Het allerleukste is om lekker te experimenteren in de keuken, en als er dan iets uit komt rollen wat écht écht écht heel erg lekker is, ben ik zo blij! Dat was het geval met deze gevulde zoete aardappel uit de oven met bonen en guacemole. Al bij het eerste hapje keken manlief en ik elkaar aan: dit is goéd!
Dit recept ontstond toen ik nog twee zoete aardappels vond die ik graag op wilde maken. Het was alweer een tijd geleden dat ik zoete aardappel had gepoft in de oven, dus dat wilde ik weer eens doen. Toen bedenken wat voor smaken daarbij zouden passen… Bonen smaken altijd erg goed bij zoete aardappel vind ik, maar je hebt wel wat sterke smaken nodig om dit wat op te peppen. Dat werd cervelaat en rode peper. Frisse guacemole leek me lekker als tegenhanger. Nog wat ingrediënten erbij en voila: een nieuw recept is geboren. Zoete aardappel uit de oven met bonen & guacemole!
Liever vegetarisch?
Tip: wil je een vegetarische versie maken van deze gevulde zoete aardappels met bonen? Je kunt het vlees prima vervangen door een rode paprika. Je zou ook nog een klein blikje mais toe kunnen voegen.
De credits voor de ‘keukenmachine guacemole’ gaan naar Wes: bedankt voor het delen van het recept voor je signature guac ;-)
Bewaar dit recept op Pinterest:

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
1 Reactie
A.Groot
15 april 2017 at 08:45Ga ik zeker een keertje maken Sandra, ziet er lekker uit!