desserts

Eton Mess – room met meringue en frambozen

Eton Mess

Eton Mess is een Engels toetje. Het bestaat uit room, meringue en fruit. Traditioneel wordt Eton Mess met aardbeien gemaakt. Deze variant is met frambozen, ook heel erg lekker! Eigenlijk kun je Eton Mess met allerlei soorten fruit maken die in het seizoen zijn. Denk bijvoorbeeld ook eens aan perzik of kersen.

Meringue toetje

Toetjes met meringue doen het altijd goed. Lekker zoet! Daarom is het frisse fruit erbij ook lekker, dan wordt het niet te zoet. De lobbig geklopte slagroom brengt alles mooi samen. Ook fijn: je hoeft dit toetje niet al te netjes op te maken, een beetje rommelig mag best. Het heet niet voor niets Eton Mess.

Eton Mess – room met meringue en frambozen

0 from 0 votes
Course: ToetjeCuisine: EngelsDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijdminutes
Calorieën

259

kcal

Eton Mess is een heerlijk en enorm simpel toetje bestaand uit room, meringue en rood fruit (aardbeien of frambozen). Het is zo gemaakt en iedereen vindt dit lekker.

Ingrediënten

  • 200 ml slagroom

  • 40 gr suiker

  • 6 meringues (van ca 5 cm in doorsnede, gekocht of zelfgemaakt)

  • 25 frambozen

Bereiding

  • Doe de slagroom en de suiker in een maatbeker en klop met de mixer lobbig, nie te stijf.
  • Prak vijf frambozen goed fijn en meng deze snel door de slagroom zodat deze een gemarmerd effect krijgt.
  • Snijd de rest van de frambozen doormidden en verkruimel de meringues grof in een kommetje.
  • Verdeel de helft van de slagroom over vier mooie glazen en verdeel de helft van de frambozen en de helft van de meringue erover. Herhaal dit nog een keer en serveer de Eton Mess meteen.

Opmerkingen

  • Als je de meringue voor dit recept zelf maakt, kun je dat al een paar dagen van tevoren doen. Meringue blijft in een goed afgesloten trommel lang goed.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten