Dit toetje van kaneelijs met stoofpeertjes kun je prima serveren als afsluiter van het kerstdiner. Het is namelijk super makkelijk! Je maakt gebruik van kant en klaar ijs en de stoofpeertjes en de portsiroop kun je al van te voren klaarmaken. Zo maak je het jezelf lekker makkelijk bij het kerstdiner en dat is wel zo fijn… Maar laat je alsjeblieft niet tegenhouden om dit toetje ook na de feestdagen nog te maken. Ideaal om een restje stoofperen op te maken bijvoorbeeld.
Siroop van port
En dan die portsiroop hè, dat klinkt natuurlijk super chique maar in feite is het niets anders dan het ingekookte vocht waarin je de stoofpeertjes hebt gekookt. Dat kookvocht (vies woord trouwens) zet je nog eventjes op het vuur zodat hij mooi indikt tot een heerlijke siroop. Kortom: kinderspel dus, dit toetje. En toch waanzinnig lekker!
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties