snel klaar

Aardappelsalade met gerookte zalm – maaltijdsalade

Deze aardappelsalade met gerookte zalm is een heerlijk gerecht voor een warme zomeravond. Hij is lekker snel te maken, want het is altijd fijn om op een warme dag niet al te lang in de keuken te hoeven staan. In de zomer is een maaltijdsalade altijd een lekkere keuze voor het avondeten. Deze salade serveer je terwijl de aardappels nog lauw-warm zijn, door de dressing koelen ze vanzelf vrij snel af nadat je ze gekookt hebt. Een flinke hand veldsla erbij en wat gerookte zalm, en je bent klaar!

Lauwwarme aardappelsalade

Deze salade vind ik zelf lauwwarm het lekkerste, maar je kunt hem ook koud serveren, bijvoorbeeld als onderdeel van een buffet. Je zou hem zelfs bij een barbecue kunnen serveren. De dressing is simpel maar smaakvol, en de meeste ingrediënten heb je ongetwijfeld al in huis. Wel zo makkelijk! Deze aardappelsalade vormt een licht hoofdgerecht, maar door de flinke hoeveelheid aardappels vult hij toch goed. Je kunt er eventueel nog wat lekker brood bijgeven als je alleen de maaltijdsalade niet genoeg vindt.

Recept aardappelsalade met gerookte zalm

(2 personen)

  • 500 gr krieltjes in de schil
  • 2 el mayonaise
  • 1 kleine el grove mosterd
  • 1 el creme fraiche
  • 2 el kappertjes
  • 1/2 citroen
  • 1 bosuitje
  • 1 zak veldsla (75 gr)
  • 200 gr gerookte zalm
  • Paar sprietjes bieslook

Zo maak je de lauwwarme aardappelsalade met zalm

  • Kook de krieltjes in 15-20 minuten gaar. Halveer eventueel de wat grotere exemplaren zodat je hapklare stukken krijgt.
  • Maak een dressing van de mayonaise, mosterd, crème fraiche en de kappertjes. Rasp de citroen en roer deze samen met het sap van de citroen door de dressing. Snijd het bosuitje fijn en schep deze door de dressing. Breng de dressing op smaak met zout en peper en schep de dressing door de aardappelsalade.
  • Verdeel de veldsla over twee borden en verdeel de aardappelsalade er overheen. Drapeer de gerookte zalm over de aardappelsalade en garneer met de fijngesneden bieslook.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Of laat een berichtje achter in de comments.

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten