Menu
snel klaar / vis

Kabeljauw met tomaat-basilicumsaus

Kabeljauw met tomaat-basilicumsaus

Lekker, makkelijk én snel op tafel: dat krijg je met dit recept voor kabeljauw met tomaat-basilicum. En dat willen we allemaal wel toch? Zeker op een doordeweekse avond. De tomatensaus maak je met weinig ingrediënten en hij is snel klaar, maar toch zit hij bomvol smaak. Knoflook, citroen, basilicum… Smaakmakers genoeg! Je kunt dit gerecht bijvoorbeeld serveren bij een bordje pasta of aardappels.

Kabeljauw

De kabeljauw behoort niet tot de vette vissoorten, er zit weinig tot geen vet in. Wel zitten er volop andere voedingsstoffen in. Zo bevat kabeljauw veel eiwitten, vitamine B12 en fosfor. Een prima reden om deze vis regelmatig op het menu te zetten! En boven alles is het ook gewoon een heel lekkere vis! Kabeljauw is vrij stevig en dus heel geschikt om mee te bakken, hij valt niet snel uit elkaar. Bovendien heeft deze vis een neutrale smaak, dus kun je je lekker uitleven met smaakmakers. In dit geval serveer je de moten vis met een lekkere tomaat-basilicumsaus.

Kabeljauw met tomaat-basilicumsaus

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: VisDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

194

kcal

Snel en smaakvol: kabeljauw met een simpele saus van tomaat en basilicum. Lekker met wat pasta of aardappels.

Ingrediënten

  • 4 moten kabeljauw

  • 2 el boter

  • 2 tenen knoflook

  • 300 gr tomaatjes

  • 1 scheut witte wijn

  • 1 citroen

  • 15 gr basilicum

  • Voor erbij: pasta of aardappels

Bereiding

  • Rasp de citroen en houdt de rasp apart.
  • Snijd de knoflook fijn en bak deze zachtjes in de helft van de boter.
  • Halveer de tomaatjes en doe deze bij de knoflook. Blus af met een scheut witte wijn en het sap van de citroen en laat zachtjes pruttelen tot de tomaatjes zacht zijn.
  • Bak ondertussen de kabeljauw aan beide kanten gaar in de rest van de boter. Afhankelijk van de dikte van de kabeljauw duurt dit ongeveer 6-8 minuten.
  • Snijd ondertussen de basilicum fijn en breng de saus flink op smaak met peper en zout, de citroenrasp en de fijngesneden basilicum.
  • Serveer de kabeljauw met de tomaat-basilicumsaus en bijvoorbeeld wat pasta of aardappels.

Opmerkingen

  • Basilicum over? De takjes blijven langer goed als je ze verpakt in vochtig keukenpapier en in de koelkast bewaart.
Recept kabeljauw met tomatensaus

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter