• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Bananenbrood met havermout-topping

    Bijgewerkt: aug 2023 · Geplaatst: mei 2019 door Sandra

    Bananenbrood is zo lekker als tussendoortje of ontbijt! Het is lekker zoet en stilt de trek goed.

    Naar recept
    Bananenbrood met havermout

    Bananenbrood zonder boter

    Het fijne aan dit recept vind ik dat je in plaats van boter, olie gebruikt. Ik ben fan van baksels waarbij je geen boter hoeft te gebruiken, want olie werkt zoveel makkelijker! Je hoeft het niet op kamertemperatuur te laten komen en kneden is niet nodig, fijn toch? 

    Snel en makkelijk recept

    Trouwens, ook verder is dit een heel makkelijk recept voor bananenbrood. Je hebt hem zo gemaakt. Het moeilijkste? Wachten tot de oven klaar is, want je huis gaat heerlijk ruiken als je dit bananenbrood aan het bakken bent!

    Bananenbrood invriezen

    Krijg je het bananenbrood niet in één keer op? Je kunt het een dag of twee, drie bewaren als je het goed verpakt. Al geef ik je weinig kans dat deze cake lang meegaat, want hij is zo lekker! Maar mocht je het niet snel op kunnen eten, dan kun je het ook goed invriezen.

    Zelf snijd ik hem vaak in tweeën en vries dan een helft in. Of je kunt het brood in plakken snijden en dan de plakken apart invriezen. Even een paar uur van tevoren uit de vriezer halen en je hebt altijd een verse plak!

    Ontbijt, lunch of tussendoortje

    Het bananenbrood vind ik lauwwarm en vers uit de oven het lekkerste smaken. Je kunt het serveren als een heerlijk (bij)gerechtje bij het ontbijt, een lunch of als hapje op een brunchbuffet. Maar gewoon bij de koffie of als tussendoortje smaakt het ook prima!

    Je kunt een plak zó eten, maar met een lik notenpasta is het ook heerlijk. Cashewpasta is mijn favoriet maar pindakaas is er ook heel erg lekker op.

    Variaties op dit bananenbrood recept:

    • Vervang de helft van de bloem door volkorenmeel voor een voedzamere versie
    • Voeg chocoladechips, rozijnen of gehakte walnoten toe aan het beslag
    • Maak ook eens bietenbrood of zoete aardappelbrood

    Recept

    Bananenbrood met havermout-topping op een ouderwets bordje. Naast het bord ligt een overrijpe banaan.

    Bananenbrood met havermout-topping

    Een makkelijk recept voor bananenbrood met een topping van havermout. Lekker als ontbijt of als tussendoortje.
    5 van 5 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 50 minuten minuten
    Totale tijd: 1 uur uur 5 minuten minuten
    Servings: 12 plakken
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • cakeblik (ca 25 cm)
    • mengkom
    • mixer

    Ingrediënten

    • 2 eieren
    • 100 gr basterdsuiker
    • 75 ml zonnebloemolie
    • 250 gr bloem
    • 8 gr bakpoeder
    • 1 tl kaneel
    • 1 snufje zout
    • 150 ml karnemelk (je kunt ook plantaardige melk gebruiken)
    • 2 rijpe bananen
    • 2 el havermout (optioneel)
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Vet een cakevorm in met boter of zonnebloemolie. Meng de eieren met de suiker en de olie tot een glad mengsel.
    • Voeg de bloem, het bakpoeder, de kaneel, een snufje zout en de karnemelk toe aan de kom en roer door het olie-mengsel.
    • Prak de bananen grof. Schep de banaan en de eventuele extra vulling (noten, rozijnen, chocolade) voorzichtig door het deeg met een spatel en giet het in de vorm.
      Bananenbrood ongebakken, zo ziet het bananen brood eruit voor het de oven ingaat. Het beslag is bestrooid met havermout en lijnzaad.
    • Bestrooi het bananenbrood met havermout en druk dit heel licht aan. Bak de cake ca 50 minuten op 175 graden. Laat even afkoelen in de vorm voordat je het bananenbrood eruit haalt.

    Notities

    Bananenbrood blijft ongeveer twee dagen lekker vers. Je kunt ook de helft van het brood invriezen als het is afgekoeld tot kamertemperatuur.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 196kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwitten: 4g | Vetten: 7g | Zout: 127mg | Vezels: 1g | Suiker: 11g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bakrecepten

    • Een polentacake, gegarneerd met amandelschaafsel. Er zijn twee punten losgesneden van de cake.
      Polentacake met sinaasappel en gember
    • Een uitgewaaierde hoeveelheid zelfgemaakt zelfrijzend bakmeel met een zeef ernaast.
      Zelfrijzend bakmeel maken met twee ingrediënten
    • Een stukje Oreo ganachetaart op een taartbordje, gegarneerd met rood fruit.
      Ganachetaart met Oreo-bodem
    • Pindakaaskoekjes zonder suiker met kleine chocolate chips die op een rekje liggen af te koelen.
      Pindakaaskoekjes zonder suiker

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 5 votes (5 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.