• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Broodje gorgonzola met appelstroop en tuinkers

    Bijgewerkt: jul 2023 · Geplaatst: jan 2016 door Sandra

    Een tijdje geleden was ik in Mechelen bij een leuk lunchcafé waar ze geweldige broodjes serveerden. Zo at ik er een heerlijk broodje roquefort met perenstroop en tuinkers.

    Naar recept
    Broodje gorgonzola

    Een geweldige combinatie door het zoete van de stroop, het pittige van de blauwe kaas en het frisse van de tuinkers. Ik besloot dit broodje thuis na te maken!

    Broodje gorgonzola met appel-perenstroop

    Bij de supermarkt vond ik appel/perenstroop van het merk GIJS, maar er zijn meerdere merken die appel/perenstroop verkopen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor appelstroop of perenstroop, net wat je lekker vindt. Perenjam smaakt er ook super bij.

    Qua blauwe kaas ging ik voor een gorgonzola dolce, maar een zachte Cambozola of juist een pittige roquefort is er ook heerlijk bij.

    Restje blauwe kaas

    Blauwe kaas over nadat je dit broodje gorgonzola hebt gemaakt? Serveer deze bij een kaasplankje, op crostini, in een salade... Of verwerk ze in één van mijn andere gerechten met blauwe kaas, zoals:

    • Witlof met blauwe kaas uit de oven
    • Bladerdeeg met vijgen en blauwe kaas
    • Bietenrisotto met blauwe kaas
    • Pizza met peer een blauwe kaas

    Recept

    Broodje gorgonzola met appelstroop en tuinkers. Het broodje is afgedekt met de bovenkant van het volkoren broodje.

    Recept broodje gorgonzola met appelstroop en tuinkers

    Een eenvoudige lunch: broodje gorgonzola met appelstroop
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 0 minuten minuten
    Totale tijd: 10 minuten minuten
    Servings: 1 persoon
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • broodmes

    Ingrediënten

    • 1 hard volkoren broodje
    • 1 el appelstroop (appel-perenstroop kan ook)
    • 50 gr gorgonzola of een andere blauwe kaas
    • 1 handje tuinkers
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Snijd het broodje open en besmeer met de appel/perenstroop.
    • Snijd de gorgonzola in plakken en beleg het broodje ermee.
    • Bestrooi met de tuinkers en serveer het broodje gorgonzola meteen.

    Notities

    Tip: je kunt het broodje ook aftoppen met een halve, in kleine stukjes gesneden peer in plaats van met tuinkers. 

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 256kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwitten: 14g | Vetten: 16g | Zout: 708mg | Vezels: 1g | Suiker: 3g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More lunch

    • Een stapel courgettebrood, van opzij gezien. Het dunne platbrood zorgt voor een grote stapel.
      Courgettebrood
    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi
    • Een rijkelijk beleg broodje filet americain, gegarneerd met plakjes gekookt ei met mayonaise en tuinkers.
      Broodje filet americain
    • Vegetarische tosti met champignons, tijm en veel kaas. De tosti is schuin doormidden gesneden en de twee helften brood zijn op elkaar gestapeld.
      Vegetarische tosti met champignons

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.