Menu
ontbijt

Paprika met ei uit de oven

Paprika met ei uit de oven

Zo aan het begin van het nieuwe jaar zit je vast nog volop in je goede voornemens. Staan gezond eten en meer groente eten bij jou op het lijstje? Dan zit je met dit recept voor gevulde paprika met ei uit de oven helemaal goed! Hoewel ik ‘gezond eten’ altijd een beetje een vage term vind, want wat is nu precies ‘gezond’? 

Koolhydraatarm ontbijt met groenten

Laat ik het erbij houden dat je met dit koolhydraatarme ontbijtgerecht flink wat fijne voedingsstoffen binnen krijgt. Want een paprika weegt algauw 140 gram, dus dat is een goede stap naar je 250 gram groenten per dag. Het eitje levert eiwitten en de vulling, daarmee kun je alle kanten op!

Als je trouwens graag koolhydraatarm eet, dan vind je dit roerei met cottage cheese vast ook een fijn ontbijt/lunch recept. Of deze frittata met geitenkaas.

Lekker variëren met de vulling

Het leuke aan dit recept voor paprika met ei is dat je er oneindig mee kunt variëren. Zelf plunderde ik mijn koelkast en voorraadkast op zoek naar restjes. Ik vond rode ui, jalapeno, tomaatjes en champignons, maar eigenlijk kun je hier zo ongeveer alle soorten groenten in verwerken.

Het is ook heel lekker om wat kaas toe te voegen aan de paprika’s met ei. Vooral kaas met een sterke smaak is er erg lekker bij. Denk aan geitenkaas of feta. Hmmmm! Houdt er wel rekening mee dat ei op zich een klein beetje flauw is, dus leef je vooral lekker uit met veel peper en kruiden, en wat zout.

Paprika met ei uit de oven

Paprika met ei uit de oven

Een voedzaam, koolhydraatarm ontbijt bomvol groenten: gevulde paprika met ei uit de oven.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 paprika’s (het liefste in verschillende kleuren)
  • 4 eieren
  • groenten naar keuze (rode ui, champignons, tomaatjes…)
  • paar ringetjes jalepeno-peper als je van pittig houdt
  • zout, peper en kruiden naar smaak

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Laat het groene steeltje aan de paprika zitten, dat ziet er mooi uit!
  • Breek de eitjes voorzichtig één voor één in een kopje en giet ze voorzichtig in de paprika-helften, zodat de dooier heel blijft. Gaat hij per ongeluk toch stuk, dan is dat helemaal niet erg, maar een hele dooier staat wel het mooiste.
  • Breng het eitje flink op smaak met peper, zout en kruiden naar keuze. Zelf gebruikte ik flink wat tijm.
  • Snijd de groenten fijn (halveer de tomaatjes, snijd champignons in achten en rode ui in zo fijn mogelijke ringen) en verdeel deze over de paprika’s.
  • Bak de gevulde paprika’s met ei 20-25 minuten, tot het eiwit goed gestold is. Je kunt er eventueel wat lekker brood met boter bij serveren.

Voedingswaarden

Calories: 178kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter

    Beoordeling recept