Heb jij al een goed pizzasaus recept? Zelf pizzasaus maken is helemaal niet moeilijk! Wedden dat je dit basisrecept er steeds weer bij gaat pakken? Het is namelijk super makkelijk om te maken en een heerlijke basis om een (zelfgemaakte) pizzabodem mee te beleggen.

Recept pizzasaus - 1x koken, 3x genieten
Uit dit pizzasaus recept haal je genoeg om ongeveer drie pizza's mee te besmeren. Mijn tip: maak meteen meerdere porties en vries ze in, dan hoef je de saus alleen nog maar even te ontdooien als je aan de slag wilt.
Ingrediënten pizzasaus

Als basis voor dit pizzasaus recept gebruik je:
- Sugo
- Knoflook
- Ui
- Tijm en oregano
Zelf voeg ik er ook nog een klein beetje suiker en zout aan toe, maar dit kun je naar eigen smaak doen. Eigenlijk zijn het allemaal basis-ingrediënten, die je vast al in huis hebt! Alleen voor de sugo moet je misschien even naar de supermarkt.
Wat is Sugo?
Sugo? Yes, sugo! Dat is niets meer dan een gladde tomatensaus. In Italië wordt het heel veel gebruikt als basis voor recepten. Denk aan bijvoorbeeld sauzen voor verschillende pasta-gerechten. Het vormt ook de basis voor dit recept voor pizzasaus.
Let wel goed op: vaak is sugo die je kant en klaar koopt al gezouten, dus het is belangrijk dat je de pizzasaus zelf even goed proeft en niet direct teveel zout toevoegt.
Pizza recepten

Goed, je kunt nu zelf pizzasaus maken, dus geef ik je ook een paar recepten waarvoor je deze saus kunt gebruiken:
Recept

Basisrecept pizzasaus
Ingrediënten
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- 400 gr sugo
- 1 tl bruine basterdsuiker
- 1 tl tijm
- 2 tl oregano
- zout
Zo maak je het
- Snijd de knoflook en de ui fijn en fruit deze 5 minuten heel zacht aan in wat olie. Ze mogen niet verkleuren.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat de saus 5 minuten zacht pruttelen. Proef en breng de saus op smaak met zout indien nodig.
- Laat de pizzasaus afkoelen en bewaar hem in een brandschone glazen pot in de koelkast tot gebruik.






Laat een reactie achter