• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Frambozencurd recept

    Bijgewerkt: mei 2023 · Geplaatst: mei 2022 door Sandra

    Frambozencurd? Yes! Van lemoncurd heb je misschien wel eens gehoord, maar wist je dat je ook curd kunt maken van andere soorten fruit? Van sinaasappel bijvoorbeeld, van limoen, óf van frambozen dus! Voor dit recept maak ik gebruik van mijn recept voor lemoncurd, maar ik voeg naast citroen, ook frambozen toe. Die geven een prachtige kleur aan de curd én een lekkere frambozensmaak natuurlijk.

    Naar recept
    Frambozencurd recept

    Frambozen curd

    De curd kun je op allerlei manieren gebruiken. Hij is erg lekker bij scones natuurlijk, maar smeer ook eens een beetje tussen twee platte meringue koekjes. Je kunt er ook een taart met aftoppen of het door een taart marmeren (bijvoorbeeld een kwarktaart).

    Ook is de frambozen curd erg lekker op pannenkoeken, met wat verse frambozen erbij. Bewaar de frambozencurd in een goed afsluitbare, steriele (weck)pot.

    curd met frambozen

    Zo steriliseer je de weckpot

    Doe het weckpotje in een pan en vul de pan met water tot het potje helemaal onder water staat. Breng het water aan de kook, laat vijf minuten doorkoken en zet de pot vervolgens te drogen op een schone theedoek.

    Op deze manier wordt het potje steriel schoon en blijft de curd lang houdbaar. Bewaar het mengsel in de koelkast.

    Meer curd recepten

    Ook heel lekker: mandarijnen curd en passievruchten curd!

    Recept

    Frambozencurd recept: een pot frambozencurd met lepeltjes en verse frambozen ernaast. Ook ligt er een koekje bij dat is besmeerd met de curd.

    Frambozencurd recept

    Een lekkere variatie op de bekende lemoncurd: frambozencurd. Zalig als topping van pannenkoeken of toetjes en eenvoudig zelf te maken.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 5 minuten minuten
    Totale tijd: 10 minuten minuten
    Servings: 6 porties
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • kookpan
    • zeef
    • staafmixer
    • klein weckpotje

    Ingrediënten

    • 125 gr frambozen
    • 1 citroen
    • 75 gr boter
    • 1 ei
    • 65 gr suiker
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Pureer de frambozen met behulp van een staafmixer.
    • Pers de citroen uit. Doe het citroensap samen met de boter in een steelpannetje en laat dit op een laag vuurtje smelten.
    • Klop het ei los met de suiker en voeg dit mengsel beetje bij beetje, onder voortdurend kloppen met een garde, toe aan het botermengsel.
    • Voeg de gepureerde frambozen toe aan het botermengsel. Warm even mee en haal de pan van het vuur.
    • Druk de frambozencurd met behulp van een lepel door een zeef, in de gesteriliseerde weckpot. Op deze manier blijven de zaadjes van de frambozen achter en wordt je frambozen curd mooi glad.
    • Sluit de weckpot goed af en laat de curd volledig afkoelen. Bewaar de frambozencurd op een koele, donkere plaats (het hoeft niet in de koelkast)

    Notities

    Je kunt de hoeveelheden in het recept eenvoudig verdubbelen voor een grotere portie. Als je goed steriele potjes gebruikt, kun je de frambozencurd namelijk tot wel een jaar bewaren.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 158kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwitten: 1g | Vetten: 11g | Zout: 91mg | Vezels: 2g | Suiker: 12g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bakrecepten

    • Een polentacake, gegarneerd met amandelschaafsel. Er zijn twee punten losgesneden van de cake.
      Polentacake met sinaasappel en gember
    • Een uitgewaaierde hoeveelheid zelfgemaakt zelfrijzend bakmeel met een zeef ernaast.
      Zelfrijzend bakmeel maken met twee ingrediënten
    • Een stukje Oreo ganachetaart op een taartbordje, gegarneerd met rood fruit.
      Ganachetaart met Oreo-bodem
    • Pindakaaskoekjes zonder suiker met kleine chocolate chips die op een rekje liggen af te koelen.
      Pindakaaskoekjes zonder suiker

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Anne-Marie

      oktober 30, 2017 at 5:53 pm

      Lijkt me heerlijk. Ik ben dol op lemoncurd en op frambozen!

      Beantwoorden
    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.