Zo aan het begin van het nieuwe jaar zit je vast nog volop in je goede voornemens. Staan gezond eten en meer groente eten bij jou op het lijstje? Dan zit je met dit recept voor gevulde paprika met ei uit de oven helemaal goed! Hoewel ik ‘gezond eten’ altijd een beetje een vage term vind, want wat is nu precies ‘gezond’?
Koolhydraatarm ontbijt met groenten
Laat ik het erbij houden dat je met dit koolhydraatarme ontbijtgerecht flink wat fijne voedingsstoffen binnen krijgt. Want een paprika weegt algauw 140 gram, dus dat is een goede stap naar je 250 gram groenten per dag. Het eitje levert eiwitten en de vulling, daarmee kun je alle kanten op!
Als je trouwens graag koolhydraatarm eet, dan vind je dit roerei met cottage cheese vast ook een fijn ontbijt/lunch recept. Of deze frittata met geitenkaas.
Lekker variëren met de vulling
Het leuke aan dit recept voor paprika met ei is dat je er oneindig mee kunt variëren. Zelf plunderde ik mijn koelkast en voorraadkast op zoek naar restjes. Ik vond rode ui, jalapeno, tomaatjes en champignons, maar eigenlijk kun je hier zo ongeveer alle soorten groenten in verwerken.
Het is ook heel lekker om wat kaas toe te voegen aan de paprika’s met ei. Vooral kaas met een sterke smaak is er erg lekker bij. Denk aan geitenkaas of feta. Hmmmm! Houdt er wel rekening mee dat ei op zich een klein beetje flauw is, dus leef je vooral lekker uit met veel peper en kruiden, en wat zout.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties