vegetarisch

Gevulde courgette met paprika en champignons

Gevulde courgettes met paprika en champignons

Gevulde courgette is een heel fijn recept om achter de hand te hebben. Zeker als je een groententuin hebt, zul je in de zomer omkomen van courgettes. Dit gerecht is ideaal om ze te verwerken! En je hoeft niet bang te zijn dat je steeds hetzelfde eet als je deze gevulde courgettes vaak maakt, want met de vulling kun je lekker afwisselen.

No waste – gebruik al je restjes

Het fijne is dat je de courgettes met van alles kunt vullen. Je kunt er allerlei soorten groenten in verwerken (naast paprika en champignons kun je bijvoorbeeld ook prei gebruiken, of mais of erwtjes om maar eens iets te noemen). Dit is een recept voor vegetarische gevulde courgettes maar je kunt er als je dat wilt ook allerlei (restjes) vlees in verwerken. Rul bijvoorbeeld wat gehakt mee met de groenten. Ook kipfilet is er erg lekker bij! De geraspte kaas kun je ook vervangen door wat stukjes brie of geitenkaas. Zo zie je maar: dit is een perfect recept om restjes in te verwerken.

Foodblogswap – gevulde courgette

Persoonlijk vind ik dit genoeg voor een avondmaaltijd, maar je kunt er altijd nog een groene salade bij serveren bijvoorbeeld, mocht je dit niet voldoende vinden. Oorspronkelijk maakte ik dit recept voor gevulde courgette naar aanleiding van de Foodblogswap. De inspiratie voor dit recept is afkomstig van Foodie Marjan.

Gevulde courgette met paprika en champignons

0 from 0 votes
Course: DinerDifficulty: Eenvoudig
Voor
personen
Bereidingstijd

15

minutes
Oventijd

15

minuten

Ingrediënten

  • 2 courgettes

  • 8 kastanjechampignons

  • 0,5 rode paprika

  • 1 tomaat

  • 1 ui

  • 1 teen knoflook

  • verse tijm of oregano

  • 1 flinke hand geraspte kaas

  • 2 el pijnboompitjes

Bereiding gevulde courgettes

  • Halveer de courgettes in de lengte en schraap de zaadlijsten eruit met behulp van een lepel.
  • Snijd de champignons, paprika, tomaat, ui en knoflook fijn en doe alles in een koekenpan.
  • Breng flink op smaak met zout, peper en tijm of oregano. Bak de groenten in wat olie ca 5 minuten tot de groenten wat zachter beginnen te worden.
  • Vet een ovenschaal in en doe de courgettes in de schaal. Vul de courgettes met het groentenmengsel. Bestrooi met wat geraspte kaas en pijnboompitjes.
  • Bak de gevulde courgette 15 minuten in de oven op 180 graden.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

4 Comments

  • Reply Foodie Marjan

    Sandra,

    Leuk om mijn recept bij je terug te zien! En ik ga zeker een keer jouw variantie proberen!

    Liefs
    Marjan

    3 april 2015 at 07:38
    • Reply Sandra

      Jij bedankt voor de inspiratie Marjan!

      7 april 2015 at 17:26
  • Reply Atie Groot

    Ziet er heerlijk uit Sandra!
    Helaas moeten we nog lang wachten op de courgette oogst, het zaad moet nog de grond in!!

    30 maart 2015 at 09:22
    • Reply Sandra

      Nog een paar maanden en je komt er weer in om, dan komt dit receptje hopelijk goed van pas :-)

      7 april 2015 at 17:24

    Reactie achterlaten