• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Haricots verts met spek uit de oven

    Bijgewerkt: jul 2023 · Geplaatst: jun 2017 door Sandra

    Haricots verts met spek zijn altijd een groot succes, en het is zó'n makkelijk bijgerecht om te maken! Eigenlijk lust iedereen dit heerlijk hartige bijgerechtje wel, dus je kunt de plank niet misslaan.

    Naar recept

    Bovendien heb je er maar 2 ingrediënten voor nodig en het staat binnen een mum van tijd in de oven.

    haricots verts met spek

    Bovendien ziet het er toch ontzettend feestelijk uit, zo'n grote ovenschaal met deze feestelijke 'takkenbosjes' van frisgroene haricots verts, omwikkeld met heerlijk hartige plakjes spek?

    Recept haricot verts met spek

    Een makkelijker recept bestaat er haast niet, want je hebt in de basis maar twee ingrediënten nodig:

    • Ontbijtspek
    • Haricots verts
    haricoverts met spek

    Tip: gebruik voor dit recept áltijd verse boontjes. Je kunt ze ook diepgevroren kopen, maar ik vind dat die exemplaren toch snel een beetje slap worden. En dat zonde van dit heerlijke bijgerecht!

    Ik breng de haricots verts met spek graag nog wat extra op smaak met mijn favoriete kruid: tijm. Je kunt er ook een snufje nootmuskaat overheen strooien.

    Of simpelweg wat peper en een klein beetje zout. Niet teveel, want het spek is natuurlijk ook zout.

    Haricots verts met spek voorbereiden

    Heel handig: je kunt dit makkelijke bijgerecht helemaal van te voren bereiden. Hoef je het vlak voor het etentje alleen nog maar even in de oven te schuiven.

    Je kunt de boontjes al vooraf koken en in het spek wikkelen:

    De ingrediënten
    Leg de boontjes op het spek
    En rol ze strak op

    In het seizoen

    Haricoverts zijn echte seizoensgroenten. Deze knapperige, dunne boontjes zijn in de zomermaanden in het seizoen. Zo ongeveer van juli t/m september.

    Gelukkig zijn ze ook buiten het seizoen prima vers verkrijgbaar. Niet lokaal geteeld dan uiteraard!

    Boontjes met spek als makkelijk bijgerecht

    boontjes met spek uit de oven

    Ik reken drie rolletjes boontjes met spek per persoon, maar afhankelijk van eventuele andere bijgerechten en of je grote eters krijgt of niet, zijn de hoeveelheden van dit recept makkelijk aan te passen.

    Je kunt ze bijvoorbeeld serveren als bijgerecht bij een hertenbiefstuk of hele kip. Ook aardappelgratin smaakt er heerlijk bij.

    Meer recepten voor Kerst & Pasen

    Omdat de boontjes met spek zo'n makkelijk bijgerecht zijn, maak ik dit gerecht eigenlijk altijd met Kerst of tijdens het Paasdiner.

    Het is echt een succesnummer en je maakt het jezelf lekker makkelijk. En dat mag best tijdens de drukke kerstdagen en paasdagen!

    Maar eerlijk, eigenlijk is dit gerechtje altijd lekker... Voor iedere feestelijke gelegenheid kun je dit bijgerecht wel maken!

    Nog meer inspiratie opdoen voor jouw Kerstdiner of Paasbrunch? Neem eens een kijkje bij mijn Kerst-recepten en mijn recepten voor Pasen.

    En, wanneer zet jij deze haricoverts met spek het liefste op tafel?

    Recept

    Close up van een ovenschaal gevuld met bosjes haricots verts met spek.

    Recept haricots verts met spek uit de oven

    Een simpel maar erg lekker bijgerecht: haricots verts met spek uit de oven. Dit gerechtje is ook nog eens zó gemaakt.
    4.54 van 26 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 10 minuten minuten
    Totale tijd: 25 minuten minuten
    Servings: 4 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • ovenschaal
    • kookpan

    Ingrediënten

    • 12 plakjes katenspek of ontbijtspek
    • 300 gr haricots verts
    • peper en eventueel nootmuskaat of tijm
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Snijd de 'kontjes' van de haricots verts en kook ze 4 minuten in water met wat zout. Niet langer, want zo blijven ze mooi groen. Laat wat afkoelen en goed uitlekken in een vergiet.
    • Pak steeds een bosje van 7 boontjes en omwikkel deze met een plakje spek. Bestrooi de boontjes met peper en wat nootmuskaat of tijm als je daarvan houdt.
    • Leg de haricots verts in een ovenschaal en bak de boontjes ca 12 minuten op 180 graden (houdt even in de gaten dat het spek niet verbrand)

    Notities

    Je kunt de boontjes al een dag van te voren klaarmaken (koken en in het spek rollen) en op de dag dat je ze serveert, afbakken in de oven.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 50kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwitten: 1g | Vetten: 3g | Zout: 9mg | Vezels: 2g | Suiker: 2g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bijgerechten

    • Een close-up van een bord gevuld met sambal goreng telor.
      Sambal goreng telor
    • Een weckpot met ingemaakte radijs met laurier en steranijs. Er liggen enkele verse radijsjes naast de pot.
      Radijs inmaken
    • Twee helften van een gevulde pompoen, versierd met balsamicoglazuur.
      Gevulde pompoen uit de oven
    • Een kom met komkommersalade met dille en feta.
      Komkommersalade met dille en feta

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Greet

      december 25, 2020 at 7:32 am

      5 sterren
      Ik was op zoek naar informatie of je harico verts van te voren kon maken, dus ik was heel blij met dit recept, en zeker dat je ze in de oven kunt doen, ook nog eens heel gemakkelijk
      Dankjewel

      Beantwoorden
      • Sandra

        december 26, 2020 at 9:32 am

        Fijn om te horen Greet, hopelijk was het een succes op de Kerst-tafel :-)

        Beantwoorden
    2. Linda Fleuren

      december 08, 2017 at 7:10 pm

      Ik maak dit ook vaak. Rol de voorgekooktr harivot verts in de bacon en leg ze in een ovenschaal. Bestrijk ze met kant en klaar gehakte knoflook. Laat lekker paar uur intrekken in de koelkast. Voor het eten om en om in de koekenpan bakken. Op het laatst dun stroop er overheen schenken en nog 1 maal en om en bakken.(karameliseren) iedereen eet zn vingers erbij op hier en met kerst weer op t menu hoor.

      Beantwoorden
      • Sandra

        december 09, 2017 at 12:50 pm

        Oeh dat is ook een heel lekker idee Linda, lijkt me heerlijk!

        Beantwoorden
    4.54 from 26 votes (25 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.