snel klaar vegetarisch

Vegetarische pita pizza met paprika en feta

Pita pizza met paprika en feta

Vandaag eten we pita pizza! Pizza waarbij je volkoren pitabroodjes als bodem gebruikt, ideaal voor een snelle, doordeweekse maaltijd. Ik ben gek op pizza maar het zelf maken is toch wel even een klusje, en daar heb ik doordeweeks niet altijd zin in. Daarom laat ik doordeweeks ook graag een pizza bezorgen, haha! Maar ook deze makkelijke pita pizza’s komen af en toe op tafel. Ze zijn namelijk heel makkelijk te maken en staan snel op tafel. Bovendien vind ik dit een heel handig recept om aan het einde van de week mijn koelkast leeg te maken.

Restjes opmaken

Een heel makkelijk en snel recept waarmee je bovendien alle restjes die je doordeweeks hebt opgespaard, kunt opmaken. Want je kunt tientallen variaties maken op dit pita pizza recept. Zo kun je er allerlei soorten groenten op kwijt (ui, champignons, paprika, prei, tomaat…), kun je restjes vlees of vis toevoegen, en ook allerlei soorten kaas smaken er heerlijk op (feta, geitenkaas, blauwe kaas, parmezaan…) Kortom: eigenlijk is dit recept vooral handig als basis-inspiratie, geef er vooral lekker je eigen twist aan en wissel er lekker mee af qua ingrediënten!

Vegetarische pita pizza met paprika en feta

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: VegetarischDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

10

minutes
Calorieën

503

kcal

Deze vegetarische pita pizza’s zet je in een handomdraai op tafel. Door de volkoren pitabroodjes zijn ze lekker voedzaam.

Ingrediënten

  • 4 volkoren pitabroodjes

  • 2 blikjes tomatenpuree

  • 2 tenen knoflook

  • 2 tl Italiaanse kruiden of oregano

  • 1 gele paprika

  • 100 gr champignons

  • 100 gr feta

  • 25 gr pijnboompitten

  • 2 el olijfolie

Bereiding PITA PIZZA’S

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de pitabroodjes doormidden. Snijd de knoflook fijn en meng deze met de tomatenpuree, de italiaanse kruiden of oregano, een beetje olijfolie en peper en zout. Besmeer de gehalveerde pita’s ermee.
  • Snijd de gele paprika in repen en de champignons in dunne plakjes en beleg de pizzaatjes met de groenten.
  • Verbrokkel de feta erover en verdeel de pijnboompitten erover. Bestrooi met nog wat extra kruiden en bak de pita pizza’s 10 minuten op 220 graden. Serveer er eventueel nog een salade bij voor wat extra groenten.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten