Oosterse tomatensoep, je kent vast de tomatensoep van 'de Chinees'? Nou, wat ik daar altijd zo lekker aan vindt is dat die zo lekker zoet en romig is.

Tijd om dat eens proberen thuis na te maken. Dat stond al een tijdje op de (lange) lijst van gerechten die ik nog eens wil maken.
Oosterse tomatensoep van Hilde
Deze maand mocht ik tijdens de Foodblogswap koken van het leuke blog van Slowfoody. Hilde - de eigenaresse van Slowfoody - kende ik al een beetje omdat ik haar tijdens twee evenementen voor foodbloggers ben tegengekomen.
Een ontzettend leuk mens, dus ik was heel blij dat ik een recept van haar blog mocht kiezen!
Romige tomatensoep
Mijn oog viel al snel op haar recept voor Aziatische tomatensoep. Superlekker, maar... Er zit vlees in (kip). En omdat er naar mijn mening te weinig vegetarische recepten op mijn blog staan, besloot ik er een vegetarische tomatensoep van te maken. Maar dan wél een lekkere romige tomatensoep.
Maar dat zat al wel goed in het originele recept van Hilde, de kokosmelk maakt deze soep heerlijk romig. De noodles & taugé geven een Oosterse twist en maken er een mooi vullend soepje van met een lekkere bite. Stokbroodje erbij en klaar ben je!
Blijft er iets over? Dat kun je prima bewaren voor de volgende dag, lekker als lunch! (bewaar dan wel de taugé apart)
Meer Chinese recepten
Ben je ook fan van de Chinese keuken? Dan vind je dit babi pangang recept en deze foe yong hai vast ook lekker!
Recept

Oosterse tomatensoep - romige tomatensoep (vegetarisch)
Ingrediënten
- 1 teen knoflook
- 1 cm gember
- 70 gr tomatenpuree
- 500 gr passata (gezeefde tomaten)
- 500 ml groentenbouillon
- 200 ml kokosmelk
- 4 el gembersiroop
- 1 tl gemberpoeder
- 1 wortel
- 50 gr noodles
- 100 gr kastanjechampignons
- 100 gr taugé
Zo maak je het
- Snijd de knoflook en de gember fijn en fruit deze met wat olijfolie in een soeppan.
- Voeg na een minuut de tomatenpuree toe en bak even mee om te ontzuren. Voeg de tomatenblokjes, gezeefde tomaten, bouillon, kokosmelk, gembersiroop en gemberpoeder toe en roer goed door.
- Snijd de wortel in kleine blokjes en voeg toe aan de soep. Breng de Oosterse tomatensoep aan de kook en laat tien minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep nu tot een romige tomatensoep ontstaat.
- Voeg een nestje noodles toe en kook nog drie minuten door. Trek de noodles los door goed te roeren of ze met twee vorken uit elkaar te trekken.
- Snijd de champignons doormidden en snijd ze vervolgens in plakjes. Voeg toe aan de soep en laat nog zachtjes vijf minuten doorkoken. Breng de romige tomatensoep op smaak met peper.
- Verdeel de taugé over vier kommen en schep de Oosterse tomatensoep in de kommen. Serveer direct.






Maria Peters-van Ewijk
In het recept staat ook voeg tomatenblokjes toe. Maar die staan niet in de ingrediënten lijst...
Even nog bedenken wat ik ga doen.