soep

Broccolisoep – romige soep met tijm

Broccolisoep

Broccolisoep! Zijn er groenten waar je géén soep van kunt maken? Het zullen er weinig zijn… Ik eet regelmatig soep als hoofdgerecht, lekker makkelijk met wat stokbrood en kruidenboter erbij. Doordat je over het algemeen veel groenten gebruikt als je soep maakt, krijg je evengoed een lekkere portie groenten binnen (al is het in gepureerde vorm). Deze broccolisoep is lekker romig en het leuke is dat je door de toppings af te wisselen, elke keer nét weer een andere variant op tafel kunt zetten. Zo is de broccolisoep erg lekker met fijngesneden, uitgebakken bacon of stukjes gerookte kip. Maar wil je een dagje zonder vlees, dan is het ook heerlijk om de soep af te toppen met stukjes feta. 

Gebruik ook de stronk van de broccoli

Voordat we doorgaan naar het recept voor broccolisoep, wil ik je graag nog een no-waste tip meegeven: wist je dat je ook de broccolistronk gewoon kunt eten? Verwijder een stukje van de onderkant en schil de rest van de stronk, snijd in kleine stukjes en dan kun je de stronk gewoon meekoken in de soep.

Broccolisoep – romige soep met tijm

0 from 0 votes
Course: Voorgerecht, Lunch, HoofdgerechtCuisine: SoepDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

370

kcal

Een lekker stevige, romige soep met broccoli, die je kunt eten als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht.

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 4 aardappels

  • 500 gr broccoli

  • 1 liter groentenbouillon

  • 2 takjes tijm

  • 50 ml slagroom / kookroom

  • 200 gr feta, uitgebakken bacon of gerookte kip als topping

  • Eventueel voor erbij: stokbrood en kruidenboter

Bereiding BROCCOLISOEP

  • Snijd de ui en de knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook even aan.
  • Snijd de aardappel in kleine blokjes en voeg deze toe. Bak deze kort mee.
  • Snijd de broccoli in roosjes en voeg deze samen met de bouillon toe. Voeg de takjes tijm toe, breng het mengsel aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.
  • Verwijder de takjes tijm en pureer de soep met een staafmixer zo glad mogelijk.
    Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat extra bouillon toe tot de soep de gewenste dikte heeft.
  • Roer er een scheutje room door en breng de soep op smaak met peper en zout. Roer nogmaals goed door. Doe de broccolisoep in kommen en top af met de uitgebakken bacon, feta of gerookte kip.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten