• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Gnocchi ovenschotel

    Bijgewerkt: mei 2023 · Geplaatst: mrt 2021 door Sandra

    Gnocchi, je kent ze misschien wel? Heerlijk luchtige kussentjes van een aardappeldeeg. Je kunt ze kant en klaar kopen in de supermarkt, of maak ze helemaal zelf. Omdat ik graag een snel gnocchi recept voor doordeweeks wilde maken, koos ik deze keer voor de kant en klare optie.

    Naar recept Naar video
    Gnocchi ovenschotel bestaande uit gnocchi, een tomatensaus en mozzarella. De schotel staat op een doek en is gegarneerd met verse groene kruiden.

    ✔️ Familie-favoriet

    ✔️ Vooraf klaar te maken

    ✔️ Meer dan 300 gram groenten per persoon!

    Gnocchi uit de oven - ingrediënten

    Voor dit recept heb je nodig:

    De ingrediënten om een gnocchi ovenschotel met chorizo te maken, uitgestald op een wit-marmeren ondergrond.

    Kant en klare gnocchi - voor deze gnocchi ovenschotel maak je gebruik van voorverpakte gnocchi.

    Tomatenblokjes - de basis voor de tomatensaus. Ik kies altijd de naturel versie, omdat deze de minste onnodige toevoegingen bevat.

    Om de tomatensaus op smaak te maken gebruik je verse knoflook, een ui (ik heb voorkeur voor een sjalot), een courgette, en Italiaanse kruiden. Deze kunt je kant en klaar kopen maar ook zelf maken.

    Chorizo is een echte smaakmaker in de keuken en maakt dit gerecht zo lekker. Ik gebruik een voorverpakte chorizo uit één stuk.

    Mozzarella - want elke ovenschotel wordt beter van gesmolten kaas! Het is zonde om een dure mozzarella te gebruiken voor een gerecht dat in de oven gaat, een huismerk is prima.

    Sneller klaar: wil je tijd besparen? Gebruik een kant-en-klare pastasaus in plaats van een zelfgemaakte tomatensaus.

    Serveertip

    Je zou nog een groene salade bij de gnocchi ovenschotel kunnen serveren voor wat extra groente en extra kleur op je bord.

    Tip: zelf gnocchi maken

    Voor deze gnocchi ovenschotel maak je gebruik van kant en klare gnocchi, maar zelf maken is echt een heel leuk klusje en dat kan ik zeker aanraden voor als je een keer wat meer tijd hebt. Zo is deze zoete aardappel gnocchi bijvoorbeeld erg lekker, en deze gifgroene doperwten gnocchi ook!

    Veelgestelde vragen

    Kan ik deze ovenschotel van tevoren maken?

    Ja, je kunt de ovenschotel een paar uur (of een dag) van tevoren klaarmaken en in de koelkast bewaren. Dek hem goed af en zet hem pas in de oven als je klaar bent om te eten.

    Hoe kan ik het recept vegetarisch maken?

    Laat de chorizo weg en voeg extra groenten toe, zoals een aubergine. Voeg dan wel wat gerookt paprikapoeder toe als extra smaakmaker, want de chorizo geeft veel smaak aan dit gerecht Je kunt ook vegetarische spekjes gebruiken voor een hartige smaak.

    Goed, terug naar het recept voor deze gnocchi ovenschotel:

    Recept

    Gnocchi ovenschotel bestaande uit gnocchi, een tomatensaus en mozzarella. De schotel staat op een doek en is gegarneerd met verse groene kruiden.

    Gnocchi ovenschotel

    Een simpele maar lekkere ovenschotel van gnocchi en tomatensaus met chorizo en courgette.
    4.64 van 11 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 10 minuten minuten
    Totale tijd: 25 minuten minuten
    Servings: 2 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • koekenpan
    • ovenschaal

    Ingrediënten

    • 400 gr gnocchi (pak)
    • 100 gr chorizo
    • 1 teen knoflook
    • 1 ui
    • 1 courgette
    • 400 gr tomatenblokjes (blik)
    • 2 tl Italiaanse kruiden
    • 1 tl paprikapoeder
    • peper en zout
    • 1 bol mozzarella
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Doe de gnocchi in een koekenpan met wat olie en bak ze tot ze een kleurtje krijgen. Schud ze regelmatig even om.
    • Snijd ondertussen de chorizo in stukjes en snijd de knoflook en de ui fijn. Bak dit mengsel een paar minuten zachtjes, zodat het vet uit de chorizo loopt en de uien glazig zijn gebakken.
    • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    • Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes en voeg deze toe aan de pan. Laat een minuut of drie bakken.
    • Doe vervolgens de tomatenblokjes, Italiaanse kruiden en paprikapoeder erbij, en breng de saus op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Laat dit vijf minuten pruttelen en roer dan de gnocchi erdoor.
    • Doe het mengsel in een ovenschaal, snijd de mozzarella in plakken en beleg de gnocchi ovenschotel ermee. Bestrooi met nog wat extra Italiaanse kruiden en bak de ovenschotel met gnocchi 10 minuten, zodat de kaas mooi smelt.

