Broccolisoep! Zijn er groenten waar je géén soep van kunt maken? Het zullen er weinig zijn… Ik eet regelmatig soep als hoofdgerecht, lekker makkelijk met wat stokbrood en kruidenboter erbij. Doordat je over het algemeen veel groenten gebruikt als je soep maakt, krijg je evengoed een lekkere portie groenten binnen (al is het in gepureerde vorm). Deze broccolisoep is lekker romig en het leuke is dat je door de toppings af te wisselen, elke keer nét weer een andere variant op tafel kunt zetten. Zo is de broccolisoep erg lekker met fijngesneden, uitgebakken bacon of stukjes gerookte kip. Maar wil je een dagje zonder vlees, dan is het ook heerlijk om de soep af te toppen met stukjes feta.
Gebruik ook de stronk van de broccoli
Voordat we doorgaan naar het recept voor broccolisoep, wil ik je graag nog een no-waste tip meegeven: wist je dat je ook de broccolistronk gewoon kunt eten? Verwijder een stukje van de onderkant en schil de rest van de stronk, snijd in kleine stukjes en dan kun je de stronk gewoon meekoken in de soep.


Nog geen reacties