• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Gevulde paprika's met couscous en groenten

    Bijgewerkt: aug 2023 · Geplaatst: sep 2018 door Sandra

    Ik hou van gevulde paprika! De puntpaprika's worden lekker zacht en zoet doordat je ze in de oven roostert. En zo krijg je eigenlijk ongemerkt een flinke portie extra groenten binnen. Bovendien is dit gerecht snel klaar (25 minuten), dus perfect voor dagen waarop je geen zin hebt om lang in de keuken te staan.

    Naar recept
    Gevulde paprika met couscous en gerookte kip of feta

    Welke paprika voor gevulde paprika's?

    Je kunt voor dit gerecht paprika's naar keuze gebruiken. Gebruik 'gewone' paprika's (rode of gele zijn het lekkerste voor dit gerecht) of kies voor puntpaprika. Allemaal lekker!

    Zelf heb ik een voorkeur voor puntpaprika's. Deze worden namelijk heerlijk zoet door het roosteren in de oven. Heerlijk gevuld met geitenkaas of met kip en tomatensaus bijvoorbeeld.

    Gewone paprika's worden iets minder zoet en zacht dan de puntige versie, maar zijn natuurlijk ook lekker.

    Lekker variëren

    Serveer de gevulde paprika's eventueel met een lekker frisse salade voor nog een extra portie groenten. Je kunt deze met couscous gevulde paprika's serveren met een topping naar keuze. Gerookte kip is er erg lekker bij, maar voor een dagje zonder vlees zijn ze ook heel erg lekker met een topping van feta & geroosterde pijnboompitten.

    Restjes opmaken

    Dit is ook een handig recept om eventuele restjes op te maken, want in plaats van kant en klare roerbakgroenten kun je natuurlijk ook wat overgebleven groenten gebruiken voor de vulling (denk bijvoorbeeld aan champignons, prei, ui, wortel...)

    En met de topping kun je uiteraard ook volop variëren. Misschien heb je nog een stukje geitenkaas of blauwe kaas liggen, dat kun je met dit recept voor gevulde paprika's goed opmaken.

    Meer gevulde groenten inspiratie

    Enthousiast geworden van dit recept? Dan vind je deze recepten vast ook lekker:

    • Gevulde courgette
    • Gevulde paprika met feta en spinazie
    • Gevulde nacho-paprika's

    Recept

    Gevulde paprika met couscous en gerookte kip of feta. De gehalveerde paprika's liggen op een vel bakpapier.

    Gevulde paprika's met couscous en groenten

    Een makkelijk en snel recept voor een dagje met of zonder vlees: paprika's gevuld met couscous en een topping naar keuze (bv feta of gerookte kip)
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 20 minuten minuten
    Totale tijd: 30 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • bakpapier
    • koksmes
    • kookpan

    Ingrediënten

    • 2 rode (punt) paprika's
    • 60 gr couscous
    • 1 groentenbouillonblokje
    • 200 gr Chinese roerbakgroenten
    • 1 teen knoflook
    • 150 gr gerookte kip of feta (gebruik je feta, dan is het lekker om er ook nog wat pijnboompitten over te strooien)
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de rode paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg ze op de bakplaat en rooster ze paprika's 15 minuten in de oven.
    • Kook ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, voeg het bouillonblokje toe aan het kookwater.
    • Roerbak de wokgroenten met de fijngesneden teen knoflook in zo'n 5 minuten gaar. Voeg de couscous toe aan het groentenmengsel en warm nog twee minuten door. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Vul de paprika's met het couscous-groenten mengsel.
    • Top de gevulde paprika's af met de fijngesneden gerookte kip of de feta en pijnboompitten en zet de gevulde paprika's nog 5 minuten in de oven.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 350kcal | Koolhydraten: 35g | Eiwitten: 17g | Vetten: 17g | Zout: 873mg | Vezels: 4g | Suiker: 4g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More 20 minuten recepten

    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi
    • Dubbelgevouwen tortilla's met zalm in een witte schaal. De tortilla's zijn half opengeklapt zodat je de vulling van o.a. zalm en wortel goed kunt zien.
      Tortilla's met zalm
    • Een bord pasta met boursin, halloumi en broccoli. Het bord staat op een roze, geruit servet.
      Pasta met Boursin en halloumi
    • Tomaten courgette saus met pasta, rauwe ham en basilicum in een kom.
      Snel koken kun je leren! 7 handige tips

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.