Menu
snel klaar / Hoofdgerechten / vis

Oosterse bimi met gamba’s en sesam

Oosterse bimi met gambas en sesam

Heb je wel eens bimi gegeten? Bimi is een kruising tussen broccoli en kailan. Hij lijkt veel op broccoli maar de stengel is langer en dunner en de smaak is ook anders, wat milder. Ik vind het in ieder geval een heerlijke groente die heel goed past in Oosterse recepten.

In dit geval combineerde ik de bimi met gamba’s, en voegde er wat oosterse smaakmakers aan toe: sojasaus en oestersaus om het lekker zoutig te maken, en ik bestrooide het gerecht met geroosterde sesamzaadjes. Hoe lekker is dat! Maak vooral dit recept om daar achter te komen ;-)

Bimi: snel klaar

Wat heel fijn is: deze bimi met garnalen is zó klaar. Bimi hoef je niet te schillen of schoon te maken, je hoeft alleen even de onderkant van de steeltjes eraf te snijden (die kan namelijk wat droog zijn) en na vijf minuten roerbakken zijn ze al klaar.

Bimi roerbakken met garnalen

Ook de gamba’s hebben maar weinig baktijd nodig, dus dit gerecht staat met een kwartiertje op tafel. Je maakt de bimi met gamba’s lekker op smaak met knoflook, rode peper, ui én oestersaus en sojasaus. Vooral die laatste twee ingrediënten zorgen voor een gigantische smaakboost in dit simpele recept.

Met deze simpele smaakmakers maak je ook eenvoudig andere lekkere Aziatische gerechten, zoals deze paksoi roerbak.

Bimi met gamba’s en rijst

Van zichzelf is dit een koolhydraatarm recept, je kunt er een portie rijst bij serveren om het gerecht iets vullender te maken. En heb je nog wat (Oosterse) groenten in huis die op moeten? Voeg ze gerust toe. Wat paksoi of taugé bijvoorbeeld past prima bij dit gerecht.

Oosterse bimi met gamba’s en sesam

5 from 2 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: OostersNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

279

kcal

Dit makkelijke recept voor bimi met gamba’s is heel snel klaar en zit bomvol smaak!

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 400 gr 400 bimi

  • 250 gr 250 gamba’s of grote garnalen

  • 2 el 2 sesamzaadjes

  • 2 tenen 2 knoflook

  • 1 1 rode peper

  • 2 2 sjalotjes

  • 2 el 2 oestersaus

  • 2 el 2 sojasaus

  • Eventueel rijst, voor erbij

Bereiding

  • Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Schud regelmatig om tot ze mooi bruin zijn geworden. Zet weg tot gebruik.
  • Snijd de knoflook, rode peper en sjalotjes fijn. Verhit wat olie in een koekenpan en bak deze smaakmakers twee minuten.
  • Snijd een klein stukje van de onderkant van de stronkjes bimi af en voeg de bimi en garnalen toe. Roerbak vijf minuten verder.
  • Meng de oestersaus en sojasaus door de bimi met garnalen en verdeel over twee borden. Bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes.

Opmerkingen

  • Je kunt eventueel rijst serveren bij dit gerecht.
  • Heb je restjes (Aziatische) groenten in huis die op moeten? Roerbak ze gerust mee! Denk aan rode ui, paksoi, taugé…
Recept bimi met gamba's

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter