• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Pandanfudge met geroosterde kokos

    Bijgewerkt: mei 2023 · Geplaatst: feb 2019 door Sandra

    Gifgroene pandanfudge, ik durf te wedden dat je dat nog nooit gegeten hebt! Alhoewel... Echt unieke recepten bedenken is echt moeilijk.

    Naar recept
    Pandanfudge

    Met dit soort bijzondere gerechten denk ik altijd: hiervan weet ik zéker dat nog nooit iemand dit bedacht heeft! En tja, dan voer je een zoekopdracht in op Google (fudge met pandan) en zie je dat je toch niet de enige bent die dit 'unieke' idee had ;-) Maar goed, ik ben niet exact deze versie tegengekomen in de zoekmachine dus al met al is het toch een redelijk uniek recept.

    Pandanpasta

    Ik had nog een flesje pandanpasta in de kast liggen (dat ik eerder gebruikte om deze waanzinnige pandan pannenkoeken te maken) en ik besloot een paar druppels door een fudge-mengsel te roeren om het een mooi gifgroen kleurtje te geven.

    Erop strooide ik een laag geroosterde kokos, want pandan & kokos gaan heel goed samen! En de kokos geeft meteen een beetje tegenwicht aan de mierzoete fudge.

    Pandanpasta is goed verkrijgbaar bij de toko, meestal van het merk Koepoe Koepoe. In andere recepten voor pandanfudge wordt ook wel gebruik gemaakt van pandan extract in plaats van pasta, dus mocht je dat al in huis hebben, zou ik dat gewoon gebruiken. 

    Pandanfudge bewaren

    Je kunt de fudge met pandan het beste in de koelkast bewaren, in een luchtdichte doos. Het blijft dan erg lang goed, als het moet wel wekenlang denk ik (immers bestaat dit recept grotendeels uit suiker, een uitstekend conserveermiddel!). Maar zolang lukt het je vast niet om deze pandanfudge onaangeroerd te laten ;-)

    Tip als je net zo gek bent op fudge als ik: deze fudge met pure chocolade en noten en deze witte chocolade fudge zijn ook aanraders!

    Recept

    Pandanfudge op een houten serveerplank. De stukjes fudge zijn rijkelijk bestrooid met gebakken kokos.

    Pandanfudge met geroosterde kokos

    Heerlijk zoete fudge met een vleugje pandan en een toplaag van geraspte kokos. Makkelijk te maken en je hebt direct 40 stukjes dus een ruime hoeveelheid!
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 5 minuten minuten
    Totale tijd: 15 minuten minuten
    Servings: 40 stukjes
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • bakvorm 20x20 cm
    • bakpapier
    • kookpan

    Ingrediënten

    • 1 blik gecondenseerde melk (397 gr)
    • 300 gr witte chocolade
    • 2 el pandanpasta
    • 50 gr geraspte kokos
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Maak het bakpapier een beetje nat, verfrommel het goed en vouw het weer uit. Bedek een bakvorm van 20x20 cm ermee. Door het papier te verfrommelen blijft het wat beter in de bakvorm zitten!
    • Doe de geraspte kokos in een droge koekenpan en laat het op een zacht vuurtje onder regelmatig omschudden mooi goudbruin worden.
    • Verwarm de gecondenseerde melk in een steelpannetje op een zacht vuur. Hak ondertussen de witte chocolade in blokjes.
    • Voeg de witte chocolade toe aan de gecondenseerde melk en blijf doorroeren tot alles mooi gesmolten is. Het is belangrijk dat het vuur niet te hoog staat en je goed blijft roeren, anders kan je mengsel verbranden.
    • Zodra de chocolade gesmolten is roer je de pandanpasta erdoor. Voeg steeds een beetje toe tot je de kleur hebt die je wilt hebben.
    • Stort de fudge in de bakvorm en bestrooi met de geraspte kokos. Druk dit zachtjes aan zodat de kokos er niet meer los op ligt (dan valt het er straks af)
    • Laat de pandanfudge opstijven in de koelkast. Na een nachtje in de koelkast is je fudge klaar en kun je hem in stukjes snijden.

    Notities

    Bewaar de pandanfudge in de koelkast. Doordat er veel suiker in de fudge zit, is hij in de koelkast erg lang houdbaar.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 77kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwitten: 1g | Vetten: 4g | Zout: 20mg | Vezels: 0.1g | Suiker: 10g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More bakrecepten

    • Een polentacake, gegarneerd met amandelschaafsel. Er zijn twee punten losgesneden van de cake.
      Polentacake met sinaasappel en gember
    • Een uitgewaaierde hoeveelheid zelfgemaakt zelfrijzend bakmeel met een zeef ernaast.
      Zelfrijzend bakmeel maken met twee ingrediënten
    • Een stukje Oreo ganachetaart op een taartbordje, gegarneerd met rood fruit.
      Ganachetaart met Oreo-bodem
    • Pindakaaskoekjes zonder suiker met kleine chocolate chips die op een rekje liggen af te koelen.
      Pindakaaskoekjes zonder suiker

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Lianne

      maart 05, 2019 at 6:47 am

      Haha, dit ziet er tof uit! De foto viel meteen op op je Instagram pagina. Zodra ik een toko zie ga ik toch eens op zoek naar het spul. ☺

      Beantwoorden
    2. Atie Groot

      februari 16, 2019 at 9:15 pm

      Dat ziet er lekker uit en wat een mooi kleurtje.

      Beantwoorden
    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.