ontbijt

Paprika met ei uit de oven

Paprika met ei uit de oven

Zo aan het begin van het nieuwe jaar zit je vast nog volop in je goede voornemens. Staan gezond eten en meer groente eten bij jou op het lijstje? Dan zit je met dit recept voor gevulde paprika met ei uit de oven helemaal goed! Hoewel ik ‘gezond eten’ altijd een beetje een vage term vind, want wat is nu precies ‘gezond’? Laat ik het erbij houden dat je met dit koolhydraatarme ontbijtgerecht flink wat fijne voedingsstoffen binnen krijgt. Want een paprika weegt algauw 140 gram, dus dat is een goede stap naar je 250 gram groenten per dag. Het eitje levert eiwitten en de vulling, daarmee kun je alle kanten op!

Lekker variëren met de vulling

Het leuke aan dit recept voor paprika met ei is dat je er oneindig mee kunt variëren. Zelf plunderde ik mijn koelkast en voorraadkast op zoek naar restjes. Ik vond rode ui, jalapeno, tomaatjes en champignons, maar eigenlijk kun je hier zo ongeveer alle soorten groenten in verwerken. Het is ook heel lekker om wat kaas toe te voegen aan de paprika’s met ei. Denk aan geitenkaas, feta of geraspte kaas. Hmmmm! Houdt er wel rekening mee dat ei op zich een klein beeetje flauw is, dus leef je vooral lekker uit met veel peper en kruiden, en wat zout.

Paprika met ei uit de oven

0 from 0 votes
Course: Ontbijt, LunchCuisine: KoolhydraatarmDifficulty: Makkelijk
Servings

2

personen
Bereidingstijd

10

minutes
Oventijd

25

minutes
Calorieën

178

kcal

Een voedzaam, koolhydraatarm ontbijt bomvol groenten: gevulde paprika met ei uit de oven.

Ingrediënten

  • 2 paprika’s (het liefste in verschillende kleuren)

  • 4 eieren

  • groenten naar keuze (rode ui, champignons, tomaatjes…)

  • paar ringetjes jalepeno-peper als je van pittig houdt

  • zout, peper en kruiden naar smaak

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Laat het groene steeltje aan de paprika zitten, dat ziet er mooi uit!
  • Breek de eitjes voorzichtig één voor één in een kopje en giet ze voorzichtig in de paprika-helften, zodat de dooier heel blijft. Gaat hij per ongeluk toch stuk, dan is dat helemaal niet erg, maar een hele dooier staat wel het mooiste.
  • Breng het eitje flink op smaak met peper, zout en kruiden naar keuze. Zelf gebruikte ik flink wat tijm.
  • Snijd de groenten fijn (halveer de tomaatjes, snijd champignons in achten en rode ui in zo fijn mogelijke ringen) en verdeel deze over de paprika’s.
  • Bak de gevulde paprika’s met ei 20-25 minuten, tot het eiwit goed gestold is. Je kunt er eventueel wat lekker brood met boter bij serveren.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten