Moussaka is een Griekse ovenschotel met gehakt en aubergine. Aubergine in combinatie met gehakt, lekkere kruiden en een topping van ricotta. Dat moest toch wel lekker worden? Deze moussaka is echt superlekker geworden.
Aubergine
Aubergine, ik moet bekennen dat ik nooit zo dol was op deze groente. Inmiddels begin ik hem echter écht lekker te vinden en kook ik er steeds vaker mee! Deze keer besloot ik er moussaka mee te maken. Een Griekse ovenschotel, net als bijvoorbeeld pastitio.
Lichtere moussaka
Normaal gesproken maak je een bechamelsaus bij moussaka. Dat is een dikke, rijke saus van boter, bloem en melk. Heerlijk, maar ook heel machtig. Toen ik dit moussaka recept ging maken, was het nog schitterend nazomerweer en had ik helemaal geen zin in een zware schotel. Daarom besloot ik de bechamel te vervangen door een laagje ricotta met geraspte kaas. Een stuk lichter en ook heel erg lekker (al is dit daarmee dus absoluut geen klassiek moussaka recept meer).
Moussaka bewaren en voorbereiden
Tip: je kunt de moussaka helemaal voorbereiden, dit vind ik zelf echt superfijn! ‘s Avonds nog even de keuken in, de ovenschotel opbouwen, goed af laten koelen en dan kan hij de koelkast in. Hoef je hem de volgende dag alleen nog maar even in de oven te schuiven.
Heb je een portie over van deze Griekse ovenschotel? Die kun je nog prima een dagje bewaren of invriezen voor later gebruik.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
1 Reactie
Eef
13 juli 2016 at 11:15Hij ziet er heerlijk uit zeg! Ik ben wel dol op aubergine maar heb nog niet zelf moussaka gemaakt ;) Wel gegeten en ik vind het heerlijk. Moet ik het toch ook eens zelf gaan proberen.