Deze kaneelbroodjes stonden vorig jaar op de paasbrunch-tafel en waren een enorm succes. Zoet, sticky en overheerlijk zijn ze! Letterlijk om je vingers bij af te likken… Deze kaneelbroodjes zijn perfect om te serveren met Pasen, maar het is eigenlijk zonde om ze maar 1x per jaar te eten. Serveer ze dan ook gerust als een fantastisch zondags ontbijtje! Ze vullen trouwens ontzettend, als onderdeel van een paasbrunch is 1 kaneelbroodje per persoon echt voldoende.
Het kaneelbroodjes recept van Menno
Het recept komt uit het bakboek van Menno de Koning, van Heel Holland Bakt. Normaal gesproken publiceer ik geen recepten één op één, maar deze kaneelbroodjes zijn gewoon te lekker. Van binnen zijn ze heerlijk zacht en fluffy. En de bovenkant heeft een iets krokant randje. Echt om je vingers bij op te eten zijn ze! Om het helemaal af te maken serveer je ze met een dunne, zoete frosting. Die maak je heel makkelijk door poedersuiker te mengen met een beetje water.
Invriezen
Met dit recept maak je (gelukkig) best een hoop kaneelbroodjes. Gelukkig maar, want het maken van de broodjes is best even een klusje. Het deeg moet tussendoor namelijk een paar keer rijzen. Vers gebakken zijn de broodjes echt het lekkerste (eet ze het liefste nog een beetje warm).
Overgebleven kaneelbroodjes kun je – het liefste zonder de frosting – prima invriezen. Als je ze wilt eten kun je ze dan weer even opwarmen in de oven. Echt fantastisch als onderdeel van een zondags ontbijtje, of serveer ze tijdens het Paasontbijt.
Meer ontbijtrecepten met kaneel
De heerlijke, rijke smaak van kaneel leent zich voor een heleboel ontbijtrecepten. Wat denk je bijvoorbeeld van deze overheerlijke kaneelpannenkoeken? Of deze voedzame havermout met appel en kaneel?


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
3 Reacties
Marijn
23 november 2016 at 13:54Makkelijk recept en lekker beknopt beschreven! Bedankt.
Weet je toevallig of het ook mogelijk is om het deeg in te vriezen om later af te bakken?
Sandra
23 november 2016 at 17:28Leuk om te horen, dankje! Ja ik denk dat dit zeker kan, deeg voor bijvoorbeeld scones kun je ook goed invriezen bijvoorbeeld. Ik zou het gewoon proberen!
Eef
13 maart 2016 at 20:41Héérlijk! Kaneelbroodje of Cinnamon Buns zijn echt favoriet. Ik eet ze alleen bijna nooit want het is niet bepaald goed voor de lijn maar wie weet met Pasen maar weer eens, lekker!