• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Kabeljauw recept met parmaham en pesto

    Bijgewerkt: jul 2023 · Geplaatst: mei 2016 door Sandra

    Dit kabeljauw recept publiceerde ik bijna drie jaar geleden al op mijn blog, maar met waarschijnlijk de aller-aller slechtste foto die je je kunt indenken. Ik blogde toen pas een paar maanden en gebruikte mijn smartphone om foto's te maken. Helaas was de foto-kwaliteit toch niet zo goed maar jemig, dat alleen kan ik echt niet de schuld geven. Zo vreselijk lelijk als die foto was!

    Naar recept
    Kabeljauw met pesto en parmaham

    De foto is verwijderd van mijn blog maar Google is ongenadig, die onthoud gewoon dat die foto ooit bij het kabeljauw recept stond en plaatst die heel fijn naast het zoekresultaat in Google. Kijk hier maar. Tja, vind je het gek dat dit recept zo weinig bezoekers trekt ;-)

    Het oog eet ook mee

    Op Facebook zag ik een oproep langskomen van Eten maken met betrekking tot het Foodblogevent van mei. De naam van het event: het oog eet ook mee. Tja, toen moest ik natuurlijk meteen denken aan mijn befaamde koolvis met parmaham, waar mijn lieve collega's me graag mee pesten ;-) 

    Ik besloot dan ook dit recept opnieuw te maken en deze keer te proberen het gerecht iets aantrekkelijker te fotograferen. Eerlijk is eerlijk, cfoodfotografie blijf ik lastig vinden, maar ten opzichte van het oude recept is het toch een flinke verbetering of niet?

    Kabeljauw recept

    Allee, genoeg gekletst: laten we eens over het recept beginnen! In het originele recept maakte ik gebruik van koolvis, maar die heb ik vervangen door kabeljauw. Deze stevige witvis vind ik smaakvoller.

    Dus, bij de visboer kocht ik een paar mooie moten kabeljauw, en in de koelkast lag nog een restje parmaham. Tja dan sla je natuurlijk al snel aan het combineren!

    Het resultaat was deze kabeljauw met parmaham en pesto. Je kunt de parmaham overigens prima vervangen door ontbijtspek als je dat lekkerder vindt.

    Als je er nog iets bij wilt serveren, kun je bijvoorbeeld deze peultjes met citroen maken, en deze gebakken aardappels uit de oven smaken er ook goed bij.

    Recept

    Kabeljauw met pesto en parmaham op een stapeltje sperziebonen. Er staat een basilicumplant naast het bord met vis.

    Kabeljauw met parmaham en pesto

    Een snel en lekker visgerecht: koolvis met parmaham en pesto. Lekker met wat groene groenten erbij.
    5 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 8 minuten minuten
    Totale tijd: 13 minuten minuten
    Servings: 4 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koekenpan

    Ingrediënten

    • 4 stukken kabeljauw
    • 8 plakken parmaham of ontbijtspek
    • 4 tl pesto
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Bestrijk de vis aan een kant met een theelepeltje pesto en dek af met een plak parmaham. Draai de vis om en herhaal dit.
    • Vouw het pakketje een beetje dicht en bak de vis in 8 minuten gaar in wat olijfolie, op een matig vuur. Draai halverwege de baktijd om.
    • Het is lekker om de kabeljauw te serveren met groene groenten, sperziebonen bijvoorbeeld. Garneer de kabeljauw eventueel met een takje basilicum.

    Notities

    Je kunt de koolvis serveren met allerlei groenten als bijgerecht, dus gebruik gerust een restje groenten die je nog hebt liggen.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 109kcal | Koolhydraten: 0.4g | Eiwitten: 3g | Vetten: 10g | Zout: 175mg | Vezels: 0.01g | Suiker: 0.03g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More 20 minuten recepten

    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi
    • Dubbelgevouwen tortilla's met zalm in een witte schaal. De tortilla's zijn half opengeklapt zodat je de vulling van o.a. zalm en wortel goed kunt zien.
      Tortilla's met zalm
    • Een bord pasta met boursin, halloumi en broccoli. Het bord staat op een roze, geruit servet.
      Pasta met Boursin en halloumi
    • Tomaten courgette saus met pasta, rauwe ham en basilicum in een kom.
      Snel koken kun je leren! 7 handige tips

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Simone | Simone's Kitchen

      juni 04, 2016 at 6:36 am

      O hahahaha... Ja die oude is echt prachtig! Lang leven google.. En dan ben je toch maar mooi een heel stuk gekomen sinds die tijd!

      Beantwoorden
      • Sandra

        juni 04, 2016 at 3:48 pm

        Hihi erg hè...

        Beantwoorden
    2. TessaC

      mei 25, 2016 at 2:36 am

      Ik twijfel of ik de oude foto's zal vervangen, het heeft ook wel weer wat... Je ziet het verschil, de groei. Alleen zien je lezers dat niet want die lezen niet in chronologische volgorde. Ik vind je foto geslaagd, het ziet er heerlijk uit en daar gaat het om!

      Beantwoorden
    3. Anne-Marie

      mei 05, 2016 at 5:31 am

      Geweldig die oude foto, heel herkenbaar ook helaas. Ben nu ook af en toe oudere blogposts opnieuw aan het koken en fotograferen. Maar blijft mijn zwakke punt... Mooie foto heb je ervan gemaakt!

      Beantwoorden
    4. Eef

      mei 04, 2016 at 11:30 am

      Super foto van wat volgens mij een heel erg lekker recept is. Hopelijk onthoudt Mr. google snel de nieuwe foto ;)

      Beantwoorden
    5 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.