• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Cinnamon rolls met kaneel en kardemom

    Bijgewerkt: jul 2023 · Geplaatst: nov 2020 door Sandra

    Cinnamon rolls maken is best even een werkje, dat geef ik meteen toe. Maar jongens jongens, wat is het de moeite waard zeg! Het fijne is wel dat je de cinnamon rolls al een dag van tevoren klaar kunt maken.

    Naar recept
    Cinnamon rolls - kaneelbroodjes met frosting in een zwart/witte serveermand.

    Op je (hopelijk) vrije zaterdag maak je de kaneelbroodjes al helemaal af, hoef je ze op zondagochtend alleen nog maar af te bakken.

    Kaneelbroodjes met frosting

    Met deze hoeveelheden maak je 12 cinnamon rolls, een lekker ruime hoeveelheid dus. Gelukkig kun je ze prima invriezen als dit er toch een paar teveel blijken te zijn. Je kunt ze weer opwarmen in de oven, dan smaken ze weer heerlijk vers.

    De kaneelbroodjes zijn zó al heel lekker, maar je kunt er ook een frosting bij maken. Deze keer hield ik het heel simpel met een eenvoudige frosting van poedersuiker en water, maar je kunt ook een creamcheese-frosting maken als je écht los wilt gaan.

    Ze zijn heerlijk als uitgebreid weekendontbijt, maar je kunt ze ook zeker bij het Paasontbijt of het Kerstontbijt serveren bijvoorbeeld.

    Cinnamon rolls met kardemom

    Ik maakte overigens al eens eerder kaneelbroodjes voor mijn blog, maar ik kwam dit recept tegen in Jamie'  magazine en het klonk zó lekker dat ik ook deze variant eens wilde uitproberen. In deze variant maak je de broodjes namelijk niet alleen op smaak met kaneel, maar ook met kardemom.

    Nu is kardemom een van mijn favoriete specerijen, dus je begrijpt: dit recept moest ik proberen! Met een paar aanpassingen kwam onderstaand recept voor cinnamon rolls met een simpel glazuur van poedersuiker tot stand. Eet smakelijk, ik hoop dat je er net zo van geniet als ik!

    Recept

    Cinnamon rolls - kaneelbroodjes met frosting in een zwart/witte serveermand.

    Cinnamon rolls met kaneel en kardemom

    Het ultieme verwenontbijt: cinnamon rolls! Deze kaneelbroodjes zijn waanzinnig fluffy van binnen en zijn gevuld met een zalige vulling van kaneelsuiker met kardemom.
    5 van 4 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 30 minuten minuten
    Bereidingstijd: 30 minuten minuten
    Totale tijd: 1 uur uur
    Servings: 12 stuks
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • mengkom
    • deegroller
    • bakpapier

    Ingrediënten

    Voor de cinnamon rolls

    • 500 gr bloem (plus extra)
    • 50 gr kristalsuiker
    • 2 tl fijn zeezout
    • 14 gr gist
    • 300 ml volle melk
    • 250 gr koude boter

    Voor de vulling

    • 0,5 el kardemom
    • 1,5 el kaneel
    • 190 gr kristalsuiker
    • 50 gr boter

    Voor het glazuur

    • 75 gr poedersuiker
    • enkele tl water
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Meng de bloem, suiker en zout in een grote kom en maak in het midden een kuiltje. Giet de gist in het kuiltje.
    • Verwarm de volle melk in de magnetron, giet in het kuiltje en laat enkele minuten staan. Kneed vervolgens alles goed door tot een mooi deeg en vorm er een rechthoek van. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg 1,5 uur in de koelkast.
    • Leg de boter tussen twee vellen bakpapier en rol met behulp van een deegroller uit tot een rechthoek van 30x20 cm. Leg de boter minimaal een kwartier in de koelkast. Haal het deeg uit de koelkast en rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 45x20 cm. Leg de boter erop en vouw het deeg dubbel. Draai het deeg een kwartslag en rol nogmaals uit tot een rechthoek van 45x20 cm en vouw weer dubbel. Wikkel het deeg in plasticfolie en zet 45 minuten in de koelkast. Herhaal dit proces nog een keer.
    • Rol de deeglap uit tot een rechthoek van 50x30 cm. Meng de kardemom en kaneel met de suiker en zet apart. Smelt de boter en vet de muffinvorm hier lichtjes mee in. Gebruik de rest van de boter om het deeg mee in te smeren en bestrooi met de kardemom-kaneelsuiker. Rol het deeg voorzichtig op maar wel zo strak mogelijk. Snijd de randjes er ruim af (niet weggooien, deze kun je prima apart meebakken straks) en snijd uit de rest van de rol 12 stukken en doe deze in de muffinvorm. Dek losjes af met een theedoek en laat buiten de koelkast een uur rijzen.
    • Zet de cinnamon rolls nu minimaal 30 minuten, of een hele nacht, in de koelkast.
    • Verwarm de oven voor op 190 graden en bak de cinnamon rolls in een half uurtje af. Draai halverwege de bakplaat om. Worden ze te bruin? Dek de broodjes dan af met aluminiumfolie.
    • Maak ondertussen de frosting door wat water door de poedersuiker te roeren. Begin met een klein beetje water en voeg steeds een beetje toe tot je de gewenste dikte hebt. Het moet dun genoeg zijn om het glazuur mooi uit te kunnen gieten over de cinnamon rolls. Laat de kaneelbroodjes ietsje afkoelen als ze uit de oven komen en giet de frosting erover. Val meteen aan, want vers uit de oven zijn ze het lekkerste!

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 452kcal | Koolhydraten: 60g | Eiwitten: 6g | Vetten: 22g | Zout: 818mg | Vezels: 2g | Suiker: 27g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More ontbijt

    • Een potje zelfgemaakte bramenjam, met enkele verse bramen ernaast.
      Zelf bramenjam maken
    • Zelfgemaakte aardbeienjam in een pot met een gebloemd doekje als deksel. Er omheen liggen verse aardbeien.
      Aardbeienjam maken
    • Zelf jam maken: een potje zelfgemaakte kersenjam. Er zit een handgemaakt label op de pot en er liggen verse kersen omheen.
      Kersenjam maken
    • Pruimenjam recept, de jam zit in een glazen potje en is omringd met steranijs, de smaakmaker in dit recept.
      Pruimenjam maken

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 4 votes (4 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.