Boekweit pannenkoeken, dat is nog eens een lekker ontbijt! En nog voedzaam ook.

Tijdens mijn huwelijksreis door Zuid-West Amerika ben ik lichtelijk verslaafd geraakt aan die fluffy American pancakes. Ik maak ze dan thuis ook regelmatig, al is het in wat normalere hoeveelheden dan in Amerika ;-) Want mán, de porties die je daar krijgt... Soms kreeg ik het gewoon echt niet allemaal op. Thuis maak ik daarom iets bescheidener porties. Vandaag maak ik een iets voedzamere versie: boekweit pannenkoeken.
Boekweit pannenkoeken
Om de pancakes iets voedzamer te maken, gebruik ik boekweitmeel in plaats van gewone bloem. Daardoor worden de pannenkoeken wel iets compacter dan normaal, maar ook een stuk voedzamer. En met een banaantje door het beslag krijg je ook direct een portie fruit binnen met dit ontbijt van boekweit pannenkoeken!
Toppings voor de pancakes
Met de toppings kun je natuurlijk alle kanten op. Zelf ga ik graag voor spek & stroop (niet zo voedzaam natuurlijk, maar wel heel lekker en dat mag best af en toe). Maar een topping van yoghurt en vers fruit (aardbei, bosbes, banaan...) bovenop is natuurlijk ook erg lekker en een stuk voedzamer. Of top ze af met (wal)noten en maple syrup. Ook een heel fijne combinatie!
Meer pannenkoek recepten
Ook zo dol op pannenkoeken? Probeer dan ook eens deze wortelpannenkoeken en deze pannenkoeken met rode biet.
Recept

Boekweit pannenkoeken - pancakes van boekweitmeel
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 50 gr boekweitmeel
- 1 tl bakpoeder
- 50 ml amandelmelk
- 2 eieren
- 1 banaan
- toppings naar keuze (fruit, yoghurt, noten, stroop...)
Zo maak je het
- Zeef het boekweitmeel en het bakpoeder boven een kom. Voeg de amandelmelk en de eieren toe.
- Prak in een kommetje de banaan heel fijn, en voeg de banaan toe aan het beslag.
- Klop alles goed door elkaar met een garde tot een mooi beslag.
- Verhit wat olie in een koekenpan en laat de pan goed heet worden. Schep nu met een juslepel 3 kleine hoopjes beslag in de pan. Je kunt op dit moment je pancakes beleggen met bijvoorbeeld een plakje ontbijtspek, een schijfje appel of bosbessen.
- Als de bovenkant van de pancake gestold is, kun je hem omdraaien en nog eventjes verder laten bakken. Zodra ook de onderkant mooi bruin is, zijn je pancakes klaar. Beleg de boekweit pancakes met een topping naar keuze, eet smakelijk!






Sjieuwke Griek
Smaakt ongelofelijk lekker ☺️
Sandra
Wat leuk om te horen Sjieuwke, blij dat het gesmaakt heeft!