snel klaar

Kabeljauw met tomaat-basilicumsaus

Kabeljauw met tomaat-basilicumsaus

Lekker, makkelijk én snel op tafel: dat krijg je met dit recept voor kabeljauw met tomaat-basilicum. En dat willen we allemaal wel toch? Zeker op een doordeweekse avond. De tomatensaus maak je met weinig ingrediënten en hij is snel klaar, maar toch zit hij bomvol smaak. Knoflook, citroen, basilicum… Smaakmakers genoeg! Je kunt dit gerecht bijvoorbeeld serveren bij een bordje pasta of aardappels.

Kabeljauw

De kabeljauw behoort niet tot de vette vissoorten, er zit weinig tot geen vet in. Wel zitten er volop andere voedingsstoffen in. Zo bevat kabeljauw veel eiwitten, vitamine B12 en fosfor. Een prima reden om deze vis regelmatig op het menu te zetten! En boven alles is het ook gewoon een heel lekkere vis! Kabeljauw is vrij stevig en dus heel geschikt om mee te bakken, hij valt niet snel uit elkaar. Bovendien heeft deze vis een neutrale smaak, dus kun je je lekker uitleven met smaakmakers. In dit geval serveer je de moten vis met een lekkere tomaat-basilicumsaus.

Recept kabeljauw met tomaat-basilicumsaus

Voor 4 personen

  • 4 moten kabeljauw
  • 2 el boter
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gr tomaatjes
  • scheut witte wijn
  • 1 citroen
  • bosje basilicum
  • Voor erbij: pasta of aardappels

Zo maak je de kabeljauw met tomatensaus

  • Rasp de citroen en houdt de rasp apart.
  • Snijd de knoflook fijn en bak deze zachtjes in de helft van de boter.
  • Halveer de tomaatjes en doe deze bij de knoflook. Blus af met een scheut witte wijn en het sap van de citroen en laat zachtjes pruttelen tot de tomaatjes zacht zijn.
  • Bak ondertussen de kabeljauw aan beide kanten gaar in de rest van de boter. Afhankelijk van de dikte van de kabeljauw duurt dit ongeveer 6-8 minuten.
  • Snijd ondertussen de basilicum fijn.
  • Breng de saus flink op smaak met peper en zout, de citroenrasp en de fijngesneden basilicum.
  • Serveer de kabeljauw met de tomaat-basilicumsaus.

Heb je dit recept gemaakt? Tag me via Facebook, Instagram of Twitter of gebruik de hashtag #culisandra

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten