Menu
hapjes

Kip met bacon – rolletjes

Kip met bacon - rolletjes

Als ze in een tapas-restaurant op de kaart staan bestel ik ze standaard: kip met bacon rolletjes. Daarom besloot ik ze eens zelf te maken. Deze hapjes zijn echt super eenvoudig om te maken, en zeker weten dat je schaal binnen no time leeg is als je deze op tafel zet. Pittig op smaak gebrachte kip, zoute bacon, een zoetje van de bruine suiker… Heerlijk! Je kunt de kip-bacon rolletjes serveren als hapje op een feestje, maar ook als onderdeel van een tapas diner.

Kip met bacon – rolletjes

5 from 1 vote
Course: HapjeCuisine: BorrelDifficulty: Eenvoudig
Voor

20

hapjes
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

30

minutes
Calorieën

33

kcal

Een lekker en makkelijk hapje dat je goed van tevoren klaar kunt maken. Deze kip-bacon rolletjes vindt iedereen lekker!

Ingrediënten

  • 2 kipfilets

  • 10 plakjes ontbijtspek

  • 3 el bruine suiker

  • peper, of cayennepeper als je van pittig houdt

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snijd de kipfilets in 20 hapklare brokjes. Doe de kip in een kom en breng op smaak met flink wat peper of wat cayennepeper.
  • Halveer de plakjes ontbijtspek in de lengte. Omwikkel de brokjes kip met het ontbijtspek.
  • Verdeel de bruine suiker over een bord en rol de kip-bacon rolletjes door de suiker. Schud het teveel aan bruine suiker van de rolletjes af.
  • Verdeel de kip-bacon rolletjes over een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze 30 tot 40 minuten, tot de kip gaar is en de bacon knapperig.

Opmerkingen

  • Je kunt de kip-bacon rolletjes van te voren klaarmaken. Maak ze klaar t/m stap 4. Bewaar ze in de koelkast onder folie en bak ze af wanneer je gasten er zijn.

Bewaar dit recept op Pinterest

Recept kip-bacon rolletjes

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

3 Reacties

  • Atie Groot
    10 maart 2016 at 10:42

    Dit lijkt mij heel lekker als warm hapje op een verjaardag.

    Reply
  • Anne-Marie
    9 maart 2016 at 20:34

    Mmmm dit lijkt me lekker zeg. Al zeg ik wel eens: je maakt zelfs baksteen lekker met bacon. Bacon rules ?

    Reply
    • Sandra
      9 maart 2016 at 20:54

      Haha! Nooit geprobeerd maar ik geloof het direct #baconlove

      Reply

Laat een reactie achter