Menu
snel klaar / Hoofdgerechten / vis

Kabeljauw met tomaat-basilicumsaus

Kabeljauw met tomaat-basilicumsaus

Lekker, makkelijk én snel op tafel: dat krijg je met dit recept voor kabeljauw met tomaat-basilicum. En dat willen we allemaal wel toch? Zeker op een doordeweekse avond. De tomatensaus maak je met weinig ingrediënten en hij is snel klaar, maar toch zit hij bomvol smaak. Knoflook, citroen, basilicum… Smaakmakers genoeg! Je kunt dit gerecht bijvoorbeeld serveren bij een bordje pasta of aardappels.

Kabeljauw

De kabeljauw behoort niet tot de vette vissoorten, er zit weinig tot geen vet in. Wel zitten er volop andere voedingsstoffen in. Zo bevat kabeljauw veel eiwitten, vitamine B12 en fosfor. Een prima reden om deze vis regelmatig op het menu te zetten!

En boven alles is het ook gewoon een heel lekkere vis! Kabeljauw is vrij stevig en dus heel geschikt om mee te bakken, hij valt niet snel uit elkaar.

Kabeljauw met tomaat-basilicum saus

Bovendien heeft deze vis een neutrale smaak, dus kun je je lekker uitleven met smaakmakers. In dit geval serveer je de moten vis met een lekkere tomaat-basilicumsaus.

Maar probeer ook eens deze Italiaanse vis-ovenschotel (die maak ik soms met zeewolf en soms met kabeljauw), of dit heerlijke romige vispannetje met kabeljauw.

Kabeljauw met tomaat-basilicumsaus

Kabeljauw met tomaat-basilicumsaus

Snel en smaakvol: kabeljauw met een simpele saus van tomaat en basilicum. Lekker met wat pasta of aardappels.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 moten kabeljauw
  • 2 el boter
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gr tomaatjes
  • 1 scheut witte wijn
  • 1 citroen
  • 15 gr basilicum
  • Voor erbij: pasta of aardappels

Zo maak je het

  • Rasp de citroen en houdt de rasp apart.
  • Snijd de knoflook fijn en bak deze zachtjes in de helft van de boter.
  • Halveer de tomaatjes en doe deze bij de knoflook. Blus af met een scheut witte wijn en het sap van de citroen en laat zachtjes pruttelen tot de tomaatjes zacht zijn.
  • Bak ondertussen de kabeljauw aan beide kanten gaar in de rest van de boter. Afhankelijk van de dikte van de kabeljauw duurt dit ongeveer 6-8 minuten.
  • Snijd ondertussen de basilicum fijn en breng de saus flink op smaak met peper en zout, de citroenrasp en de fijngesneden basilicum.
  • Serveer de kabeljauw met de tomaat-basilicumsaus en bijvoorbeeld wat pasta of aardappels.

Notities

u003cliu003eBasilicum over? De takjes blijven langer goed als je ze verpakt in vochtig keukenpapier en in de koelkast bewaart.u003c/liu003e

Voedingswaarden

Calorieën: 194kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
Recept kabeljauw met tomatensaus

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter

    Beoordeling recept