desserts

Kaneelijs met stoofpeertjes en portsiroop

Kaneelijs met stoofpeertjes en portsiroop

Dit toetje van kaneelijs met stoofpeertjes kun je prima serveren als afsluiter van het kerstdiner. Het is namelijk supermakkelijk! Je maakt gebruik van kant en klaar ijs en de stoofpeertjes en de portsiroop kun je al van te voren klaarmaken. Zo maak je het jezelf lekker makkelijk bij het kerstdiner en dat is wel zo fijn… Maar laat je alsjeblieft niet tegenhouden om dit toetje ook na de feestdagen nog te maken. Ideaal om een restje stoofperen op te maken bijvoorbeeld. En dan die portsiroop hè, dat klinkt natuurlijk superchique maar in feite is het niets anders dan het ingekookte vocht waarin je de stoofpeertjes hebt gekookt. Dat kookvocht (vies woord trouwens) zet je nog eventjes op het vuur zodat hij mooi indikt tot een heerlijke siroop. Kortom: kinderspel dus, dit toetje. En toch waanzinnig lekker!

Recept kaneelijs met stoofpeertjes en portsiroop

Voor 4 personen

  • 8 bolletjes kaneelijs
  • 4 stoofpeertjes, in parten (recept stoofperen)
  • 200 ml kookvocht van de stoofpeertjes

Zo maak je dit toetje met stoofpeertjes en kaneelijs

  • Als je dit recept niet maakt met een restje stoofperen, maak deze dan eerst. Begin hier op tijd mee want ze moeten een klein uurtje koken en daarna nog afkoelen.
  • Begin daarna met de portsiroop: kook hiervoor het kookvocht van de stoofpeertjes op een zacht vuurtje in tot deze mooi stroperig is maar niet té dik, het moet wel schenkbaar blijven. Zet de portsiroop apart tot het serveren.
  • Haal het ijs een kwartiertje voor het uit de vriezer en schep er acht mooie bollen van.
  • Leg de partjes stoofpeer bij het ijs en bedruppel het toetje met de portsiroop. Dien direct op.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten