bijgerechten

Paprika uit de oven met spinazie, feta en ricotta

Paprika uit de oven met spinazie

Kom jij aan de aanbevolen 250 gram groenten per dag? Ik vind dat niet meevallen, al gaat het beter als ik de tips uit mijn blogpost met tips om meer groenten te eten opvolg. Met deze paprika uit de oven met spinazie krijg je een lekkere portie groenten binnen. Een paprika weegt al snel 140 gram en samen met een extra handje spinazie zit je met dit bijgerecht dus al ruim over de helft van de aanbevolen hoeveelheid groenten.

Gevulde paprika’s met kaas en spinazie

Paprika’s uit de oven zijn een lekker en makkelijk bijgerecht. Je kunt ze met allerlei lekkers vullen. Met granen of rijst, stukjes kip, allerlei soorten groenten, kaas… In dit geval ga ik voor een mengsel van verschillende kazen (feta & ricotta) en spinazie. Een beetje citroen erbij voor wat extra frisheid, en de pijnboompitten zorgen voor een lekkere crunch in dit bijgerecht. Serveer hier bijvoorbeeld een stukje kip bij of een vegetarische burger. Net waar je zin in hebt!

Recept paprika uit de oven met spinazie

Voor 4 personen

  • 4 paprika’s
  • 150 gr feta
  • 250 gr ricotta
  • 100 gr babyspinazie
  • 4 el pijnboompitten
  • 1 citroen

Zo maak je de gevulde paprika’s met spinazie

  • Verwam de oven voor op 200 graden.
  • Verwarm een klein beetje olie in een koekenpan en laat de spinazie slinken. Laat de spinazie afkoelen en knijp deze goed uit, zodat er zo min mogelijk vocht achterblijft. Snijdt de spinazie fijn.
  • Prak de feta fijn en meng met de ricotta, de helft van de pijnboompitten en de schil van de citroen. Breng op smaak met zout en peper en meng de fijngesneden spinazie erdoor.
  • Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika’s met het spinazie-kaasmengsel en garneer met de rest van de pijnboompitten.
  • Doe de paprika’s in een ovenschaal en bak de gevulde paprika’s met spinazie in 20 minuten af.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Of laat een berichtje achter in de comments.

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten