Chai stoofperen, het is weer eens een twist op de klassieke stoofpeertjes. Die overigens ook al heerlijk zijn. Maar deze chai stoofpeertjes zijn weer eens wat anders.

Je maakt ze met een handjevol ingrediënten die je ook in chaimix terugvind: kaneel, kardemom, steranijs en kruidnagels. Stuk voor stuk 'warme' smaken die echt heerlijk zijn in de winter.
Warm en koud lekker
Je kunt deze chai stoofperen zowel warm als koud eten. Zelf vind ik ze warm het lekkerste. Ze zijn lekker als bijgerecht, maar serveer ze ook eens bij warme havermoutpap of verwerk ze in een cake. Vooral dat laatste geeft een heel leuk effect, maar dat zul je wel zien in dit recept voor chai stoofperen cake.
Recept
Chai stoofperen met kaneel, steranijs en kardemom
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 1 kg stoofperen (Gieser wildeman)
- 500 ml witte wijn
- 50 gr suiker
- 1 kaneelstokje
- 2 steranijs
- 3 kruidnagels
- 3 kardemompeulen
Zo maak je het
- Schil de stoofperen met een dunschiller en doe ze in een ruime pan waar ze allemaal inpassen. Doe de suiker en de witte wijn bij de peren en vul aan met water tot de peertjes net onderstaan.
- Kneus de kardemompeulen (bijvoorbeeld in een vijzel)
- Voeg de kaneel, steranijs, kruidnagels en kardemompeulen toe en laat de peertjes 1,5 uur zachtjes koken, tot ze gaar zijn.
Atie
Lekker recept Sandra! Weer eens een andere manier om stoofperen te maken. Heerlijk bij de yoghurt!
Sandra
Die zullen inderdaad prima smaken in de yoghurt!
Saskia
Hey Sandra!
Kan je dit op voorhand klaarmaken en de dag erna opwarmen bijvoorbeeld? Wat is dan de beste manier?
Dankjewel!
Sandra
Hey Saskia, zeker! Stoofperen blijven altijd erg lang goed. Je kunt het met pan en al in de koelkast zetten (als het is afgekoeld) en daarna op een zacht vuurtje weer opwarmen. Fijne feestdagen!
André
Dag Sandra,
klinkt lekker, maar in het recept staat verder niet wat je met de steranijs doet.
Sandra
Hi André, wat suf van me. Ik heb dit direct toegevoegd in het recept, bedankt voor je scherpe opmerking!