ontbijt

Kaneelbroodjes met zoete frosting

Kaneelbroodjes - Cinnamon rolls

Deze kaneelbroodjes stonden vorig jaar op de paasbrunch-tafel en waren een enorm succes. Zoet, sticky en overheerlijk zijn ze! Letterlijk om je vingers bij af te likken… Deze kaneelbroodjes zijn perfect om te serveren met Pasen, maar het is eigenlijk zonde om ze maar 1x per jaar te eten. Serveer ze dan ook gerust als een fantastisch zondags ontbijtje! Ze vullen trouwens ontzettend, als onderdeel van een paasbrunch is 1 kaneelbroodje per persoon echt voldoende.

Het recept komt uit het bakboek van Menno, van Heel Holland Bakt.

Kaneelbroodjes met zoete frosting

0 from 0 votes
Course: OntbijtCuisine: DeensDifficulty: Gemiddeld
Voor

12

personen
Voorbereiding

30

minutes
Oventijd

15

minutes
Calorieën

518

kcal
Rijzen

90

minuten

Er gaat niets boven de geur van versgebakken kaneelbroodjes. Deze heerlijke zoete cinnamon rolls met een dikke laag frosting zijn echt zalig.

Ingrediënten

  • Voor het deeg

  • 75 gr boter

  • 235 ml melk

  • 11 gr instant gist

  • 615 gr bloem

  • 100 gr kristalsuiker

  • 1 tl zout

  • 2 eieren

  • Voor de vulling:

  • 225 gr bruine basterdsuiker

  • 2,5 el kaneel

  • 60 gr roomboter

  • Voor de icing:

  • 85 gr mon chou

  • 60 gr roomboter

  • 200 gr poedersuiker

  • 1 tl vanille-extract

  • 1 snuf zout

Bereiding

  • Begin met het deeg. Smelt de boter in de magnetron. Verwarm de melk tot 40 graden. Haal van het vuur en los de gist op in de melk. Doe de bloem, suiker en zout in een kom en meng door elkaar.
  • Meng met de deeghaken van de mixer de melk, gesmolten boter en eieren door het deeg. Kneed in ca 8 minuten tot een soepel deeg dat makkelijk loslaat van de kom. Dek af met plasticfolie of een vochtige doek en laat een uur rijzen.
  • Meng de bruine basterdsuiker met kaneel en smelt de boter voor de vulling. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en rol uit tot een lap van ca 50×40 cm. Bestrijk met de gesmolten boter en bestrooi met de kaneelsuiker.
  • Rol voorzichtig op tot een rol en snijd met een scherp mes in 12 plakken. Doe deze in een met bakpapier beklede ovenschaal en laat afgedekt nog een half uur rijzen.
  • Bak de rolls in 15 minuten af op 200 graden. Meng ondertussen de ingrediënten voor de icing en besmeer de kaneelbroodjes meteen met de icing als ze uit de oven komen.

Opmerkingen

  • Tip: als je de kaneelbroodjes na het afbakken niet meteen met de icing besmeert, kun je ze invriezen voor later gebruik.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

3 Comments

  • Reply Marijn

    Makkelijk recept en lekker beknopt beschreven! Bedankt.
    Weet je toevallig of het ook mogelijk is om het deeg in te vriezen om later af te bakken?

    23 november 2016 at 13:54
    • Reply Sandra

      Leuk om te horen, dankje! Ja ik denk dat dit zeker kan, deeg voor bijvoorbeeld scones kun je ook goed invriezen bijvoorbeeld. Ik zou het gewoon proberen!

      23 november 2016 at 17:28
  • Reply Eef

    Héérlijk! Kaneelbroodje of Cinnamon Buns zijn echt favoriet. Ik eet ze alleen bijna nooit want het is niet bepaald goed voor de lijn maar wie weet met Pasen maar weer eens, lekker!

    13 maart 2016 at 20:41
  • Reactie achterlaten