• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Chocolade-kastanjemousse

    Bijgewerkt: sep 2023 · Geplaatst: jan 2018 door Sandra

    Chocolade kastanjemousse, klinkt dat bijzonder of niet? Het is een heerlijk toetje en verrassend makkelijk te maken.

    Naar recept Naar video
    Chocolade kastanjemousse in een glazen potje. De kastanje mousse is gegarneerd met koffieboontjes.

    Vlak voor de feestdagen zag ik in de supermarkt een blikje kastanjepuree (crème de marrons) staan. Ik kocht het zelf bij de Albert Heijn maar volgens mij is het daar alleen rond de feestdagen daar te koop. Er zijn ook webwinkels die jaarrond crème de marrons verkopen van het merk Faugier en het is goed verkrijgbaar bij de groothandel. Nog leuker: ga naar het bos, raap tamme kastanjes en ga zelf crème de marrons maken!

    Kastanjepuree, wat moet ik daarmee?

    Goed, ik kocht dus dat blikje kastanjepuree maar dan? Ik wist al snel dat ik er een kastanjetaart mee wilde maken. Met chocolade, want kastanjes en chocolade zijn een heel goede combinatie.

    Maar dan zou ik nog bijna een half blikje overhouden. Aan weggooien doe ik zo min mogelijk, dus even denken wat ik hier nog meer mee zou kunnen maken... Dat werd deze chocolade-kastanjemousse.

    Chocolademousse is al heerlijk, maar een deel van de chocolade vervangen door kastanjepuree is een heel goed idee! De notige smaak van de kastanjes smaakt er echt heerlijk in.

    Ingrediënten kastanje mousse

    Voor dit recept heb je nodig:

    Kastanje dessert met chocolade, in glazen schaaltjes die op een serveerplank staan.

    Kastanjepuree (crème de marrons) - gekocht of zelf gemaakt.

    Pure chocolade - de belangrijkste smaakmaker voor dit kastanje dessert, dus gebruik de beste kwaliteit die je je kunt veroorloven.

    Suiker - voor een extra zoetje voeg je een beetje fijne kristalsuiker toe.

    Kaneel - een lekkere smaakmaker voor een winters effect aan dit kastanje toetje.

    Slagroom en melk - melk om het kastanjemengsel wat te verdunnen, en slagroom voor een heerlijk romige mousse!

    Veelgestelde vragen

    Is deze kastanje-chocolademousse geschikt voor kinderen en zwangeren?

    In deze chocolademousse zit geen rauw ei, dus je kunt deze kastanjemousse ook serveren aan kinderen, ouderen en zwangere vrouwen.

    Kan ik de pure chocolade vervangen?

    Ja dat kan. Met melkchocolade wordt de mousse wat minder intens van smaak, en ook wat zoeter. Ik raad aan de hoeveelheid suiker in dit geval te halveren. Witte chocolade en kastanje zijn ook een geweldige combinatie. In dit geval zou ik de extra suiker helemaal weglaten.

    Recept

    Chocolade kastanjemousse in een glazen potje. De kastanje mousse is gegarneerd met koffieboontjes.

    Chocolade-kastanjemousse

    Een bijzonder toetje: chocolade-kastanjemousse. Kastanjepuree is zeker rond de feestdagen goed verkrijgbaar en je maakt er snel dit heerlijke toetje mee (óók geschikt voor kinderen, ouderen en zwangere vrouwen)
    4.72 van 7 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 5 minuten minuten
    Totale tijd: 20 minuten minuten
    Servings: 6 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • mixer
    • kookpan
    • mooie glazen

    Ingrediënten

    • 200 gr kastanjepuree
    • 100 gr pure chocolade + extra voor de garnering
    • 50 gr suiker
    • 1 tl kaneel
    • 1 scheutje melk
    • 300 ml slagroom
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Klop de kastanjepuree met een mixer glad en doe deze in een steelpan.
    • Breek de chocolade in stukjes en doe die bij de puree in de pan. Voeg ook de suiker, kaneel en een scheutje melk toe.
    • Verwarm het mengsel op een laag vuur en roer regelmatig, tot de suiker en chocolade zijn gesmolten en je een mooi egaal mengsel hebt. Zie je nog wat klontjes van de kastanjepuree? Dan kun je altijd nog een keertje de mixer gebruiken om het mooi glad te krijgen. Laat dit mengsel een half uurtje afkoelen.
    • Klop de slagroom stijf en schep deze met een spatel voorzichtig door het kastanje-chocolade mengsel. Schep de kastanjemousse in mooie glaasjes en laat opstijven in de koelkast. Minimaal een uur maar liever nog wat langer.
    • Garneer de chocolade-kastanjemousse voor het serveren met wat geschaafde chocolade.

    Video

    Notities

    Je kunt deze chocolademousse goed bewaren, dus je de kunt het de dag voor je het gaat serveren al klaarmaken.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 369kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwitten: 3g | Vetten: 26g | Zout: 18mg | Vezels: 2g | Suiker: 14g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More Toetjes

    • Een ouderwetse griesmeelpudding op een grijs bord. De pudding is gegarneerd met aardbeiensaus en verse aardbeien.
      Griesmeelpudding - Ouderwets toetje
    • Een fles zelfgemaakte aardbeienvla, met verse aardbeien ernaast ter decoratie.
      Aardbeienvla
    • Stroopwafelpudding op een bord, met stukjes stroopwafel en karamelsaus als topping.
      Stroopwafelpudding
    • Bovenaanzicht van een stoofpeer galette, gegarneerd met mascarpone.
      Stoofperen toetje met mascarpone

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. EsteRiet

      oktober 26, 2022 at 10:44 am

      5 sterren
      Lekker !!!

      Beantwoorden
    2. Claudia

      november 21, 2021 at 5:26 pm

      5 sterren
      Na een avondmaaltijd had ik nog wat zelf gemaakte kastanjepuree over.
      Dat heb ik de volgende dag in het recept voor kastanje-chocomouse gebruikt.
      Wat een fantastische verwennerij!
      In plaats van geschaafde chocolade, gebruikte ik wat hennepzaad en choconibs als topping.
      Dank voor het delen van dit originele recept.
      Geweldig lekker.

      Beantwoorden
      • Sandra

        november 24, 2021 at 6:52 pm

        Dat klinkt fantastisch Claudia!!

        Beantwoorden
    4.72 from 7 votes (5 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.