• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Komkommersalade met dille en feta

    Bijgewerkt: jan 2024 · Geplaatst: jan 2024 door Sandra

    Dit is zo'n lekker en makkelijk bijgerecht: een frisse komkommersalade met dille en feta. Simpel, zo gemaakt en het past overal bij!

    Naar recept
    Een kom met komkommersalade met dille en feta.

    Komkommersalade ingrediënten

    Voor deze komkommer salade met dille en feta heb je maar een paar ingrediënten nodig:

    Komkommer - uiteraard! Je kunt zelf kiezen of je hem schilt of niet. Zelf vind ik het lekkerder om hem wel te schillen en dat gaat het makkelijkste met een dunschiller.

    Dille - dille smaakt geweldig in combinatie met komkommer. Voeg zoveel toe als je zelf lekker vindt. Zelf heb ik een vrij royale hand met dit heerlijke kruid, maar ik weet dat veel mensen het snel overheersend vinden. Ik laat het dus helemaal aan jou!

    Feta - de zoutige feta geeft een heerlijke bite aan deze frisse komkommersalade. Kies absoluut feta en geen 'witte kaas'. Ze staan meestal naast elkaar in de supermarkt, maar persoonlijk vind ik witte kaas erg smakeloos.

    Uit de voorraadkast; azijn, witte basterdsuiker, peper en zout.

    Serveersuggestie

    Haha, dat klinkt als het opschrift van een verpakking, vind je niet? De smaak van deze salade met komkommer is redelijk neutraal, en daarom past het bij veel gerechten.

    Persoonlijk vind ik het een lekker bijgerecht bij een stukje vis, deze gepaneerde zalm of deze zalmburgers bijvoorbeeld.

    Ook bij de BBQ is deze frisse salade altijd een succes!

    Variatietips

    Met dit recept kun je lekker variëren. Een paar ideeën:

    • Voeg een fijngesneden sjalotje of rode ui toe aan de salade.
    • Voeg een zeer fijngesneden appel toe aan de komkommersalade.
    • Vervang de dille door munt.
    • Maak een yoghurtdressing van yoghurt of kwark, mayonaise en wat citroensap, in plaats van de dressing van suiker en azijn.

    Voorbereiden en komkommersalade bewaren

    Close up van een schaal komkommer salade met op de achtergrond de ingrediënten: komkommer, dille en citroen.

    Deze salade met komkommer kun je prima voorbereiden, altijd fijn! Als je hem bewaart in een goed afsluitbare doos, kun je hem minstens een paar uur voordat je hem gaat serveren, klaarmaken.

    De komkommer salade smaakt wel het beste als hij niet té koud is, dus haal hem wel minimaal 20 minuten voor het serveren weer uit de koelkast.

    Restje over? Geen enkel probleem, deze komkommersalade kun je nog een dag bewaren in de koelkast, en smaakt ook prima als lunchsalade.

    Recept

    Een kom met komkommersalade met dille en feta.

    Komkommersalade met dille en feta

    Een heerlijk bijgerecht of lunchsalade: een frisse salade met komkommer, dille en feta.
    5 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 5 minuten minuten
    Totale tijd: 10 minuten minuten
    Servings: 4 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • mengkom
    • dunschiller

    Ingrediënten

    • 1 komkommer
    • 2 tl azijn (ik gebruikte 'gewone' azijn)
    • 2 tl basterdsuiker
    • 1 hand dille (naar smaak)
    • 100 gr feta
    • peper en zout
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Schil de komkommer (dit gaat het makkelijkste met een dunschiller, maar met een kaasschaaf lukt het ook) en snijd de kontjes van de komkommer.
    • Snijd de komkommer in halve maantjes (dus eerst in de lengte halveren, en daarna in de breedte snijden). Doe de komkommer in een mengkom.
    • Voeg de azijn en suiker toe, en breng de komkommer op smaak met peper en zout. Meng alles goed door de komkommer en laat een kwartiertje staan. Giet de komkommersalade daarna af, zodat je niet met een té natte salade eindigt.
    • Snijd de dille fijn - ik gebruik echt een royale hand dille, maar veel mensen vinden dit kruid snel overheersen. Proef dus zelf even hoeveel je lekker vindt.
    • Verkuimel de feta boven de salade en voeg de dille toe. Meng alles nogmaals goed door elkaar en serveer.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 77kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwitten: 4g | Vetten: 5g | Zout: 287mg | Vezels: 1g | Suiker: 2g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bijgerechten

    • Een close-up van een bord gevuld met sambal goreng telor.
      Sambal goreng telor
    • Een weckpot met ingemaakte radijs met laurier en steranijs. Er liggen enkele verse radijsjes naast de pot.
      Radijs inmaken
    • Twee helften van een gevulde pompoen, versierd met balsamicoglazuur.
      Gevulde pompoen uit de oven
    • Gegratineerde pompoen - een ovenschaal met dunne plakjes pompoen, feta en tijm.
      Gegratineerde pompoen met feta

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Marjolein

      januari 24, 2024 at 4:47 pm

      5 sterren
      Ik heb deze gemaakt als lunch. Echt heel lekker zo met die feta.

      Beantwoorden
    5 from 3 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.