Vanille meringue met mosterdzaadjes, is dat bijzonder of niet? Een tijdje geleden ging ik voor de tweede keer wildplukken. Echt heel leuk om te doen en tijdens zo’n wildplukwandeling kom je op veel nieuwe ideeën. Eén van de gerechtjes die we proefden tijdens de wildplukwandeling, waren meringues met bloemetjes erin van mosterdzaad. Een heel leuk idee vond ik, ik maakte er vanille meringue van, met de mooie gele bloemblaadjes van de mosterdzaadplant erin. Die proef je overigens niet en je kunt ze dus ook prima weglaten uit het recept, maar ik vond het wel een heel leuk idee om op deze manier mijn wildpluk-oogst te verwerken!
Meringues met eetbare bloemen
Er zijn ontzettend veel eetbare bloemen. De ene smaakt peperig, de andere zoet, weer anderen hebben niet veel smaak maar zijn wel decoratief… Je kunt er in ieder geval alle kanten mee op. Als je er meer over wilt lezen verwijs ik je graag naar het artikel van makkelijkemoestuin.nl over dit onderwerp. Dan doe je gegarandeerd veel inspiratie op!
Mosterdzaadplant
Voor deze vanille meringue maakte ik gebruik van de bloemen van de mosterdzaadplant. Zoals je hieronder kunt zien zijn dit prachtige, knalgele bloemetjes. Je kunt ze goed verwerken in een salade of op een boterham, maar dus ook in deze lekkere zoete vanille schuimpjes!
Kun je geen mosterdzaadbloemen vinden? Dan kun je ze ook prima weglaten, ook zonder zijn deze vanille meringue koekjes lekker.
Eiwitten invriezen
Een handige tip die ik al vaker heb gedeeld, maar iedere keer krijg ik weer de reactie dat mensen dit niet wisten, dus ik deel hem nog een keer: eiwitten kun je heel goed invriezen! Superhandig om ze na het maken van een recept waarbij je alleen de eidooiers nodig had, te bewaren. Zelf gebruik ik een zip-lock zakje om ze in te vriezen.
Eigeel over?
Begin je dit recept met hele eieren en houd je dus de eidooiers over? Daar kun je ook weer veel lekkers mee maken. Vanillevla of vanillesaus bijvoorbeeld.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Nog geen reacties