Deze frittata met geitenkaas en munt is zo lekker! Ik eet 'm graag als lunch. Thuis, of op het werk, want zo'n stevige omelet kun je (in punten gesneden) heel makkelijk meenemen als werklunch.

Wat is een frittata?
Eigenlijk kun je een frittata het beste zien als een omelet. Het is oorspronkelijk een Italiaans gerecht dat gebruikt wordt om restjes van de vorige dag mee op te maken.
Deze Italiaanse omelet is dan ook super veelzijdig! Je kunt hem vullen met (restjes) groenten, kaas, vlees... Je kunt het zo gek niet bedenken, want Italiaanse mama's bakken ook gewoon hun restjes pasta mee in het eiermengsel.
Je kunt er dus ook lekker mee variëren. Bekijk ook eens deze frittata met prei of deze frittata met chorizo bijvoorbeeld.
Het verschil met een gewone omelet is dat een frittata een stuk dikker is.
Frittata met geitenkaas
Je kunt het eiermengsel dus eigenlijk met vrijwel alles combineren, maar één van mijn favoriete combinaties is toch wel deze: een frittata met geitenkaas en munt. Maar dat is niet alles. Ook een flinke hand doperwten en wat citroen vinden hun weg naar de geklutste eitjes. Echt een heerlijke combinatie!
Tip: je kunt overgebleven restjes in punten snijden en bewaren in een bakje in de koelkast. Je kunt het dan de volgende dag ook nog eten. Je kunt de punten ei ook heel goed invriezen, dan blijven ze nog een paar maanden goed.
Recept
Frittata met geitenkaas en munt
Ingrediënten
- 4 eieren
- 50 gr doperwten
- 1 citroen
- 1 bosuitje
- 3 takjes munt
- 50 gr geitenkaas
- peper en zout
Zo maak je het
- Klop de eieren los met peper en zout.
- Rasp de citroen en voeg deze toe aan de geklutste eieren.
- Snijd het wit van de bosui en de munt fijn (houdt één takje munt en het groen van de bosui achter voor de garnering) en meng dit ook door de geklutste eieren.
- Verhit wat olie in een kleine koekenpan en verdeel de doperwten over de bodem van de pan. Giet het eimengsel erover.
- Verkruimel de geitenkaas in grove stukken over het eimengsel en dek de koekenpan af met een deksel.
- Laat de frittata in ongeveer 10 minuten gaar worden.
- Snijdt de frittata met geitenkaas in punten en serveer met wat groen van de bosui en de rest van de munt.
Laat een reactie achter