Heb je wel eens bimi gegeten? Bimi is een kruising tussen broccoli en kailan. Hij lijkt veel op broccoli maar de stengel is langer en dunner en de smaak is ook anders, wat milder. Ik vind het in ieder geval een heerlijke groente die heel goed past in Oosterse recepten.
In dit geval combineerde ik de bimi met gamba’s, en voegde er wat oosterse smaakmakers aan toe: sojasaus en oestersaus om het lekker zoutig te maken, en ik bestrooide het gerecht met geroosterde sesamzaadjes. Hoe lekker is dat! Maak vooral dit recept om daar achter te komen ;-)
Bimi: snel klaar
Wat heel fijn is: deze bimi met garnalen is zó klaar. Bimi hoef je niet te schillen of schoon te maken, je hoeft alleen even de onderkant van de steeltjes eraf te snijden (die kan namelijk wat droog zijn) en na vijf minuten roerbakken zijn ze al klaar.


Ook de gamba’s hebben maar weinig baktijd nodig, dus dit gerecht staat met een kwartiertje op tafel. Je maakt de bimi met gamba’s lekker op smaak met knoflook, rode peper, ui én oestersaus en sojasaus. Vooral die laatste twee ingrediënten zorgen voor een gigantische smaakboost in dit simpele recept.
Met deze simpele smaakmakers maak je ook eenvoudig andere lekkere Aziatische gerechten, zoals deze paksoi roerbak.
Bimi met gamba’s en rijst
Van zichzelf is dit een koolhydraatarm recept, je kunt er een portie rijst bij serveren om het gerecht iets vullender te maken. En heb je nog wat (Oosterse) groenten in huis die op moeten? Voeg ze gerust toe. Wat paksoi of taugé bijvoorbeeld past prima bij dit gerecht.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties