Menu
vegetarisch / Hoofdgerechten

Gevulde courgette met paprika en champignons

Gevulde courgettes met paprika en champignons

Gevulde courgette is een heel fijn recept om achter de hand te hebben. Zeker als je een groententuin hebt, zul je in de zomer omkomen van courgettes. Dit gerecht is ideaal om ze te verwerken! En je hoeft niet bang te zijn dat je steeds hetzelfde eet als je deze gevulde courgettes vaak maakt, want met de vulling kun je lekker afwisselen.

No waste – gebruik al je restjes

Het fijne is dat je de courgettes met van alles kunt vullen. Je kunt er allerlei soorten groenten in verwerken (naast paprika en champignons kun je bijvoorbeeld ook prei gebruiken, of mais of erwtjes om maar eens iets te noemen). Dit is een recept voor vegetarische gevulde courgettes maar je kunt er als je dat wilt ook allerlei (restjes) vlees in verwerken. Rul bijvoorbeeld wat gehakt mee met de groenten. Ook stukjes kipfilet zijn er erg lekker bij! De geraspte kaas kun je ook vervangen door wat stukjes brie of geitenkaas. En roer eens wat crème fraîche door de vulling. Zo zie je maar: dit is een perfect recept om restjes in te verwerken.

Foodblogswap – gevulde courgette

Persoonlijk vind ik dit genoeg voor een avondmaaltijd, maar je kunt er altijd nog een groene salade bij serveren bijvoorbeeld, mocht je dit niet voldoende vinden. Oorspronkelijk maakte ik dit recept voor gevulde courgette naar aanleiding van de Foodblogswap. De inspiratie voor dit recept is afkomstig van Foodie Marjan.

Gevulde courgette met paprika en champignons

4 from 9 votes
Course: DinerCuisine: NederlandsDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Bereidingstijd

15

minutes
Oventijd

15

minutes
Calorieën

338

kcal

Lekker, makkelijk en snel klaar. Bovendien zijn deze gevulde courgettes ideaal voor het opmaken van restjes groenten, vlees en kaas.

Ingrediënten

  • 2 courgettes

  • 125 gr kastanjechampignons

  • 0,5 rode paprika

  • 1 tomaat

  • 1 ui

  • 1 teen knoflook

  • verse tijm of oregano

  • 50 gr geraspte kaas

  • 2 el pijnboompitjes

Bereiding gevulde courgettes

  • Halveer de courgettes in de lengte en schraap de zaadlijsten eruit met behulp van een lepel.
  • Snijd de champignons, paprika, tomaat, ui en knoflook fijn en doe alles in een koekenpan.
  • Breng flink op smaak met zout, peper en tijm of oregano. Bak de groenten in wat olie ca 5 minuten tot de groenten wat zachter beginnen te worden.
  • Vet een ovenschaal in en doe de courgettes in de schaal. Vul de courgettes met het groentenmengsel. Bestrooi met wat geraspte kaas en pijnboompitjes.
  • Bak de gevulde courgette 15 minuten in de oven op 180 graden.
Recept gevulde courgette

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

5 Reacties

  • Mireille van der Heiden
    20 januari 2021 at 19:34

    Heerlijk en makkelijk

    Reply
  • Foodie Marjan
    3 april 2015 at 07:38

    Sandra,

    Leuk om mijn recept bij je terug te zien! En ik ga zeker een keer jouw variantie proberen!

    Liefs
    Marjan

    Reply
    • Sandra
      7 april 2015 at 17:26

      Jij bedankt voor de inspiratie Marjan!

      Reply
  • Atie Groot
    30 maart 2015 at 09:22

    Ziet er heerlijk uit Sandra!
    Helaas moeten we nog lang wachten op de courgette oogst, het zaad moet nog de grond in!!

    Reply
    • Sandra
      7 april 2015 at 17:24

      Nog een paar maanden en je komt er weer in om, dan komt dit receptje hopelijk goed van pas :-)

      Reply

Laat een reactie achter