Menu
snel klaar / Hoofdgerechten / vis

Aardappelsalade met gerookte zalm – maaltijdsalade

Aardappelsalade met gerookte zalm

Deze aardappelsalade met gerookte zalm is een heerlijk gerecht voor een warme zomeravond. Hij is lekker snel te maken, want het is altijd fijn om op een warme dag niet al te lang in de keuken te hoeven staan. In de zomer is een maaltijdsalade altijd een lekkere keuze voor het avondeten. Deze salade serveer je terwijl de aardappels nog lauw-warm zijn, door de dressing koelen ze vanzelf vrij snel af nadat je ze gekookt hebt. Een flinke hand veldsla erbij en wat gerookte zalm, en je bent klaar!

Lauwwarme aardappelsalade

Deze salade vind ik zelf lauwwarm het lekkerste, maar je kunt hem ook koud serveren, bijvoorbeeld als onderdeel van een buffet. Je zou hem zelfs bij een barbecue kunnen serveren. De dressing is simpel maar smaakvol, en de meeste ingrediënten heb je ongetwijfeld al in huis. Wel zo makkelijk!

Deze aardappelsalade vormt een licht hoofdgerecht, maar door de flinke hoeveelheid aardappels vult hij toch goed. Je kunt er eventueel nog wat lekker brood bijgeven als je alleen de maaltijdsalade niet genoeg vindt.

Of maak een lekker toetje om de maaltijd compleet te maken. Deze mascarpone met aardbeien bijvoorbeeld, of een zomerse Eton Mess met frambozen.

Aardappelsalade met gerookte zalm

Aardappelsalade met gerookte zalm – maaltijdsalade

Een lekkere maaltijdsalade met gerookte zalm en krieltjes in de schil. Deze salade staat snel op tafel dus ideaal voor een doordeweekse dag.
4.67 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 500 gr krieltjes in de schil
  • 2 el mayonaise
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el creme fraiche
  • 2 el kappertjes
  • 0,5 citroen
  • 1 bosuitje
  • 75 gr veldsla
  • 200 gr gerookte zalm
  • enkele sprietjes bieslook

Zo maak je het

  • Kook de krieltjes in 15-20 minuten gaar. Halveer eventueel de wat grotere exemplaren zodat je hapklare stukken krijgt.
  • Maak een dressing van de mayonaise, mosterd, crème fraiche en de kappertjes. Rasp de citroen en roer deze samen met het sap van de citroen door de dressing.
  • Snijd het bosuitje fijn en schep deze door de dressing. Breng de dressing op smaak met zout en peper en schep de dressing door de aardappelsalade.
  • Verdeel de veldsla over twee borden en verdeel de aardappelsalade er overheen. Drapeer de gerookte zalm over de aardappelsalade en garneer met de fijngesneden bieslook.

Notities

u003cliu003eHeb je verse bieslook gekocht en niet opgemaakt? Snijd de rest van de bieslook fijn en meng het door roomboter, dan heb je zelfgemaakte kruidenboter. Lekker op een broodje bij de salade!u003c/liu003e

Voedingswaarden per persoon (indicatie)

Calorieën: 555kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
Recept aardappelsalade met gerookte zalm

1 Reactie

  • Atie
    24 juli 2019 at 09:28

    Wat een lekker recept Sandra voor deze warme dagen!

    Reply

Laat een reactie achter

Beoordeling recept