Menu
Hoofdgerechten / vegetarisch

Bietenrisotto met blauwe kaas

Bietenrisotto

Deze bietenrisotto met blauwe kaas is geïnspireerd op één van mijn collega’s, die regelmatig bietenrisotto mee naar werk neemt als werklunch. Zo lekker, een warme lunch op het werk! De risotto leek me heerlijk in combinatie met blauwe kaas, dus ik besloot daarmee aan de slag te gaan. Met als resultaat dit recept!

Rode bietenrisotto en blauwe kaas

Rode bieten, blauwe kaas en walnoten. Echt een heerlijke combinatie die prima werkt in dit recept! Voor risotto moet je altijd wel even de tijd nemen, het is geen snel gerecht om te maken. Je moet er namelijk continue bij blijven en steeds blijven roeren, anders bakt het snel aan.

Welke blauwe kaas gebruiken?

Je kunt voor dit recept de blauwe kaas kiezen die jij zelf het lekkerste vindt. Persoonlijk vind ik een Cambozola erg lekker. Deze blauwe kaas is een beetje zacht en smelt dan ook een beetje door de bietenrisotto heen. De smaak is niet heel heftig.

Houdt je meer van een pittige blauwe kaas? Dan kun je bijvoorbeeld een wat scherpere gorgonzola kiezen.

Risotto bewaren

Persoonlijk vind ik het er niet persé lekkerder op worden, maar je kunt een restje risotto wel de volgende dag nog opwarmen als lunch. Ook lekker: rol van koude risotto kleine balletjes en geef die een jasje van paneermeel. Als je ze dan frituurt krijg je zogenaamde arancini, oftewel Italiaanse risotto-bitterballen.

Meer risotto recepten

Risotto met pompoen
Risotto met pompoen

Ben je ook zo dol op romige risotto? Dan vind je deze recepten vast ook heerlijk:

Bietenrisotto

Bietenrisotto met blauwe kaas

Een heerlijk vegetarisch recept: risotto met rode biet en blauwe kaas.
4.67 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 4 bosuitjes
  • 2 el kruidenboter
  • 150 gr risottorijst
  • 750 ml groentenbouillon (heet)
  • 1 tl oregano
  • 125 gr rode biet (gekookt)
  • 125 gr kastanjechampignons
  • 50 gr blauwe kaas (bv Cambozola)
  • 1 handje walnoten
  • peper en zout

Zo maak je het

  • Snijd de knoflook fijn en de bosuitjes in ringetjes. Fruit deze zachtjes aan in de kruidenboter.
  • Snijd de champignons in plakjes en voeg deze toe aan de pan. Fruit deze mee tot ze geslonken zijn. Voeg indien nodig nog wat olijfolie toe.
  • Voeg de risottorijst toe en roer door de groenten tot alle korrels mooi glanzen.
  • Voeg nu steeds een beetje van de bouillon toe en blijf continue roeren. Als de risotto droog begint te worden, voeg je weer een scheutje toe. Ga door tot de risotto gaar is, dit duurt meestal zo’n 20-25 minuten. Je hebt misschien niet alle bouillon nodig.
  • Rasp ondertussen de rode biet fijn.
  • Breng de risotto op smaak met de oregano, peper en zout en roer de rode biet erdoor. Blijf goed roeren zodat de bietenrisotto langzaam rood kleurt.
  • Serveer de rode bietenrisotto met fijngehakte walnoten en stukjes blauwe kaas.

Voedingswaarden

Calories: 605kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
Risotto met rode biet recept

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter

    Beoordeling recept