Vandaag eten we pita pizza! Pizza waarbij je volkoren pitabroodjes als bodem gebruikt, ideaal voor een snelle, doordeweekse maaltijd. Bovendien vind ik dit een heel handig recept om aan het einde van de week mijn koelkast leeg te maken.
Snelle en voedzame pizza
Ik ben gek op pizza maar het zelf maken is toch wel even een klusje, en daar heb ik doordeweeks niet altijd zin in. Daarom laat ik doordeweeks ook graag een pizza bezorgen, haha! Maar ook deze makkelijke pita pizza’s komen af en toe op tafel. Ze zijn namelijk heel makkelijk te maken en staan snel op tafel.
Door de basis van volkoren pita-broodjes is dit recept lekker voedzaam. Bovendien kun je er zoveel groenten op doen als je zelf lekker vindt!
Restjes opmaken
Een heel makkelijk en snel recept waarmee je bovendien alle restjes die je doordeweeks hebt opgespaard, kunt opmaken. Want je kunt tientallen variaties maken op dit pita pizza recept.
Zo kun je er allerlei soorten groenten op kwijt (ui, champignons, paprika, prei, tomaat…), kun je restjes vlees of vis toevoegen, en ook allerlei soorten kaas smaken er heerlijk op (feta, geitenkaas, blauwe kaas, parmezaan…)
Kortom: eigenlijk is dit recept vooral handig als basis-inspiratie, geef er vooral lekker je eigen twist aan en wissel er lekker mee af qua ingrediënten!
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties