Menu
bijgerechten

Paprika uit de oven met spinazie, feta en ricotta

Paprika uit de oven met spinazie

Kom jij aan de aanbevolen 250 gram groenten per dag? Ik vind dat niet meevallen, al gaat het beter als ik de tips uit mijn blogpost met tips om meer groenten te eten opvolg.

Paprika uit de oven met spinazie

Met deze paprika uit de oven met spinazie krijg je een lekkere portie groenten binnen. Een paprika weegt al snel 140 gram en samen met een extra handje spinazie zit je met dit bijgerecht dus al ruim over de helft van de aanbevolen hoeveelheid groenten.

Gevulde paprika’s met kaas en spinazie

Paprika’s uit de oven zijn een lekker en makkelijk bijgerecht. Je kunt ze met allerlei lekkers vullen. Met granen of rijst, stukjes kip, allerlei soorten groenten, kaas… In dit geval ga ik voor een mengsel van verschillende kazen (feta & ricotta) en spinazie.

Een beetje citroen erbij voor wat extra frisheid, en de pijnboompitten zorgen voor een lekkere crunch in dit bijgerecht.

Wat serveren bij gevulde paprika’s?

Serveer hier bijvoorbeeld een stukje kip of zalm bij, of een vegetarische burger. Net waar je zin in hebt!

Met bijvoorbeeld nog wat gebakken aardappels erbij heb je een complete maaltijd. Je kunt het vlees ook prima weglaten voor een iets minder vullend en vegetarisch hoofdgerecht.

De paprika’s voorbereiden

Heel handig: je kunt dit gerecht prima vooraf klaarmaken: Bereid het gerecht t/m stap 5 en vul de paprika’s vlak voor het afbakken. Handig toch!

Paprika uit de oven met spinazie

Recept paprika uit de oven met spinazie, feta en ricotta

Lekker als bijgerecht: gevulde paprika met spinazie, feta en ricotta
4.30 van 27 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 4 paprika’s
  • 150 gr feta
  • 250 gr ricotta
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalot
  • 100 gr (baby)spinazie
  • 4 el pijnboompitten
  • 1 citroen

Handig om te hebben

    Zo maak je het

    • Verwam de oven voor op 200 graden.
    • Snijd de knoflook en de sjalot fijn.
    • Verwarm een klein beetje olie in een koekenpan en fruit de knoflook en de sjalot aan. Laat vervolgens de spinazie slinken in de pan en bak zachtjes tot vrijwel al het vocht is verdampt.
    • Laat de spinazie afkoelen en knijp deze goed uit, zodat er zo min mogelijk vocht achterblijft. Snijdt de spinazie fijn.
    • Prak de feta fijn en meng met de ricotta, de helft van de pijnboompitten en de schil van de citroen. Breng op smaak met zout en peper en meng de fijngesneden spinazie erdoor.
    • Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika’s met het spinazie-kaasmengsel en garneer met de rest van de pijnboompitten.
    • Doe de paprika’s in een en bak de gevulde paprika’s met spinazie in 20 minuten af.

    Notities

    u003cliu003eJe houdt waarschijnlijk een restje feta over. Dit kun je verwerken in een salade, of maak er deze u003ca href=u0022https://culi-sandra.nl/avocado-toast-met-feta-en-pijnboompitten/u0022u003eavocado-feta spreadu003c/au003e mee.u003c/liu003e

    Voedingswaarden

    Calories: 294kcal
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
    Recept paprika uit de oven

    4 Reacties

    • Kyra
      16 oktober 2022 at 18:26

      5 sterren

      Erg lekker! Wij zaten zelf erg vol met alleen een stokbroodje erbij, dus als je snel vol zit kan je dit gewoon als hoofdgerecht gebruiken. Zeker voor herhaling vatbaar!

      Reply
      • Sandra
        17 oktober 2022 at 20:26

        Wat goed om te horen Kyra, blij dat het zo goed in de smaak viel!

        Reply
    • Camilla
      27 mei 2022 at 18:48

      5 sterren

      Makkelijk maar heerlijk gerecht. We hebben genoten. Dank je wel voor dit recept!

      Reply
      • Sandra
        31 mei 2022 at 08:57

        Wat fijn om te horen Camilla, blij dat het heeft gesmaakt!

        Reply

    Laat een reactie achter

    Beoordeling recept