Eton Mess is een Engels toetje. Het bestaat uit room, meringue en fruit. Traditioneel wordt Eton Mess met aardbeien gemaakt. Deze variant is met frambozen, ook heel erg lekker!
Meringue toetje
Toetjes met meringue doen het altijd goed. Lekker zoet! Daarom is het frisse fruit erbij ook lekker, dan wordt het niet te zoet. De lobbig geklopte slagroom brengt alles mooi samen.


Ook fijn: je hoeft dit toetje niet al te netjes op te maken, een beetje rommelig mag best. Het heet niet voor niets Eton Mess.
Eton Mess in een glaasje
Eén van de voordelen aan deze Eton Mess met frambozen, vind ik dat je het zo handig kunt portioneren. Iedere gast krijgt zijn eigen schaaltje met room, meringue en verse frambozen. Super feestelijk!
Vind je dit ook een leuk concept? Bekijk dan ook eens mijn artikel met meer toetjes in een glaasje.
Eton Mess bewaren
Het is wel een toetje dat je helaas niet van tevoren helemaal kunt voorbereiden. Als je de Eton Mess al eerder klaarmaakt, wordt het namelijk echt niet lekker meer. De slagroom trekt dan in de meringue waardoor de knapperigheid van de meringue verdwijnt, en dat is zonde.


Gelukkig hoef je het nu ook weer niet allemaal op het laatste moment te doen:
- De meringue blijft wekenlang goed, dus die kun je van tevoren al klaarmaken (of gebruik gekochte meringues, dat kan net zo goed).
- Je zou ook al eerder op de dag de slagroom op kunnen kloppen en afgedekt bewaren in de koelkast
Varieer met fruit
Traditioneel wordt dit toetje gemaakt met aardbeien. Waanzinnig lekker wanneer de aardbeien in het seizoen zijn! Maar van deze Eton Mess met frambozen word ik ok erg blij. Lekker, die wat zurige vruchtjes in combinatie met de zoete meringue en lobbige room.


Eigenlijk kun je Eton Mess met allerlei soorten fruit maken die in het seizoen zijn. Denk bijvoorbeeld ook eens aan partjes perzik, stukjes mango of gehalveerde kersen. Een uitgelepelde passievrucht is ook heerlijk.
Erg lekker in het voorjaar: een beetje rabarbercompote! En met Kerst zou je er zelfs stoofpeertjes voor kunnen gebruiken. Kortom: met dit basisrecept kun je flink variëren.
Meer Eton Mess recepten
Omdat ik dit zo’n heerlijk toetje vind, vormt het de basis voor nog meer recepten op mijn blog. Als jij ook zo van dit toetje houdt, vind je deze recepten vast ook heel lekker:


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties