Menu
hersenspinsels

6x familierecepten

spitskool ovenschotel

Ik vind het onwijs leuk dat enkele van mijn beste recepten, echte familierecepten zijn. Op mijn blog komen inmiddels recepten van mijn ouders, broertje, oudtante en mijn schoonmoeder voor. Hoe leuk is dat? Ik zet deze familierecepten graag voor je op een rij!

Ovenschotel met spitskool

Ik trap af met dit spitskool ovenschotel recept. Het recept is van mijn moeder en staat al sinds 2016 op mijn blog. Sindsdien behoort het altijd tot de best bezochte recepten op mijn blog. Onwijs leuk! En ik snap het ook wel, want deze schotel is gewoon ontzettend lekker én je kunt er goed mee variëren. Wij eten hem zelf ook vaak.

Ovenschotel met prei

Ik gooi er meteen nóg een ovenschotel recept in, deze keer van mijn schoonmoeder! Deze ovenschotel met prei en gehakt maakt ze vaak en hij is superlekker. Vooral dankzij de laag bechamel en geraspte kaas, yum! Nu staat het recept ook online.

Huzarensalade

Huzarensalade

Deze ouderwetse huzarensalade is een recept van mijn vader. En lekker dat hij is, een echte crowdpleaser. Ideaal als recept voor een buffet, maar ook lekker bij de barbecue of als onderdeel van een picknick bijvoorbeeld.

Tonijnsalade

ouderwetse tonijnsalade

Je merkt het al: de mannen in mijn familie zijn van de salades! Deze ouderwetse tonijnsalade is namelijk een familierecept van mijn broertje. Onwijs lekker op een goede volkorenbol.

Hachee

Ouderwetse hachee

Mijn oudtante is er al een tijdje niet meer, maar toen ze nog leefde nodigde ze ons elk jaar wel een keertje uit om hachee te komen eten. Wat keken we daar altijd naar uit! Boterzacht vlees met net zoveel uien. We aten er altijd friet bij, maar het is ook heerlijk met een portie aardappelpuree of gekookte aardappels.

Broeder

Broeder recept

Dit broeder recept is misschien niet echt een familierecept – ik heb het recept namelijk gevonden op een handgeschreven briefje in de broedervorm die ik via Marktplaats kocht van een lief oud stel. Maar, het is wel een recept dat mijn oma (helaas heb ik haar nooit gekend) voor mijn moeder maakte. En nu, nu maak ik het af en toe weer voor mijn moeder, haha!

Familierecepten

Zo, dat was mijn lijstje met familierecepten! Ik ben wel benieuwd of er in jouw familie recepten zijn die al generaties meegaan, of die je mee uit huis hebt genomen van jouw ouders bijvoorbeeld? Laat het me weten door een opmerking achter te laten, vind ik leuk!

familierecepten

2 Reacties

 • Atie
  19 april 2023 at 16:58

  Wat een leuke en lekkere lijst familierecepten Sandra!

  Reply
  • Sandra
   25 april 2023 at 09:57

   Dankjewel, en bedankt voor de inspiratie ;-)

   Reply

Laat een reactie achter