Menu
desserts

Eton Mess – room met meringue en frambozen

Eton Mess

Eton Mess is een Engels toetje. Het bestaat uit room, meringue en fruit. Traditioneel wordt Eton Mess met aardbeien gemaakt. Deze variant is met frambozen, ook heel erg lekker! Eigenlijk kun je Eton Mess met allerlei soorten fruit maken die in het seizoen zijn. Denk bijvoorbeeld ook eens aan perzik of kersen.

Meringue toetje

Toetjes met meringue doen het altijd goed. Lekker zoet! Daarom is het frisse fruit erbij ook lekker, dan wordt het niet te zoet. De lobbig geklopte slagroom brengt alles mooi samen. Ook fijn: je hoeft dit toetje niet al te netjes op te maken, een beetje rommelig mag best. Het heet niet voor niets Eton Mess.

Eton Mess - room met meringue en frambozen
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Eton Mess – room met meringue en frambozen

4 from 17 stemmen
Gang: ToetjeKeuken: EngelsNiveau: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorie├źn

259

kcal

Eton Mess is een heerlijk en enorm simpel toetje bestaand uit room, meringue en rood fruit (aardbeien of frambozen). Het is zo gemaakt en iedereen vindt dit lekker.

Ingredi├źnten

  • 200 ml slagroom

  • 40 gr suiker

  • 6 meringues (van ca 5 cm in doorsnede, gekocht of zelfgemaakt)

  • 25 frambozen

Bereiding

  • Doe de slagroom en de suiker in een maatbeker en klop met de mixer lobbig, nie te stijf.
  • Prak vijf frambozen goed fijn en meng deze snel door de slagroom zodat deze een gemarmerd effect krijgt.
  • Snijd de rest van de frambozen doormidden en verkruimel de meringues grof in een kommetje.
  • Verdeel de helft van de slagroom over vier mooie glazen en verdeel de helft van de frambozen en de helft van de meringue erover. Herhaal dit nog een keer en serveer de Eton Mess meteen.

Opmerkingen

  • Als je de meringue voor dit recept zelf maakt, kun je dat al een paar dagen van tevoren doen. Meringue blijft in een goed afgesloten trommel lang goed.
Recept Eton Mess

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter