• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Chai stoofperen met kaneel, steranijs en kardemom

    Bijgewerkt: mei 2023 · Geplaatst: jan 2019 door Sandra

    Chai stoofperen, het is weer eens een twist op de klassieke stoofpeertjes. Die overigens ook al heerlijk zijn. Maar deze chai stoofpeertjes zijn weer eens wat anders.

    Naar recept
    Chai stoofperen

    Je maakt ze met een handjevol ingrediënten die je ook in chaimix terugvind: kaneel, kardemom, steranijs en kruidnagels. Stuk voor stuk 'warme' smaken die echt heerlijk zijn in de winter.

    Warm en koud lekker

    Je kunt deze chai stoofperen zowel warm als koud eten. Zelf vind ik ze warm het lekkerste. Ze zijn lekker als bijgerecht, maar serveer ze ook eens bij warme havermoutpap of verwerk ze in een cake. Vooral dat laatste geeft een heel leuk effect, maar dat zul je wel zien in dit recept voor chai stoofperen cake.

    Recept

    Chai stoofperen in een ruime pan. Naast de pan enkele smaakmakers van deze peertjes: steranijs en kaneel.

    Chai stoofperen met kaneel, steranijs en kardemom

    Een variant op de klassieke stoofpeertjes: Chai stoofperen. Lekker op smaak gebracht met kaneel, steranijs, kruidnagel en kardemom.
    4.86 van 7 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 1 uur uur 30 minuten minuten
    Totale tijd: 1 uur uur 40 minuten minuten
    Servings: 6 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • kookpan
    • dunschiller

    Ingrediënten

    • 1 kg stoofperen (Gieser wildeman)
    • 500 ml witte wijn
    • 50 gr suiker
    • 1 kaneelstokje
    • 2 steranijs
    • 3 kruidnagels
    • 3 kardemompeulen
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Schil de stoofperen met een dunschiller en doe ze in een ruime pan waar ze allemaal inpassen. Doe de suiker en de witte wijn bij de peren en vul aan met water tot de peertjes net onderstaan.
    • Kneus de kardemompeulen (bijvoorbeeld in een vijzel)
    • Voeg de kaneel, steranijs, kruidnagels en kardemompeulen toe en laat de peertjes 1,5 uur zachtjes koken, tot ze gaar zijn.

    Notities

    Bewaar de stoofperen in de koelkast, in het kookvocht. Dan zijn ze zeker enkele dagen houdbaar. Je kunt de chai stoofpeertjes ook goed invriezen voor later.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 202kcal | Koolhydraten: 37g | Eiwitten: 1g | Vetten: 0.4g | Zout: 7mg | Vezels: 6g | Suiker: 25g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bijgerechten

    • Een close-up van een bord gevuld met sambal goreng telor.
      Sambal goreng telor
    • Een weckpot met ingemaakte radijs met laurier en steranijs. Er liggen enkele verse radijsjes naast de pot.
      Radijs inmaken
    • Twee helften van een gevulde pompoen, versierd met balsamicoglazuur.
      Gevulde pompoen uit de oven
    • Een kom met komkommersalade met dille en feta.
      Komkommersalade met dille en feta

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Atie

      oktober 13, 2023 at 6:59 pm

      5 sterren
      Lekker recept Sandra! Weer eens een andere manier om stoofperen te maken. Heerlijk bij de yoghurt!

      Beantwoorden
      • Sandra

        oktober 13, 2023 at 7:17 pm

        Die zullen inderdaad prima smaken in de yoghurt!

        Beantwoorden
    2. Saskia

      december 11, 2022 at 3:34 pm

      Hey Sandra!
      Kan je dit op voorhand klaarmaken en de dag erna opwarmen bijvoorbeeld? Wat is dan de beste manier?

      Dankjewel!

      Beantwoorden
      • Sandra

        december 18, 2022 at 12:02 pm

        Hey Saskia, zeker! Stoofperen blijven altijd erg lang goed. Je kunt het met pan en al in de koelkast zetten (als het is afgekoeld) en daarna op een zacht vuurtje weer opwarmen. Fijne feestdagen!

        Beantwoorden
    3. André

      november 14, 2020 at 12:12 pm

      Dag Sandra,
      klinkt lekker, maar in het recept staat verder niet wat je met de steranijs doet.

      Beantwoorden
      • Sandra

        november 20, 2020 at 11:44 am

        Hi André, wat suf van me. Ik heb dit direct toegevoegd in het recept, bedankt voor je scherpe opmerking!

        Beantwoorden
    4.86 from 7 votes (6 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.