Kom jij aan de aanbevolen 250 gram groenten per dag? Ik vind dat niet meevallen, al gaat het beter als ik de tips uit mijn blogpost met tips om meer groenten te eten opvolg.
Paprika uit de oven met spinazie
Met deze paprika uit de oven met spinazie krijg je een lekkere portie groenten binnen. Een paprika weegt al snel 140 gram en samen met een extra handje spinazie zit je met dit bijgerecht dus al ruim over de helft van de aanbevolen hoeveelheid groenten.
Gevulde paprika’s met kaas en spinazie
Paprika’s uit de oven zijn een lekker en makkelijk bijgerecht. Je kunt ze met allerlei lekkers vullen. Met granen of rijst, stukjes kip, allerlei soorten groenten, kaas… In dit geval ga ik voor een mengsel van verschillende kazen (feta & ricotta) en spinazie.
Een beetje citroen erbij voor wat extra frisheid, en de pijnboompitten zorgen voor een lekkere crunch in dit bijgerecht.
Wat serveren bij gevulde paprika’s?
Serveer hier bijvoorbeeld een stukje kip of zalm bij, of een vegetarische burger. Net waar je zin in hebt!
Met bijvoorbeeld nog wat gebakken aardappels erbij heb je een complete maaltijd. Je kunt het vlees ook prima weglaten voor een iets minder vullend en vegetarisch hoofdgerecht.
De paprika’s voorbereiden
Heel handig: je kunt dit gerecht prima vooraf klaarmaken: Bereid het gerecht t/m stap 5 en vul de paprika’s vlak voor het afbakken. Handig toch!

Recept paprika uit de oven met spinazie, feta en ricotta
Ingrediƫnten
- 4 paprika’s
- 150 gr feta
- 250 gr ricotta
- 1 teen knoflook
- 1 sjalot
- 100 gr (baby)spinazie
- 4 el pijnboompitten
- 1 citroen
Handig om te hebben
Zo maak je het
- Verwam de oven voor op 200 graden.
- Snijd de knoflook en de sjalot fijn.
- Verwarm een klein beetje olie in een koekenpan en fruit de knoflook en de sjalot aan. Laat vervolgens de spinazie slinken in de pan en bak zachtjes tot vrijwel al het vocht is verdampt.
- Laat de spinazie afkoelen en knijp deze goed uit, zodat er zo min mogelijk vocht achterblijft. Snijdt de spinazie fijn.
- Prak de feta fijn en meng met de ricotta, de helft van de pijnboompitten en de schil van de citroen. Breng op smaak met zout en peper en meng de fijngesneden spinazie erdoor.
- Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika’s met het spinazie-kaasmengsel en garneer met de rest van de pijnboompitten.
- Doe de paprika’s in een en bak de gevulde paprika’s met spinazie in 20 minuten af.
Notities
Voedingswaarden

4 Reacties
Kyra
16 oktober 2022 at 18:26Erg lekker! Wij zaten zelf erg vol met alleen een stokbroodje erbij, dus als je snel vol zit kan je dit gewoon als hoofdgerecht gebruiken. Zeker voor herhaling vatbaar!
Sandra
17 oktober 2022 at 20:26Wat goed om te horen Kyra, blij dat het zo goed in de smaak viel!
Camilla
27 mei 2022 at 18:48Makkelijk maar heerlijk gerecht. We hebben genoten. Dank je wel voor dit recept!
Sandra
31 mei 2022 at 08:57Wat fijn om te horen Camilla, blij dat het heeft gesmaakt!