Deze bietenrisotto met blauwe kaas is geïnspireerd op één van mijn collega’s, die regelmatig bietenrisotto mee naar werk neemt als werklunch. Zo lekker, een warme lunch op het werk! De risotto leek me heerlijk in combinatie met blauwe kaas, dus ik besloot daarmee aan de slag te gaan. Met als resultaat dit recept!
Rode bietenrisotto en blauwe kaas
Rode bieten, blauwe kaas en walnoten. Echt een heerlijke combinatie die prima werkt in dit recept! Voor risotto moet je altijd wel even de tijd nemen, het is geen snel gerecht om te maken. Je moet er namelijk continue bij blijven en steeds blijven roeren, anders bakt het snel aan.
Welke blauwe kaas gebruiken?
Je kunt voor dit recept de blauwe kaas kiezen die jij zelf het lekkerste vindt. Persoonlijk vind ik een Cambozola erg lekker. Deze blauwe kaas is een beetje zacht en smelt dan ook een beetje door de bietenrisotto heen. De smaak is niet heel heftig.
Houdt je meer van een pittige blauwe kaas? Dan kun je bijvoorbeeld een wat scherpere gorgonzola kiezen.
Risotto bewaren
Persoonlijk vind ik het er niet persé lekkerder op worden, maar je kunt een restje risotto wel de volgende dag nog opwarmen als lunch. Ook lekker: rol van koude risotto kleine balletjes en geef die een jasje van paneermeel. Als je ze dan frituurt krijg je zogenaamde arancini, oftewel Italiaanse risotto-bitterballen.
Meer risotto recepten


Ben je ook zo dol op romige risotto? Dan vind je deze recepten vast ook heerlijk:
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties