Zelf aardbeiensaus maken is echt héél makkelijk, en zoveel lekkerder dan uit een flesje! Probeer het maar met dit makkelijke recept voor aardbeiensaus.

Dessertsaus met aardbeien
In het schap met dessertsaus vind je standaard flesjes chocoladesaus en aardbeiensaus. Natuurlijk is het makkelijk om zo'n flesje te kopen, maar zelf aardbeiensaus maken is zó makkelijk, dat het eigenlijk niet de moeite is om het te kopen.
Bovendien is de smaak natuurlijk veel beter dan die uit een flesje!
Aardbeiensaus maken

Voor dit recept heb je maar vier ingrediënten nodig en een paar minuutjes van je tijd. Het enige wat je hoeft de doen is alle ingrediënten even aan de kook brengen, ze pureren en vervolgens af laten koelen. Een kind kan de was doen!
De dessertsaus met aardbeien is heerlijk zoet en je kunt hem bij heel veel gerechten serveren. Denk bijvoorbeeld aan:
- Vanillepudding
 - Vanille- of aardbeienijs
 - Als topping op pannenkoeken met aardbeien
 - Maar ook door je yoghurt of kwark is het heerlijk!
 
Kortom: dat flesje aardbeiensaus komt echt wel op!
Bewaren
Eenmaal gemaakt blijft de saus best wel even goed in de koelkast. Er gaat natuurlijk redelijk wat suiker in, wat een goed conserveringsmiddel is.
Ik heb de saus zelf een week bewaard in de koelkast, in een brandschone fles. Ook na een week smaakte de saus nog prima.
Ik vind het zelf handig om de saus te bewaren in een flesje zoals op de foto. Deze flesjes kun je bij verschillende winkels kopen (je ziet ze ook vaak in de kringloopwinkel).
Of koop ze online via deze site.
Recept

Aardbeiensaus
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 250 gr aardbeien
 - 0,5 citroen
 - 1 tl vanille-extract
 - 85 gr poedersuiker
 
Zo maak je het
- Snijd de aardbeien in kwarten, en doe ze met het sap van de halve citroen, het vanille-extract en de poedersuiker in een pannetje.
 - Breng het mengsel aan de kook en haal het van het vuur af.
 - Pureer het geheel nu met een staafmixer, of druk het door een fijne zeef.
 - Laat de aardbeiensaus helemaal afkoelen voor gebruik. Laat hem eerst op kamertemperatuur komen, en laat hem dan helemaal afkoelen in de koelkast.
 






Alie Slooff
Heerlijk van smaak , maar bij mij blijft de saus zo dun .
Sandra
Hoi Alie, blij dat de saus lekker was! Het is inderdaad geen dikke saus. Er zijn een paar dingen die je kunt doen als je graag een dikkere saus wilt:
- Laat het citroensap weg
- Maak een papje van een halve theelepel maizena en een beetje heet water en roer dit door de aardbeiensaus. Laat even meewarmen. Als het goed is merk je nu dat de saus dikker is geworden.