• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Pasta met doperwten-pesto en garnalen

    Bijgewerkt: okt 2023 · Geplaatst: sep 2022 door Sandra

    Een lekker en snel te maken maaltje, met verstopte groenten! Pasta met rode saus zoals spaghetti bolognese is natuurlijk een klassieker, maar maak ook eens een groene saus: deze pasta met doperwten-pesto bijvoorbeeld.

    Naar recept
    pasta met doperwten pesto

    Als topping kun je garnalen gebruiken, maar verderop in het artikel geef ik je nog meer tips voor lekkere toppings, ook vegetarisch!

    Van te voren klaarmaken

    Zelf maak ik dit recept best wel vaak, ik vind het namelijk een heel handig recept voor dagen waarop ik mijn handen een beetje vol heb.

    Ik maak de doperwtenpesto dan al klaar op een moment dat ik even tijd heb, en laat hem afgedekt op het aanrecht staan tot gebruik.

    Omdat je de saus door de gekookte pasta roert, warmt hij vanzelf weer een beetje op.

    pasta met garnalen en doperwten

    Zo op het eerste gezicht lijkt het best een ingewikkeld recept, met vrij veel ingrediënten en een flink aantal stappen.

    Maar veel van die stappen kun je tegelijk uitvoeren, en ik durf te wedden dat je veel van de ingrediënten al in huis hebt.

    Ik heb in ieder geval standaard een pak doperwtjes en een zak wokgarnalen in de vriezer liggen, om dit recept altijd te kunnen maken!

    Tip: als je de rest van de ingrediënten wel in huis hebt, maar de ricotta en verse basilicum niet, is dat geen ramp. Je zou dit kunnen vervangen door een paar eetlepels pesto. Het is dan wellicht wel nodig om de saus nog met iets meer kookvocht te verdunnen.

    Vegetarisch alternatief + variaties

    Wil je deze pasta met doperwten-pesto maken, maar eet je zelf geen vlees of vis? Geen probleem! Deze pasta is ook erg lekker met een topping van geroerbakte courgette, basilicum en parmezaanflinters.

    Eet je wel vis maar lust je geen garnalen? Gerookte of gebakken zalm is er ook erg lekker bij. Of gegrilde kip, als je niet van vis houdt.

    Als afsluiter nog een tip voor een andere lekkere pasta met vis: deze pasta met tonijn.

    Recept

    Pasta met doperwten pesto en garnalen in een kom die op een blauwe doek staat. Er ligt bestek naast het gerecht.

    Pasta met doperwten-pesto en garnalen

    Pasta met een smaakvolle pesto van doperwten en basilicum, met gewokte garnalen.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Bereidingstijd: 10 minuten minuten
    Totale tijd: 25 minuten minuten
    Servings: 2 servings
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • 2 kookpan
    • koekenpan
    • keukenmachine

    Ingrediënten

    • 150 gr (volkoren) pasta
    • 200 gr wokgarnalen

    Voor de doperwten-pesto

    • 200 gr doperwten
    • 1 teen knoflook
    • 1 ui
    • 1 citroen
    • 125 gr ricotta
    • 5 takjes basilicum
    • 2 el pijnboompitten
    • 1 el olijfolie
    • peper en zout
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Kook de pasta 'al dente' volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • Kook ondertussen de doperwten gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet ze af (maar bewaar het kookvocht).
    • Snijd de knoflook en de ui fijn, en fruit deze aan in wat olie.
    • Roerbak in een aparte pan de wokgarnalen gaar.
    • Doe de doperwten in de keukenmachine, samen met de aangefruite knoflook en ui, het sap en de rasp van de citroen, de ricotta, de basilicum (inclusief de takjes!), de pijnboompitten en de olijfolie.
    • Meng alles met de keukenmachine tot een glad mengsel. Vind je de saus te dik? Verdun hem dan met het kookvocht van de doperwten tot je de gewenste dikte hebt bereikt. Breng de doperwtenpesto op smaak met peper en zout.
    • Roer de pesto door de gare pasta en schep op de borden. Garneer met de wokgarnalen en eventueel wat extra basilicum en pijnboompitten.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 653kcal | Koolhydraten: 81g | Eiwitten: 44g | Vetten: 18g | Zout: 186mg | Vezels: 10g | Suiker: 12g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More hoofdgerechten

    • Zelfgemaakte soepballetjes in een kom groentensoep.
      Soepballetjes maken: zó doe je dat!
    • Zalm pizza waar drie stukken van zijn los gesneden. De pizza ligt op een bord, op een groen geblokte doek.
      Zalm pizza
    • Een kom met palmkoolsalade met halloumi, linzen en kastanjechampignons.
      Palmkool salade met halloumi
    • Een glazen pot met zelfgemaakte groentenbouillon. Er omheen liggen enkele ingrediënten van de bouillon.
      Groentebouillon maken: zo doe je dat!

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.