Mon chou taart ken je vast wel, maar wist je dat je ook heel makkelijk mini mon chou toetjes kunt maken die heel lekker zijn als dessert?

In deze mon chou toetjes maak je eerst een lekkere bodem van bastognekoeken, dan gaat er een laag mon chou met citroen bovenop, en om het af te toppen besmeer je het mon chou toetje met een laagje curd. Ik gebruikte deze keer passievruchten curd, maar lemoncurd is ook heel lekker.
Pasen: toetje met mon chou en lemoncurd
Maak jij met Pasen een uitgebreid menu? Of hou je het bij een lekker ontbijt of brunch? Zowel als afsluiter van het diner als tijdens de brunch is dit mon chou toetje echt een aanrader. Een lekkere zoete, maar toch frisse afsluiter! Tip als je van deze smaak-combinatie houdt, ik heb ook een geweldige Paastaart gemaakt met mon chou en lemon curd. Als je nog op zoek bent naar meer inspiratie, neem dan een kijkje bij al mijn Paas-recepten.
Let op: begin op tijd met dit recept, het liefst een dag van tevoren maar minimaal een paar uur van tevoren. Zowel de bodem als het mon chou mengsel hebben namelijk tijd nodig om op te stijven.
Recept

Recept mon chou toetje met bastogne en lemon curd
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 0,5 pak bastognekoeken
- 35 gr roomboter
- 100 gr mon chou
- 125 ml slagroom
- 50 gr suiker +
- 1 el suiker
- 1 tl vanille-extract
- 0,5 zakje klopfix (dit kun je ook weglaten)
- 8 el lemon curd of passievruchten curd (gekocht of zelf gemaakt)
Zo maak je het
- Haal alvast de mon chou uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Begin daarna met de bodem. Verkruimel hiervoor de bastognekoeken heel fijn. Dit kun je doen met een keukenmachine, of doe de koeken in een stevige diepvrieszak. sla ze kapot met een deegroller en rol daarna met de deegroller over de koeken tot ze heel fijn zijn.
- Smelt de boter in een pannetje en roer de koekkruimels erdoor. Verdeel de koek over vier schaaltjes en zet een uurtje in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
- Haal de mon chou uit de koelkast en doe deze samen met de 50 gr suiker en het citroen-extract in een kom. Laat even staan en maak ondertussen de slagroom.
- Doe hiervoor de slagroom met 1 el suiker in een kom en klop deze bijna stijf. Voeg al kloppend de klopfix toe en blijf kloppen tot de slagroom goed stijf is.
- Klop nu het mon chou mengsel snel luchtig met de suiker. Voeg de slagroom toe en mix nog even snel door elkaar. Verdeel het mon chou mengsel over de koekbodem en laat minimaal 4 uur, maar het liefst een hele nacht, opstijven.
- Maak de volgende dag de curd volgens het recept (of gebruik kant en klare curd) en schep ongeveer twee flinke eetlepels op elk van de mon chou toetjes.






Laat een reactie achter