• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Bladerdeeg taartjes met vijgen en blauwe kaas

    Bijgewerkt: aug 2023 · Geplaatst: dec 2021 door Sandra

    Een suuuuuuper simpel Kerst voorgerecht zijn deze bladerdeeg taartjes met vijgen en blauwe kaas. En zien ze er niet waanzinnig feestelijk uit? Voorgerechten met bladerdeeg zijn bij mij echt favoriet. Meestal zijn ze erg makkelijk te maken en je kunt ze ook heel makkelijk naar ieders smaak aanpassen.

    Naar recept
    Bladerdeeg taartjes met vijgen en blauwe kaas

    Ik lust geen blauwe kaas...

    Voor de mensen die geen blauwe kaas lusten bijvoorbeeld! Dat is geen enkel probleem. Je kunt de blauwe kaas in deze bladerdeeg taartjes met vijgen namelijk prima vervangen door een ander lekker kaasje. Neem bijvoorbeeld een stukje brie, camembert of geitenkaas. Allemaal lekker!

    Meer bladerdeeg taartjes

    Ook lekker: deze variant met peer & gorgonzola, of serveer kleine puntjes van deze tomaten tarte tatin als voorgerecht tijdens het Kerstdiner.

    Recept

    Bladerdeeg taartjes met vijgen en blauwe kaas op een groot bord. Het bladerdeegtaartje ligt op een garnering van rucola. Naast het bordje liggen verse vijgen en salie.

    Bladerdeeg taartjes met vijgen en blauwe kaas

    Een makkelijk en snel Kerst voorgerecht: bladerdeeg taartjes met vijgen en blauwe kaas
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 10 minuten minuten
    Totale tijd: 25 minuten minuten
    Servings: 4 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • koekenpan
    • bakpapier
    • bakkwastje

    Ingrediënten

    • 4 plakken bladerdeeg
    • 2 uien
    • 2 tl suiker
    • 100 gr blauwe kaas
    • 4 vijgen
    • 1 ei, losgeklopt
    • tijm
    • honing
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Snijd de ui in halve ringen en bak deze heel zachtjes in wat olijfolie, tot ze mooi zacht en glazig zijn. Voeg de suiker toe en laat even karamelliseren.
    • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    • Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en verdeel de uien erover.
    • Snijd de blauwe kaas in blokjes en de vijgen in plakjes. Verdeel de kaas en de vijgen over de bladerdeegtaartjes.
    • Bestrijk de randen van het bladerdeeg met een beetje losgeklopt ei, en bestrooi de taartjes met verse tijm.
    • Bak de bladerdeegtaartjes met vijgen en blauwe kaas in ongeveer 10-12 minuten gaar en goudbruin.
    • Besprenkel met een beetje honing en serveer de taartjes direct.

    Notities

    Als je dit gerecht wilt voorbereiden, maak dan vooraf de uien al klaar. Je kunt ook al eerder op de dag de kaas snijden en de vijgen in plakjes snijden.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 438kcal | Koolhydraten: 38g | Eiwitten: 11g | Vetten: 27g | Zout: 430mg | Vezels: 3g | Suiker: 11g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More voorgerechten

    • Luxe voorgerecht - pasteitjes met ragout van garnalen en rivierkreeft, op een bordje.
      Luxe voorgerecht: pasteitjes met garnalen ragout
    • Temaki sushi met zalm, avocado en wortel. De handrolls liggen met drie naast elkaar op een bordje en zijn besprenkeld met nori en sesamzaadjes.
      Temaki sushi met zalm en avocado
    • Een schaal gegrilde mozzarella met aubergine, fijngesneden tomaat en basilicum.
      Gegrilde aubergine met mozzarella
    • Een bord vegetarische carpaccio van rode biet met truffelmayonaise, sla en parmezaanse kaas.
      Vegetarische carpaccio

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.