Menu
vegetarisch / Hoofdgerechten / snel klaar

Vegetarische pita pizza met paprika en feta

Pita pizza met paprika en feta

Vandaag eten we pita pizza! Pizza waarbij je volkoren pitabroodjes als bodem gebruikt, ideaal voor een snelle, doordeweekse maaltijd. Bovendien vind ik dit een heel handig recept om aan het einde van de week mijn koelkast leeg te maken.

Snelle en voedzame pizza

Ik ben gek op pizza maar het zelf maken is toch wel even een klusje, en daar heb ik doordeweeks niet altijd zin in. Daarom laat ik doordeweeks ook graag een pizza bezorgen, haha! Maar ook deze makkelijke pita pizza’s komen af en toe op tafel. Ze zijn namelijk heel makkelijk te maken en staan snel op tafel.

Door de basis van volkoren pita-broodjes is dit recept lekker voedzaam. Bovendien kun je er zoveel groenten op doen als je zelf lekker vindt! Ik vind het zelf lekker om er nog een groene salade bij te serveren als bijgerecht.

Restjes opmaken

Een heel makkelijk en snel recept waarmee je bovendien alle restjes die je doordeweeks hebt opgespaard, kunt opmaken. Want je kunt tientallen variaties maken op dit pita pizza recept.

Zo kun je er allerlei restjes groenten op kwijt (ui, champignons, paprika, prei, tomaat…), kun je restjes vlees of vis toevoegen, en ook allerlei soorten kaas smaken er heerlijk op (feta, geitenkaas, blauwe kaas, parmezaan…)

Kortom: eigenlijk is dit recept vooral handig als basis-inspiratie, geef er vooral lekker je eigen twist aan en wissel er lekker mee af qua ingrediënten!

Pita pizza met paprika en feta

Vegetarische pita pizza met paprika en feta

Deze vegetarische pita pizza’s zet je in een handomdraai op tafel. Door de volkoren pitabroodjes zijn ze lekker voedzaam.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 4 volkoren pitabroodjes
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 4 el ketchup
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 2 tl Italiaanse kruiden of oregano
  • 1 gele paprika
  • 100 gr champignons
  • 100 gr feta
  • 25 gr pijnboompitten
  • 2 el olijfolie

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de gele paprika in repen en de champignons in dunne plakjes en bak deze ongeveer 8 minuten in een beetje olijfolie, zodat de paprika wat zachter wordt. Giet het teveel aan vocht af.
  • Snijd ondertussen de knoflook en de sjalot fijn, en bak deze een paar minuutjes aan in wat olie. Roer de tomatenpuree, ketchup en de Italiaanse kruiden erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de pitabroodjes doormidden Beleg de pita pizza’s met de tomatensaus, de groenten en de feta.
  • Verdeel de pijnboompitten erover. Bestrooi met nog wat extra kruiden en bak de pita pizza’s 10 minuten op 220 graden. Serveer er eventueel nog een salade bij voor wat extra groenten.

Voedingswaarden per persoon (indicatie)

Calorieën: 503kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
Pita pizza

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter

    Beoordeling recept