• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Mon chou toetje met bastogne en lemon curd

    Bijgewerkt: jul 2023 · Geplaatst: apr 2019 door Sandra

    Mon chou taart ken je vast wel, maar wist je dat je ook heel makkelijk mini mon chou toetjes kunt maken die heel lekker zijn als dessert?

    Naar recept
    Mon chou toetje met bastogne en curd

    In deze mon chou toetjes maak je eerst een lekkere bodem van bastognekoeken, dan gaat er een laag mon chou met citroen bovenop, en om het af te toppen besmeer je het mon chou toetje met een laagje curd. Ik gebruikte deze keer passievruchten curd, maar lemoncurd is ook heel lekker.

    Pasen: toetje met mon chou en lemoncurd

    Maak jij met Pasen een uitgebreid menu? Of hou je het bij een lekker ontbijt of brunch? Zowel als afsluiter van het diner als tijdens de brunch is dit mon chou toetje echt een aanrader. Een lekkere zoete, maar toch frisse afsluiter! Tip als je van deze smaak-combinatie houdt, ik heb ook een geweldige Paastaart gemaakt met mon chou en lemon curd. Als je nog op zoek bent naar meer inspiratie, neem dan een kijkje bij al mijn Paas-recepten. 

    Let op: begin op tijd met dit recept, het liefst een dag van tevoren maar minimaal een paar uur van tevoren. Zowel de bodem als het mon chou mengsel hebben namelijk tijd nodig om op te stijven.

    Recept

    Mon chou toetje met bastogne en lemon curd, geserveerd in glazen potjes.

    Recept mon chou toetje met bastogne en lemon curd

    Een makkelijk en érg lekker toetje: een laagje mon chou op een bodem van bastognekoeken, met een topping van lemon curd of passievruchtencurd.
    4.22 van 14 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 5 minuten minuten
    Opstijven: 5 uur uur
    Totale tijd: 5 uur uur 20 minuten minuten
    Servings: 4 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • keukenmachine
    • kookpan
    • mixer

    Ingrediënten

    • 0,5 pak bastognekoeken
    • 35 gr roomboter
    • 100 gr mon chou
    • 125 ml slagroom
    • 50 gr suiker +
    • 1 el suiker
    • 1 tl vanille-extract
    • 0,5 zakje klopfix (dit kun je ook weglaten)
    • 8 el lemon curd of passievruchten curd (gekocht of zelf gemaakt)
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Haal alvast de mon chou uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Begin daarna met de bodem. Verkruimel hiervoor de bastognekoeken heel fijn. Dit kun je doen met een keukenmachine, of doe de koeken in een stevige diepvrieszak. sla ze kapot met een deegroller en rol daarna met de deegroller over de koeken tot ze heel fijn zijn.
    • Smelt de boter in een pannetje en roer de koekkruimels erdoor. Verdeel de koek over vier schaaltjes en zet een uurtje in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
    • Haal de mon chou uit de koelkast en doe deze samen met de 50 gr suiker en het citroen-extract in een kom. Laat even staan en maak ondertussen de slagroom.
    • Doe hiervoor de slagroom met 1 el suiker in een kom en klop deze bijna stijf. Voeg al kloppend de klopfix toe en blijf kloppen tot de slagroom goed stijf is.
    • Klop nu het mon chou mengsel snel luchtig met de suiker. Voeg de slagroom toe en mix nog even snel door elkaar. Verdeel het mon chou mengsel over de koekbodem en laat minimaal 4 uur, maar het liefst een hele nacht, opstijven.
    • Maak de volgende dag de curd volgens het recept (of gebruik kant en klare curd) en schep ongeveer twee flinke eetlepels op elk van de mon chou toetjes.

    Notities

  • Begin op tijd met dit recept, de mon chou toetjes moeten namelijk een aantal uren opstijven in de koelkast
  • Blijft er iets over van het toetje (dat is bijna niet voor te stellen!), bewaar het restje dan in de koelkast, je kunt het een dag later ook nog prima opeten.
  • Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 535kcal | Koolhydraten: 47g | Eiwitten: 5g | Vetten: 37g | Zout: 314mg | Vezels: 0.4g | Suiker: 33g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More Toetjes

    • Een ouderwetse griesmeelpudding op een grijs bord. De pudding is gegarneerd met aardbeiensaus en verse aardbeien.
      Griesmeelpudding - Ouderwets toetje
    • Een fles zelfgemaakte aardbeienvla, met verse aardbeien ernaast ter decoratie.
      Aardbeienvla
    • Stroopwafelpudding op een bord, met stukjes stroopwafel en karamelsaus als topping.
      Stroopwafelpudding
    • Bovenaanzicht van een stoofpeer galette, gegarneerd met mascarpone.
      Stoofperen toetje met mascarpone

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    4.22 from 14 votes (14 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.