Een tijdje geleden was ik in Mechelen bij een leuk lunchcafé waar ze geweldige broodjes serveerden. Zo at ik er een heerlijk broodje roquefort met perenstroop en tuinkers.

Een geweldige combinatie door het zoete van de stroop, het pittige van de blauwe kaas en het frisse van de tuinkers. Ik besloot dit broodje thuis na te maken!
Broodje gorgonzola met appel-perenstroop
Bij de supermarkt vond ik appel/perenstroop van het merk GIJS, maar er zijn meerdere merken die appel/perenstroop verkopen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor appelstroop of perenstroop, net wat je lekker vindt. Perenjam smaakt er ook super bij.
Qua blauwe kaas ging ik voor een gorgonzola dolce, maar een zachte Cambozola of juist een pittige roquefort is er ook heerlijk bij.
Restje blauwe kaas
Blauwe kaas over nadat je dit broodje gorgonzola hebt gemaakt? Serveer deze bij een kaasplankje, op crostini, in een salade... Of verwerk ze in één van mijn andere gerechten met blauwe kaas, zoals:
- Witlof met blauwe kaas uit de oven
- Bladerdeeg met vijgen en blauwe kaas
- Bietenrisotto met blauwe kaas
- Pizza met peer een blauwe kaas
Recept

Recept broodje gorgonzola met appelstroop en tuinkers
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 1 hard volkoren broodje
- 1 el appelstroop (appel-perenstroop kan ook)
- 50 gr gorgonzola of een andere blauwe kaas
- 1 handje tuinkers
Zo maak je het
- Snijd het broodje open en besmeer met de appel/perenstroop.
- Snijd de gorgonzola in plakken en beleg het broodje ermee.
- Bestrooi met de tuinkers en serveer het broodje gorgonzola meteen.






Laat een reactie achter