Menu
soep

Broccolisoep – romige soep met tijm

Broccolisoep

Broccolisoep! Zijn er groenten waar je géén soep van kunt maken? Het zullen er weinig zijn… Ik eet regelmatig soep als hoofdgerecht, lekker makkelijk met wat stokbrood en kruidenboter erbij of een stuk uienkruier bijvoorbeeld. Doordat je over het algemeen veel groenten gebruikt als je soep maakt, krijg je evengoed een lekkere portie groenten binnen (al is het in gepureerde vorm).

Romige soep met broccoli

Deze broccolisoep is lekker romig en het leuke is dat je door de toppings af te wisselen, elke keer nét weer een andere variant op tafel kunt zetten. Zo is de broccolisoep erg lekker met fijngesneden, uitgebakken bacon of spekreepjes, of stukjes gerookte kip.

Maar wil je een dagje zonder vlees, dan is het ook heerlijk om de soep af te toppen met stukjes feta of geitenkaas. Blauwe kaas past er ook geweldig bij.

Tip: het is ook heerlijk om in plaats van broccoli, een keertje bloemkoolsoep te maken.

No waste: Gebruik ook de stronk van de broccoli

Voordat we doorgaan naar het recept voor broccolisoep, wil ik je graag nog een no-waste tip meegeven: wist je dat je ook de broccolistronk gewoon kunt eten? Zeker in soep kan dat makkelijk, je pureert de soep immers, dus je vindt hem helemaal niet terug!

Verwijder een stukje van de onderkant en schil de rest van de stronk, snijd in kleine stukjes en dan kun je de stronk gewoon meekoken in de soep.

Broccolisoep

Broccolisoep – romige soep met tijm

Een lekker stevige, romige soep met broccoli, die je kunt eten als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 aardappels
  • 500 gr broccoli
  • 1 liter groentenbouillon
  • 2 takjes tijm
  • 50 ml slagroom / kookroom
  • 200 gr feta, uitgebakken bacon of gerookte kip als topping
  • Eventueel voor erbij: stokbrood en kruidenboter

Zo maak je het

  • Snijd de ui en de knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook even aan.
  • Snijd de aardappel in kleine blokjes en voeg deze toe. Bak deze kort mee.
  • Snijd de broccoli in roosjes en voeg deze samen met de bouillon toe. Voeg de takjes tijm toe, breng het mengsel aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.
  • Verwijder de takjes tijm en pureer de soep met een staafmixer zo glad mogelijk. Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat extra bouillon toe tot de soep de gewenste dikte heeft.
  • Roer er een scheutje room door en breng de soep op smaak met peper en zout. Roer nogmaals goed door. Doe de broccolisoep in kommen en top af met de uitgebakken bacon, feta of gerookte kip.

Voedingswaarden

Calorieën: 370kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
Recept broccolisoep

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter

    Beoordeling recept