• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Linzensalade met geitenkaas en munt

    Bijgewerkt: jan 2024 · Geplaatst: feb 2019 door Sandra

    Lunch jij graag met een vullende salade? Probeer dan deze linzensalade met geitenkaas eens. Een heerlijke combinatie van voedzame linzen, met frisse geitenkaas, citroen en munt. Snel klaar, goed vullend en bomvol smaak! 

    Naar recept Naar video
    Linzensalade met geitenkaas

    Lunchsalade met geitenkaas

    De lunch vind ik misschien wel de 'lastigste' maaltijd van de dag. Als je aan het werk bent heb je vaak niet de tijd en de apparaten tot je beschikking om een uitgebreide lunch te maken, maar je wilt toch iets lekkers en voedzaams eten en elke dag bammetjes uit je broodtrommel is ook niet alles...

    Ik eet daarom graag een makkelijke salade als lunch. Het liefst een homemade lunchsalade natuurlijk! En deze linzensalade met geitenkaas is er zeker eentje die bij mij vaker op tafel komt. Hij is makkelijk klaar te maken en erg lekker.

    Werklunch tip

    Je kunt deze linzensalade ook makkelijk thuis maken en meenemen naar je werk.

    Ingrediënten linzensalade

    Voor deze makkelijke lunchsalade heb je nodig:

    De ingrediënten voor een linzensalade met geitenkaas: linzen, geitenkaas, azijn, honing, citroen en verse kruiden.

    Linzen - maak het jezelf makkelijk en kies voor een blikje linzen. Je kunt ook Puy-linzen of groene linzen gebruiken, maar die moet je dan wel eerst 25 minuten koken. Niet zo handig als je een snelle werklunch wilt maken.

    Geitenkaas - een dikke plak verkruimelde geitenkaas of van die voorgesneden rolletjes werken allebei goed in deze salade.

    Geen fan van geitenkaas? Feta is ook erg lekker! Of kies voor een lekker Frans kaasje.

    Balsamico-azijn, citroensap en honing maken samen een simpele, maar smaakvolle dressing. Zoetig door de honing, en diep van smaak dankzij de balsamico. Als je geen balsamico-azijn hebt, kun je ook appel-, wijn- of frambozenazijn gebruiken.

    Citroen - het sap gebruik je in de dressing, maar het is erg lekker om de rasp ook te gebruiken in de salade. Linzensalade kan namelijk wat flauw van smaak zijn, dus zo'n verse citroen is dan een echte smaakbom.

    Munt & tijm - wees hier niet te zuinig mee! Zoals aangegeven zijn linzen wat flauw van smaak, met een royale hand verse kruiden geef je de salade een oppepper. Je kunt lekker variëren met de kruiden. Denk ook eens aan verse oregano, bieslook of basilicum bijvoorbeeld.

    Meer recepten met linzen

    Close-up van een lunchsalade met linzen, geitenkaas en verse munt in een kom.

    Als je ook fan bent van linzen, maar dan ook eens deze lunchsalade met halloumi, deze hot honey halloumi schotel, en deze schotel met spek.

    Veelgestelde vragen

    Kan ik groenten toevoegen aan deze salade?

    Zeker! Cherrytomaatjes, geroosterde paprika, spinazie of komkommer passen er goed bij.

    Hoe kan ik de salade vegan maken?

    Voor een vegan variant kun je de geitenkaas vervangen door plantaardige feta, avocado of geroosterde noten.

    Kan ik deze salade vooraf klaarmaken?

    Ja, je kunt de salade volledig voorbereiden en een paar uur later eten.

    Recept

    Linzensalade met geitenkaas, citroen en verse munt in een kom.

    Linzensalade met geitenkaas en munt

    Een lekker frisse lunchsalade: linzensalade met geitenkaas en munt.
    4.67 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
    Bereidingstijd: 5 minuten minuten
    Totale tijd: 10 minuten minuten
    Servings: 1 persoon
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • zeef
    • mengkom
    • koksmes

    Ingrediënten

    • 125 gr linzen uit blik
    • 75 gr zachte geitenkaas
    • 0,5 citroen
    • 1 takje verse munt
    • 1 takje verse tijm
    • 1 tl balsamico-azijn
    • 1 tl honing
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Laat de linzen goed uitlekken.
    • Maak een dressing van de balsamico-azijn, honing en het citroensap.
    • Snijd de munt fijn en trek de blaadjes van het takje tijm. Meng deze samen met de citroenrasp, wat zout en peper door de dressing en breng de linzen hiermee op smaak.
    • Verkruimel de geitenkaas over de linzensalade en je bent klaar voor de lunch!

    Video

    Notities

    Je kunt de linzensalade met geitenkaas uitstekend een paar uur bewaren. Dat maakt 'm ook heel erg geschikt als meeneem-lunch.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 363kcal | Koolhydraten: 31g | Eiwitten: 26g | Vetten: 16g | Zout: 280mg | Vezels: 11g | Suiker: 5g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More lunch

    • Een stapel courgettebrood, van opzij gezien. Het dunne platbrood zorgt voor een grote stapel.
      Courgettebrood
    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi
    • Een rijkelijk beleg broodje filet americain, gegarneerd met plakjes gekookt ei met mayonaise en tuinkers.
      Broodje filet americain
    • Vegetarische tosti met champignons, tijm en veel kaas. De tosti is schuin doormidden gesneden en de twee helften brood zijn op elkaar gestapeld.
      Vegetarische tosti met champignons

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Demi | StudioKOOK

      oktober 24, 2016 at 9:47 am

      Lekkere combi hè, linzen en geitenkaas? Toevallig vandaag hier ook een recept voor een lekkere linzensalade!

      Beantwoorden
    2. Marlies

      oktober 24, 2016 at 7:43 am

      Ik houd van linzen en ik houd van geitenkaas. Klinkt heerlijk dus!

      Beantwoorden
    4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.