• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Griesmeelpap met banaan en cashewnoten

    Bijgewerkt: jun 2023 · Geplaatst: jan 2018 door Sandra

    Trek in een stevig ontbijtje? Deze griesmeelpap met banaan en cashewnoten vult enorm. De banaan maakt het lekker zoet, waardoor je geen suiker hoeft toe te voegen, en de noten geven een lekkere crunch aan je ontbijt.

    Naar recept
    Griesmeelpap met banaan en cashewnoten

    En zo'n warm ontbijtje is op een koude dag natuurlijk superlekker!

    Griesmeelpap

    Het grappige is dat ik eens in de zoveel tijd echt een griesmeel-periode heb. Misschien herken je dat ook wel, dat je een tijdje steeds hetzelfde eet en er dan ineens weer klaar mee bent? Ik heb dat dus met griesmeel.

    Zeker in de herfst en winter vind ik het heerlijk om te ontbijten met zo'n kommetje ouderwets comfort food. Ik maak dan vaak dezelfde recepten: deze variant van griesmeelpap met banaan (met de noten wissel ik af) en ook deze griesmeelpap met appel en kaneel komt dan heel vaak op tafel. En als ik zin heb in een ouderwets toetje dan maak ik natuurlijk deze griesmeelpudding met aardbeien, heerlijk!

    Vegan ontbijt

    Je kunt er natuurlijk voor kiezen om gewone melk te gebruiken om de griesmeelpap met banaan klaar te maken. Zelf kies ik eigenlijk altijd voor plantaardige melk, bij voorkeur amandelmelk. Als ik pap maak als ontbijt, kies ik eigenlijk standaard voor de plantaardige variant. Hiermee is dit ook direct een vegan ontbijt!

    Warm ontbijt en toch snel aan tafel

    Het lijkt misschien wat werk om 's ochtends zo'n kom griesmeelpap te maken, maar doordat je een kleine hoeveelheid melk gebruikt, kookt deze binnen no-time en daarna hoeft het nog maar drie minuten door te koken.

    Zo heb je binnen een mum van tijd toch een lekker warm ontbijt op tafel staan.

    Tip: je kunt ook stukjes pure chocolade toevoegen als extra topping, lekker!

    Fan van warme ontbijtjes? Dan vind je deze havermout met appel en kaneel misschien ook lekker!

    Recept

    Een kom griesmeelpap met banaan en cashewnoten er omheen en erop.

    Griesmeelpap met banaan en cashewnoten

    Trek in een stevig ontbijtje? Deze griesmeelpap met banaan en cashewnoten vult goed. De banaan maakt de pap lekker zoet en de noten geven een lekkere crunch aan je ontbijt.
    4.80 van 5 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 5 minuten minuten
    Totale tijd: 10 minuten minuten
    Servings: 1 persoon
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • kookpan
    • koksmes
    • garde

    Ingrediënten

    • 250 ml amandelmelk
    • 3 el griesmeel
    • 1 banaan
    • 1 el notenpasta (bv cashewpasta of pindakaas)
    • 35 gr cashewnoten of andere noten naar smaak
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Breng de melk zachtjes aan de kook onder regelmatig roeren.
    • Snijdt ondertussen een paar plakjes banaan af en houd deze achter als garnering. Prak de rest van de banaan fijn in een kommetje en hak de noten grof.
    • Meng al roerend het griesmeelpoeder door de melk en voeg ook de geprakte banaan toe. Laat de pap onder continue doorroeren drie minuten zachtjes door koken.
    • Roer de cashewpasta of de pindakaas door de pap en haal deze van het vuur. Doe de griesmeelpap in een kom en garneer met de laatste plakjes banaan en de gehakte noten.

    Notities

    Dit recept is heel handig om een overrijpe banaan op te maken.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 436kcal | Koolhydraten: 44g | Eiwitten: 13g | Vetten: 27g | Zout: 413mg | Vezels: 6g | Suiker: 18g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More ontbijt

    • Een potje zelfgemaakte bramenjam, met enkele verse bramen ernaast.
      Zelf bramenjam maken
    • Zelfgemaakte aardbeienjam in een pot met een gebloemd doekje als deksel. Er omheen liggen verse aardbeien.
      Aardbeienjam maken
    • Zelf jam maken: een potje zelfgemaakte kersenjam. Er zit een handgemaakt label op de pot en er liggen verse kersen omheen.
      Kersenjam maken
    • Pruimenjam recept, de jam zit in een glazen potje en is omringd met steranijs, de smaakmaker in dit recept.
      Pruimenjam maken

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Mattanja Oosterhuis

      juni 12, 2024 at 9:36 am

      5 sterren
      Ik maak dit bijna om de dag; heel lekker en heel makkelijk. Dank!

      Beantwoorden
      • Sandra

        juni 12, 2024 at 10:29 am

        Wat superleuk om te horen Mattanja! Het blijft ook een heerlijk en makkelijk ontbijtje. Varieer je wel eens met de toppings?

        Beantwoorden
    2. Eef

      januari 16, 2018 at 9:37 am

      Weet je dat ik dat nog nooit zelfgemaakt heb, griesmeelpap. Ga het eens op jouw manier proberen, lijkt me lekker!

      Beantwoorden
    4.80 from 5 votes (4 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.