Menu
ontbijt

Kaneelbroodjes met zoete frosting

Kaneelbroodjes - Cinnamon rolls

Deze kaneelbroodjes stonden vorig jaar op de paasbrunch-tafel en waren een enorm succes. Zoet, sticky en overheerlijk zijn ze! Letterlijk om je vingers bij af te likken… Deze kaneelbroodjes zijn perfect om te serveren met Pasen, maar het is eigenlijk zonde om ze maar 1x per jaar te eten. Serveer ze dan ook gerust als een fantastisch zondags ontbijtje! Ze vullen trouwens ontzettend, als onderdeel van een paasbrunch is 1 kaneelbroodje per persoon echt voldoende.

Het kaneelbroodjes recept van Menno

Het recept komt uit het bakboek van Menno de Koning, van Heel Holland Bakt. Normaal gesproken publiceer ik geen recepten één op één, maar deze kaneelbroodjes zijn gewoon te lekker. Van binnen zijn ze heerlijk zacht en fluffy. En de bovenkant heeft een iets krokant randje. Echt om je vingers bij op te eten zijn ze! Om het helemaal af te maken serveer je ze met een dunne, zoete frosting. Die maak je heel makkelijk door poedersuiker te mengen met een beetje water. 

Invriezen

Met dit recept maak je (gelukkig) best een hoop kaneelbroodjes. Gelukkig maar, want het maken van de broodjes is best even een klusje. Het deeg moet tussendoor namelijk een paar keer rijzen. Vers gebakken zijn de broodjes echt het lekkerste (eet ze het liefste nog een beetje warm).

Overgebleven kaneelbroodjes kun je – het liefste zonder de frosting – prima invriezen. Als je ze wilt eten kun je ze dan weer even opwarmen in de oven. Echt fantastisch als onderdeel van een zondags ontbijtje, of serveer ze tijdens het Paasontbijt.

Kaneelbroodjes met zoete frosting
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Kaneelbroodjes met zoete frosting

5 from 1 stem
Gang: OntbijtKeuken: DeensNiveau: Gemiddeld
Voor

12

personen
Voorbereiding

30

minutes
Oventijd

15

minutes
Calorieën

518

kcal
Rijzen

90

minuten

Er gaat niets boven de geur van versgebakken kaneelbroodjes. Deze heerlijke zoete cinnamon rolls met een dikke laag frosting zijn echt zalig.

Ingrediënten

  • Voor het deeg

  • 75 gr boter

  • 235 ml melk

  • 11 gr instant gist

  • 615 gr bloem

  • 100 gr kristalsuiker

  • 1 tl zout

  • 2 eieren

  • Voor de vulling:

  • 225 gr bruine basterdsuiker

  • 2,5 el kaneel

  • 60 gr roomboter

  • Voor de icing:

  • 85 gr mon chou

  • 60 gr roomboter

  • 200 gr poedersuiker

  • 1 tl vanille-extract

  • 1 snuf zout

Bereiding

  • Begin met het deeg. Smelt de boter in de magnetron. Verwarm de melk tot 40 graden. Haal van het vuur en los de gist op in de melk. Doe de bloem, suiker en zout in een kom en meng door elkaar.
  • Meng met de deeghaken van de mixer de melk, gesmolten boter en eieren door het deeg. Kneed in ca 8 minuten tot een soepel deeg dat makkelijk loslaat van de kom. Dek af met plasticfolie of een vochtige doek en laat een uur rijzen.
  • Meng de bruine basterdsuiker met kaneel en smelt de boter voor de vulling. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en rol uit tot een lap van ca 50×40 cm. Bestrijk met de gesmolten boter en bestrooi met de kaneelsuiker.
  • Rol voorzichtig op tot een rol en snijd met een scherp mes in 12 plakken. Doe deze in een met bakpapier beklede ovenschaal en laat afgedekt nog een half uur rijzen.
  • Bak de rolls in 15 minuten af op 200 graden. Meng ondertussen de ingrediënten voor de icing en besmeer de kaneelbroodjes meteen met de icing als ze uit de oven komen.

Opmerkingen

  • Tip: als je de kaneelbroodjes na het afbakken niet meteen met de icing besmeert, kun je ze invriezen voor later gebruik.
Kaneelbroodjes recept

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

3 Reacties

  • Marijn
    23 november 2016 at 13:54

    Makkelijk recept en lekker beknopt beschreven! Bedankt.
    Weet je toevallig of het ook mogelijk is om het deeg in te vriezen om later af te bakken?

    Reply
    • Sandra
      23 november 2016 at 17:28

      Leuk om te horen, dankje! Ja ik denk dat dit zeker kan, deeg voor bijvoorbeeld scones kun je ook goed invriezen bijvoorbeeld. Ik zou het gewoon proberen!

      Reply
  • Eef
    13 maart 2016 at 20:41

    Héérlijk! Kaneelbroodje of Cinnamon Buns zijn echt favoriet. Ik eet ze alleen bijna nooit want het is niet bepaald goed voor de lijn maar wie weet met Pasen maar weer eens, lekker!

    Reply

Laat een reactie achter