snel klaar vis

Oosterse bimi met gamba’s en sesam

Oosterse bimi met gambas en sesam

Heb je wel eens bimi gegeten? Bimi is een kruising tussen broccoli en kailan. Hij lijkt veel op broccoli maar de stengel is langer en dunner en de smaak is ook anders, wat milder. Ik vind het in ieder geval een heerlijke groente die heel goed past in Oosterse recepten. In dit geval combineerde ik de bimi met gamba’s, en ik voegde er wat oosterse smaakmakers aan toe: sojasaus en oestersaus om het lekker zoutig te maken, en ik bestrooide het gerecht met geroosterde sesamzaadjes. Hoe lekker is dat! Maak vooral dit recept om daar achter te komen ;-)

Bimi: snel klaar

Wat heel fijn is: deze bimi met garnalen is zó klaar. Bimi hoef je niet te schillen of schoon te maken, je hoeft alleen even de onderkant van de steeltjes eraf te snijden (die kan wat droog zijn) en na vijf minuten roerbakken zijn ze al lekker beetgaar. Een ideale groente om mee te koken op een doordeweekse dag dus! Ook de gamba’s hebben maar weinig baktijd nodig, dus dit gerecht staat met een kwartiertje op tafel. Je maakt de bimi met gamba’s lekker op smaak met knoflook, rode peper, ui én oestersaus en sojasaus. Vooral die laatste twee ingrediënten zorgen voor een gigantische smaakboost in dit simpele recept.

Bimi roerbakken met garnalen

Oosterse bimi met gamba’s en sesam

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: OostersDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

279

kcal

Dit makkelijke recept voor bimi met gamba’s is heel snel klaar en zit bomvol smaak!

Ingrediënten

  • 400 gr bimi

  • 250 gr gamba’s of grote garnalen

  • 2 el sesamzaadjes

  • 2 tenen knoflook

  • 1 rode peper

  • 2 sjalotjes

  • 2 el oestersaus

  • 2 el sojasaus

  • Eventueel rijst, voor erbij

Bereiding

  • Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Schud regelmatig om tot ze mooi bruin zijn geworden. Zet weg tot gebruik.
  • Snijd de knoflook, rode peper en sjalotjes fijn. Verhit wat olie in een koekenpan en bak deze smaakmakers twee minuten.
  • Snijd een klein stukje van de onderkant van de stronkjes bimi af en voeg de bimi en garnalen toe. Roerbak vijf minuten verder.
  • Meng de oestersaus en sojasaus door de bimi met garnalen en verdeel over twee borden. Bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes.

Opmerkingen

  • Je kunt eventueel rijst serveren bij dit gerecht.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten