Is er lekkerder ijs dan dat van Ben & Jerry's? Oké, Italiaans ijs blijft misschien wel het allerlekkerste ijs, maar van de ijsjes die je in de supermarkt kunt kopen, is Ben&Jerry's toch wel favoriet hier! Op dit blog kun je al een recept vinden voor hun bekende Chocolate chip cookie dough vinden, en nu is de Cherry Garcia variant aan de beurt.

Ben & Jerry's Cherry Garcia ijs
Het Cherry Garcia ijs van Ben & Jerry's bestaat al sinds 1987! Dit ijs is dus net zo oud als ikzelf... Het behoort tot de best verkopende smaken van Ben & Jerry's en dat is natuurlijk niet zo gek. Het Cherry Garcia ijs bestaat namelijk uit lekker roomijs met stukjes kers en chocolade.
Kersen & chocolade
Kersen & chocolade zijn een perfecte combinatie, dus als je die combineert in een lekker ijsje... Ben & Jerry's gebruikt trouwens tegenwoordig kersenijs om dit ijsje te maken, maar de originele versie werd gemaakt van vanille-ijs, wat ook wordt gebruikt in dit recept.
Zelf ijs maken, of gebruik kant en klaar ijs
Voor dit recept voor Cherry Garcia ijs kun je er natuurlijk voor kiezen om zelf het ijs te maken. Je hebt hier geen ijsmachine voor nodig. Je kunt het jezelf natuurlijk ook makkelijk maken en een bak ijs uit de supermarkt gebruiken.
Laat deze simpelweg wat zachter worden en schep de vulling van kersen & chocolade er doorheen. Klaar ben je! Lekker met goede kwaliteit vanille-ijs of kersenijs. Daar kun je trouwens ook eenvoudig en snel een lekkere kersenmilkshake mee maken!
Recept
Cherry Garcia ijs zelf maken
Ingrediënten
- 500 ml slagroom*
- 1 tl vanille-extract*
- 200 ml gecondenseerde melk*
- 100 gr kersen (vers of diepvries, gebruik als je verse kersen gebruikt 1,5 keer het gewicht)
- 100 gr pure chocolade (geraspt of in kleine stukjes gehakt)
Zo maak je het
- Was en ontpit de kersen, en snijd ze in kwarten. Schaaf de chocolade of hak deze fijn.
- Als je zelf het ijs wilt maken: klop de slagroom lobbig met de gecondenseerde melk en het vanille-extract. Het is het makkelijkste om dit met de mixer te doen. Blijf kloppen tot er zachte pieken beginnen te ontstaan.
- Gebruik je kant en klaar ijs? Laat dit dan iets zacht worden.
- Spatel voorzichtig de kersen en chocolade door het ijs en giet het mengsel in een afsluitbare bak. Zet de bak minimaal 6 uur (maar een nacht mag ook) in de vriezer). Roer het ijs elke twee uur goed door, zo krijg je minder ijskristallen. Laat het ijs iets zachter worden voor je het serveert.
Laat een reactie achter