Hmmm, wie is er niet gek op frikandellenbroodjes? Het liefst waar de curry een beetje uitdruipt, zo lekker... Uit de winkel zijn ze al heerlijk, maar zelf maken is ook echt niet moeilijk en nog veel lekkerder ook!

Ik maakte al eerder full-size frikandelbroodjes en besloot zo met de feestdagen in zicht eens te gaan voor een mini-variant.
Warm borrelhapje
Ik maakte deze mini frikandellenbroodjes voor een Sinterklaas-diner met familie, waarbij iedereen een lekker hapje maakte.
Maar eigenlijk zijn ook heel geschikt als hapje voor Oud&Nieuw of een verjaardag. Je hebt waarschijnlijk geen zin om lang in de keuken te staan om een lekker Oud&Nieuw hapje te maken, maar het fijne is dat je deze broodjes al helemaal vooraf klaar kunt maken. Hoef je ze op de avond zelf alleen nog maar in de oven te schuiven.
Frikandelbroodjes invriezen
Tip: je kunt de mini-frikandelbroodjes ook van te voren klaarmaken en invriezen. Doe ze in een goed afsluitbare doos en leg ze op de plastic velletjes van het bladerdeeg. Dan gaan ze niet aan elkaar plakken.
Meer snackbroodjes
De smaak te pakken? Kijk ook eens bij mijn recept voor kaasbroodjes of dit recept voor rookworstbroodjes. Ook een handig artikel: borrelhapjes die je van te voren klaar kunt maken. Altijd handig om even op te slaan voor later!
Recept
Mini-frikandellenbroodjes met curry
Ingrediënten
- 10 plakjes bladerdeeg
- 5 frikandellen
- 10 el curry
- 1 ei
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de frikandellen iets ontdooien en snijd elke frikandel in vier stukken.
- Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en snijd ze doormidden. Laat ze op het plastic velletje liggen. Snijd elk gehalveerd plakje bladerdeeg een paar keer in op de onderste helft van het plakje. Maak drie verticale inkepingen.
- Schep op de bovenste helft van de plakjes bladerdeeg en halve eetlepel curry. Leg een stukje frikandel op de curry en vouw nu het broodje dicht door de ingekerfde kant over de kant met de frikandel heen te vouwen. Maak de kleine frikandelbroodjes dicht door de zijdes met een vork dicht te drukken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Klop het ei los en smeer de mini-frikandellenbroodjes er mee in. Bak de broodjes in 25 minuten mooi bruin en laat ze een paar minuten afkoelen voor je ze serveert.
Laat een reactie achter