snel klaar vegetarisch

Vegetarische pita pizza’s met paprika en feta

Vegetarische pizza's met paprika en feta

Vandaag eten we pita pizza’s ! Pizza waarbij je volkoren pitabroodjes als bodem gebruikt, ideaal voor een snelle, doordeweekse maaltijd.

Recept vegetarische pitapizza’s

(voor 2 personen)

  • 4 volkoren pitabroodjes
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl Italiaanse kruiden of oregano
  • 1 gele paprika
  • 100-150 gr champignons
  • 100 gr feta
  • handje pijnboompitten
  • 2 el olijfolie
  • peper & zout

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de pitabroodjes doormidden. Snijd de knoflook fijn en meng deze met de italiaanse kruiden of oregano, een beetje olijfolie en peper en zout. Besmeer de gehalveerde pita’s ermee.

Snijd de gele paprika in repen en de champignons in dunne plakjes en beleg de pizzaatjes met de groenten.

Verbrokkel de feta erover en verdeel de pijnboompitten erover. Bestrooi met nog wat extra kruiden en bak de pita pizza’s 10 minuten op 220 graden.

Serveer er eventueel nog een salade bij voor wat extra groenten.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten