Lekker, makkelijk én snel op tafel: dat krijg je met dit recept voor kabeljauw met tomaat-basilicum. En dat willen we allemaal wel toch? Zeker op een doordeweekse avond. De tomatensaus maak je met weinig ingrediënten en hij is snel klaar, maar toch zit hij bomvol smaak. Knoflook, citroen, basilicum… Smaakmakers genoeg! Je kunt dit gerecht bijvoorbeeld serveren bij een bordje pasta of aardappels.
Kabeljauw
De kabeljauw behoort niet tot de vette vissoorten, er zit weinig tot geen vet in. Wel zitten er volop andere voedingsstoffen in. Zo bevat kabeljauw veel eiwitten, vitamine B12 en fosfor. Een prima reden om deze vis regelmatig op het menu te zetten!
En boven alles is het ook gewoon een heel lekkere vis! Kabeljauw is vrij stevig en dus heel geschikt om mee te bakken, hij valt niet snel uit elkaar.
Kabeljauw met tomaat-basilicum saus
Bovendien heeft deze vis een neutrale smaak, dus kun je je lekker uitleven met smaakmakers. In dit geval serveer je de moten vis met een lekkere tomaat-basilicumsaus.
Maar probeer ook eens deze Italiaanse vis-ovenschotel (die maak ik soms met zeewolf en soms met kabeljauw), of dit heerlijke romige vispannetje met kabeljauw.

Kabeljauw met tomaat-basilicumsaus
Ingrediënten
- 4 moten kabeljauw
- 2 el boter
- 2 tenen knoflook
- 300 gr tomaatjes
- 1 scheut witte wijn
- 1 citroen
- 15 gr basilicum
- Voor erbij: pasta of aardappels
Zo maak je het
- Rasp de citroen en houdt de rasp apart.
- Snijd de knoflook fijn en bak deze zachtjes in de helft van de boter.
- Halveer de tomaatjes en doe deze bij de knoflook. Blus af met een scheut witte wijn en het sap van de citroen en laat zachtjes pruttelen tot de tomaatjes zacht zijn.
- Bak ondertussen de kabeljauw aan beide kanten gaar in de rest van de boter. Afhankelijk van de dikte van de kabeljauw duurt dit ongeveer 6-8 minuten.
- Snijd ondertussen de basilicum fijn en breng de saus flink op smaak met peper en zout, de citroenrasp en de fijngesneden basilicum.
- Serveer de kabeljauw met de tomaat-basilicumsaus en bijvoorbeeld wat pasta of aardappels.
Notities
Voedingswaarden

Nog geen reacties