    Video

    Notities

    Als je nog wat restjes groenten of kaas in huis hebt kun je die hier prima in verwerken. Denk aan een restje paprika of broccoli, of wat blauwe kaas.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 748kcal | Koolhydraten: 93g | Eiwitten: 34g | Vetten: 28g | Zout: 1343mg | Vezels: 10g | Suiker: 13g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More hoofdgerechten

    • Een mand gevuld met zelfgemaakte volkoren wraps. De wraps liggen op een geblokte groene theedoek.
      Wraps maken (volkoren)
    • Zelfgemaakte soepballetjes in een kom groentensoep.
      Soepballetjes maken: zó doe je dat!
    • Zalm pizza waar drie stukken van zijn los gesneden. De pizza ligt op een bord, op een groen geblokte doek.
      Zalm pizza
    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Nadine

      maart 09, 2022 at 11:47 am

      3 sterren
      Mijn man die bijna alles wel lust vond de gnocchi niet zo lekker. Mijn kinderen juist wel, grappig want ze zijn niet zo'n aardappeleters. Voor mijzelf was het best pittig maar dat komt omdat ik niet pittig kan eten. Heb jij ook wat lekkere recepten speciaal voor twee tieners? Meiden zijn niet heel makkelijk, willen liever geen aardappels dus we eten nu 2x per week aardappels in wat voor vorm ook (kroketjes, roosjes, gebakken etc.) en minimaal twee keer in de week wat anders zoals rijst of pasta. Bedankt voor dit recept in ieder geval!

      Beantwoorden
      • Sandra

        maart 10, 2022 at 1:22 pm

        Wat jammer dat je man het niet zo lekker vond! Het is ook wel een aparte structuur die gnocchi, je moet er echt van houden... Als je hem iets minder pittig wilt maken, zou je wellicht de chorizo kunnen vervangen door cervelaat, dat is een stuk minder pittig. Vinden de meiden het leuk om zelf te koken? Wellicht is dat een idee? Dat ze bijvoorbeeld 1x per week zelf iets maken? Ik heb zelf een kleintje van 1,5 jaar in huis dus nog geen ervaring met tieners, hahaha! Hier in huis zijn recepten met wraps, quiches en plaattaarten altijd wel een grote hit. Ik heb hier dan ook al veel recepten voor online staan. Denk aan de BBQ chicken pizza, pulled chicken wraps, spinaziequiche.... Hopelijk zit er iets lekkers voor ze bij!

        Beantwoorden
    2. Atie

      juni 27, 2021 at 4:34 pm

      Wat een lekkere ovenschotel is dit!
      We hadden nog nooit gnocchi gegeten, maar dat smaakt prima.
      Bedankt Sandra voor dit recept!

      Beantwoorden
      • Sandra

        juni 30, 2021 at 10:51 am

        Leuk om te horen mam, blij dat het gesmaakt heeft!

        Beantwoorden
      • Mariena

        augustus 08, 2022 at 12:41 pm

        Zou je IPV chorizo ook gehakt kunnen gebruiken? En de het recept van te voren maken zodat het alleen nog maar de overn in moet? Of kan dat niet?

        Beantwoorden
        • Sandra

          augustus 09, 2022 at 2:30 pm

          Hi Mariena, ja hoor, dat kan zeker. Het kan wel zijn dat de ovenschotel dan iets flauwer van smaak is. Chorizo is een echte smaakbom en gehakt heeft van zichzelf veel minder smaak. Je zou dit op kunnen vangen door bijvoorbeeld wat chilipoeder toe te voegen. Ook zou je gerookt paprikapoeder kunnen gebruiken in plaats van gewone.

          Je kunt het recept dan zeker van te voren maken. Ik zou het dan klaarmaken, helemaal af laten koelen en in de koelkast bewaren tot gebruik. Ik zou dit maximaal 1 dag van tevoren doen. Ik hoop dat het smaakt!

          Beantwoorden
    4.64 from 11 votes (10 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.