snel klaar vis

Aardappelsalade met gerookte zalm – maaltijdsalade

Aardappelsalade met gerookte zalm

Deze aardappelsalade met gerookte zalm is een heerlijk gerecht voor een warme zomeravond. Hij is lekker snel te maken, want het is altijd fijn om op een warme dag niet al te lang in de keuken te hoeven staan. In de zomer is een maaltijdsalade altijd een lekkere keuze voor het avondeten. Deze salade serveer je terwijl de aardappels nog lauw-warm zijn, door de dressing koelen ze vanzelf vrij snel af nadat je ze gekookt hebt. Een flinke hand veldsla erbij en wat gerookte zalm, en je bent klaar!

Lauwwarme aardappelsalade

Deze salade vind ik zelf lauwwarm het lekkerste, maar je kunt hem ook koud serveren, bijvoorbeeld als onderdeel van een buffet. Je zou hem zelfs bij een barbecue kunnen serveren. De dressing is simpel maar smaakvol, en de meeste ingrediënten heb je ongetwijfeld al in huis. Wel zo makkelijk! Deze aardappelsalade vormt een licht hoofdgerecht, maar door de flinke hoeveelheid aardappels vult hij toch goed. Je kunt er eventueel nog wat lekker brood bijgeven als je alleen de maaltijdsalade niet genoeg vindt.

Aardappelsalade met gerookte zalm – maaltijdsalade

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: MaaltijdsaladeDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

555

kcal

Een lekkere maaltijdsalade met gerookte zalm en krieltjes in de schil. Deze salade staat snel op tafel dus ideaal voor een doordeweekse dag.

Ingrediënten

  • 500 gr krieltjes in de schil

  • 2 el mayonaise

  • 1 el grove mosterd

  • 1 el creme fraiche

  • 2 el kappertjes

  • 0,5 citroen

  • 1 bosuitje

  • 75 gr veldsla

  • 200 gr gerookte zalm

  • enkele sprietjes bieslook

Bereiding

  • Kook de krieltjes in 15-20 minuten gaar. Halveer eventueel de wat grotere exemplaren zodat je hapklare stukken krijgt.
  • Maak een dressing van de mayonaise, mosterd, crème fraiche en de kappertjes. Rasp de citroen en roer deze samen met het sap van de citroen door de dressing.
  • Snijd het bosuitje fijn en schep deze door de dressing. Breng de dressing op smaak met zout en peper en schep de dressing door de aardappelsalade.
  • Verdeel de veldsla over twee borden en verdeel de aardappelsalade er overheen. Drapeer de gerookte zalm over de aardappelsalade en garneer met de fijngesneden bieslook.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Atie

    Wat een lekker recept Sandra voor deze warme dagen!

    24 juli 2019 at 09:28
  • Reactie achterlaten