Menu
bijgerechten

Paprika uit de oven met spinazie, feta en ricotta

Paprika uit de oven met spinazie

Kom jij aan de aanbevolen 250 gram groenten per dag? Ik vind dat niet meevallen, al gaat het beter als ik de tips uit mijn blogpost met tips om meer groenten te eten opvolg.

Paprika uit de oven met spinazie

Met deze paprika uit de oven met spinazie krijg je een lekkere portie groenten binnen. Een paprika weegt al snel 140 gram en samen met een extra handje spinazie zit je met dit bijgerecht dus al ruim over de helft van de aanbevolen hoeveelheid groenten.

Gevulde paprika’s met kaas en spinazie

Paprika’s uit de oven zijn een lekker en makkelijk bijgerecht. Je kunt ze met allerlei lekkers vullen. Met granen of rijst, stukjes kip, allerlei soorten groenten, kaas… In dit geval ga ik voor een mengsel van verschillende kazen (feta & ricotta) en spinazie.

Een beetje citroen erbij voor wat extra frisheid, en de pijnboompitten zorgen voor een lekkere crunch in dit bijgerecht.

Wat serveren bij gevulde paprika’s?

Serveer hier bijvoorbeeld een stukje kip of zalm bij, of een vegetarische burger. Net waar je zin in hebt!

Met bijvoorbeeld nog wat gebakken aardappels erbij heb je een complete maaltijd. Je kunt het vlees ook prima weglaten voor een iets minder vullend en vegetarisch hoofdgerecht.

De paprika’s voorbereiden

Heel handig: je kunt dit gerecht prima vooraf klaarmaken: Bereid het gerecht t/m stap 5 en vul de paprika’s vlak voor het afbakken. Handig toch!

Recept paprika uit de oven met spinazie, feta en ricotta

4 from 24 stemmen
Gang: BijgerechtKeuken: VegetarischNiveau: Gemiddeld
Voor

4

personen
Voorbereidingstijd

15

minutes
Oventijd

20

minutes
Calorie├źn

294

kcal

Lekker als bijgerecht: gevulde paprika met spinazie, feta en ricotta

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingredi├źnten

  • 4 4 paprika’s

  • 150 gr 150 feta

  • 250 gr 250 ricotta

  • 1 teen 1 knoflook

  • 1 1 sjalot

  • 100 gr 100 (baby)spinazie

  • 4 el 4 pijnboompitten

  • 1 1 citroen

Bereiding

  • Verwam de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de knoflook en de sjalot fijn.
  • Verwarm een klein beetje olie in een koekenpan en fruit de knoflook en de sjalot aan. Laat vervolgens de spinazie slinken in de pan en bak zachtjes tot vrijwel al het vocht is verdampt.
  • Laat de spinazie afkoelen en knijp deze goed uit, zodat er zo min mogelijk vocht achterblijft. Snijdt de spinazie fijn.
  • Prak de feta fijn en meng met de ricotta, de helft van de pijnboompitten en de schil van de citroen. Breng op smaak met zout en peper en meng de fijngesneden spinazie erdoor.
  • Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika’s met het spinazie-kaasmengsel en garneer met de rest van de pijnboompitten.
  • Doe de paprika’s in een ovenschaal en bak de gevulde paprika’s met spinazie in 20 minuten af.

Opmerkingen

  • Je houdt waarschijnlijk een restje feta over. Dit kun je verwerken in een salade, of maak er deze avocado-feta spread mee.
Recept paprika uit de oven

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

4 Reacties

  • Kyra
    16 oktober 2022 at 18:26

    Erg lekker! Wij zaten zelf erg vol met alleen een stokbroodje erbij, dus als je snel vol zit kan je dit gewoon als hoofdgerecht gebruiken. Zeker voor herhaling vatbaar!

    Reply
    • Sandra
      17 oktober 2022 at 20:26

      Wat goed om te horen Kyra, blij dat het zo goed in de smaak viel!

      Reply
  • Camilla
    27 mei 2022 at 18:48

    Makkelijk maar heerlijk gerecht. We hebben genoten. Dank je wel voor dit recept!

    Reply
    • Sandra
      31 mei 2022 at 08:57

      Wat fijn om te horen Camilla, blij dat het heeft gesmaakt!

      Reply

Laat een reactie achter