Gevulde courgette is een heel fijn recept om achter de hand te hebben. Zeker als je een groententuin hebt, zul je in de zomer omkomen van courgettes. Dit gerecht is ideaal om ze te verwerken! En je hoeft niet bang te zijn dat je steeds hetzelfde eet als je deze gevulde courgettes vaak maakt, want met de vulling kun je lekker afwisselen.
No waste – gebruik al je restjes
Het fijne is dat je de courgettes met van alles kunt vullen. Je kunt er allerlei soorten groenten in verwerken (naast paprika en champignons kun je bijvoorbeeld ook prei gebruiken, of mais of erwtjes om maar eens iets te noemen). Dit is een recept voor vegetarische gevulde courgettes maar je kunt er als je dat wilt ook allerlei (restjes) vlees in verwerken. Rul bijvoorbeeld wat gehakt mee met de groenten. Ook stukjes kipfilet zijn er erg lekker bij! De geraspte kaas kun je ook vervangen door wat stukjes brie of geitenkaas. En roer eens wat crème fraîche door de vulling. Zo zie je maar: dit is een perfect recept om restjes in te verwerken.
Foodblogswap – gevulde courgette
Persoonlijk vind ik dit genoeg voor een avondmaaltijd, maar je kunt er altijd nog een groene salade bij serveren bijvoorbeeld, mocht je dit niet voldoende vinden. Oorspronkelijk maakte ik dit recept voor gevulde courgette naar aanleiding van de Foodblogswap. De inspiratie voor dit recept is afkomstig van Foodie Marjan.


5 Reacties
Mireille van der Heiden
20 januari 2021 at 19:34Heerlijk en makkelijk
Foodie Marjan
3 april 2015 at 07:38Sandra,
Leuk om mijn recept bij je terug te zien! En ik ga zeker een keer jouw variantie proberen!
Liefs
Marjan
Sandra
7 april 2015 at 17:26Jij bedankt voor de inspiratie Marjan!
Atie Groot
30 maart 2015 at 09:22Ziet er heerlijk uit Sandra!
Helaas moeten we nog lang wachten op de courgette oogst, het zaad moet nog de grond in!!
Sandra
7 april 2015 at 17:24Nog een paar maanden en je komt er weer in om, dan komt dit receptje hopelijk goed van pas :-)