bijgerechten

Paprika uit de oven met spinazie, feta en ricotta

Paprika uit de oven met spinazie

Kom jij aan de aanbevolen 250 gram groenten per dag? Ik vind dat niet meevallen, al gaat het beter als ik de tips uit mijn blogpost met tips om meer groenten te eten opvolg. Met deze paprika uit de oven met spinazie krijg je een lekkere portie groenten binnen. Een paprika weegt al snel 140 gram en samen met een extra handje spinazie zit je met dit bijgerecht dus al ruim over de helft van de aanbevolen hoeveelheid groenten.

Gevulde paprika’s met kaas en spinazie

Paprika’s uit de oven zijn een lekker en makkelijk bijgerecht. Je kunt ze met allerlei lekkers vullen. Met granen of rijst, stukjes kip, allerlei soorten groenten, kaas… In dit geval ga ik voor een mengsel van verschillende kazen (feta & ricotta) en spinazie. Een beetje citroen erbij voor wat extra frisheid, en de pijnboompitten zorgen voor een lekkere crunch in dit bijgerecht. Serveer hier bijvoorbeeld een stukje kip bij of een vegetarische burger. Net waar je zin in hebt!

Recept paprika uit de oven met spinazie, feta en ricotta

0 from 0 votes
Course: BijgerechtDifficulty: Gemiddeld
Voor
personen
Voorbereidingstijd

15

minutes
Oventijd

20

minutes
Calorieën

294

kcal

Lekker als bijgerecht: gevulde paprika met spinazie, feta en ricotta

Ingrediënten

  • 4 paprika’s

  • 150 gr feta

  • 250 gr ricotta

  • 100 gr (baby)spinazie

  • 4 el pijnboompitten

  • 1 citroen

Bereiding

  • Verwam de oven voor op 200 graden.
  • Verwarm een klein beetje olie in een koekenpan en laat de spinazie slinken. Laat de spinazie afkoelen en knijp deze goed uit, zodat er zo min mogelijk vocht achterblijft. Snijdt de spinazie fijn.
  • Prak de feta fijn en meng met de ricotta, de helft van de pijnboompitten en de schil van de citroen. Breng op smaak met zout en peper en meng de fijngesneden spinazie erdoor.
  • Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika’s met het spinazie-kaasmengsel en garneer met de rest van de pijnboompitten.
  • Doe de paprika’s in een ovenschaal en bak de gevulde paprika’s met spinazie in 20 minuten af.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten