lunch

Linzensalade met geitenkaas en munt

Linzensalade met geitenkaas

Lunch jij graag met een vullende salade? Probeer dan deze linzensalade met geitenkaas eens. De lunch vind ik misschien wel de ‘lastigste’ maaltijd van de dag. Als je aan het werk bent heb je vaak niet de tijd en de apparaten tot je beschikking om een uitgebreide lunch te maken, maar je wilt toch iets lekkers en gezonds eten en elke dag bammetjes uit je broodtrommel is ook niet alles… Ik eet daarom graag een makkelijke salade als lunch. Het liefst een homemade salade natuurlijk!

De linzensalade van Marqt

Bij supermarktketen Marqt verkopen ze een heerlijke linzensalade met geitenkaas die ik regelmatig kant-en-klaar kocht toen ik nog in hartje Amsterdam werkte, maar het is natuurlijk leuker en lekkerder om deze zelf te maken. Dat is ook nog eens ontzettend makkelijk, zeker als je gebruik maakt van een blikje linzen uit blik. Je kunt ook Puy-linzen of groene linzen gebruiken, maar die moet je dan wel eerst 25 minuten koken. Niet zo handig als je een snelle werklunch wilt maken dus. Maak het jezelf dus makkelijk en kies voor een blikje linzen. Je kunt deze linzensalade ook makkelijk thuis maken en meenemen naar je werk.

Linzensalade met geitenkaas en munt

0 from 0 votes
Course: LunchCuisine: SaladeDifficulty: Eenvoudig
Voor

1

persoon
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijdminutes
Calorieën

385

kcal

Een lekker frisse lunchsalade: linzensalade met geitenkaas en munt.

Ingrediënten

  • 125 gr linzen uit blik

  • 75 gr zachte geitenkaas

  • 0,5 citroen

  • 1 takje verse munt

  • 1 takje verse tijm

  • 1 tl balsamico-azijn

  • 1 tl honing

Bereiding

  • Laat de linzen goed uitlekken.
  • Maak een dressing van de balsamico-azijn, honing en het citroensap.
  • Snijd de munt fijn en trek de blaadjes van het takje tijm. Meng deze samen met de citroenrasp, wat zout en peper door de dressing en breng de linzen hiermee op smaak.
  • Verkruimel de geitenkaas over de linzensalade en je bent klaar voor de lunch!

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

.
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

  • Reply Demi | StudioKOOK

    Lekkere combi hè, linzen en geitenkaas? Toevallig vandaag hier ook een recept voor een lekkere linzensalade!

    24 oktober 2016 at 09:47
  • Reply Marlies

    Ik houd van linzen en ik houd van geitenkaas. Klinkt heerlijk dus!

    24 oktober 2016 at 07:43
  • Reactie achterlaten