Zo aan het begin van het nieuwe jaar zit je vast nog volop in je goede voornemens. Staan gezond eten en meer groente eten bij jou op het lijstje? Dan zit je met dit recept voor gevulde paprika met ei uit de oven helemaal goed! Hoewel ik ‘gezond eten’ altijd een beetje een vage term vind, want wat is nu precies ‘gezond’? Laat ik het erbij houden dat je met dit koolhydraatarme ontbijtgerecht flink wat fijne voedingsstoffen binnen krijgt. Want een paprika weegt algauw 140 gram, dus dat is een goede stap naar je 250 gram groenten per dag. Het eitje levert eiwitten en de vulling, daarmee kun je alle kanten op!
Lekker variëren met de vulling
Het leuke aan dit recept voor paprika met ei is dat je er oneindig mee kunt variëren. Zelf plunderde ik mijn koelkast en voorraadkast op zoek naar restjes. Ik vond rode ui, jalapeno, tomaatjes en champignons, maar eigenlijk kun je hier zo ongeveer alle soorten groenten in verwerken. Het is ook heel lekker om wat kaas toe te voegen aan de paprika’s met ei. Denk aan geitenkaas, feta of geraspte kaas. Hmmmm! Houdt er wel rekening mee dat ei op zich een klein beeetje flauw is, dus leef je vooral lekker uit met veel peper en kruiden, en wat zout.
Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten
Nog geen reacties