Deze pasta pesto met spek en kip is een heerlijk pastagerecht. Door de pesto, spek en parmezaan zit hij bomvol hartige smaken, heerlijk! Daarnaast staat deze pasta binnen 20 minuten op tafel. Ideaal voor doordeweeks dus.

Pasta pesto recept - tips voor extra groenten
Er zit weinig groenten in dit pasta pesto recept, dus je kunt er bijvoorbeeld een lekkere groene salade bij serveren om toch wat groenten binnen te krijgen.
Of voeg wat extra groenten toe aan de pasta: ui en courgette bijvoorbeeld. Of wat stukjes aubergine. Roerbak de groenten in een aparte koekenpan en roer ze door de pasta.
Restje pasta pesto over? Lunch!
Ik kan het me haast niet voorstellen, maar blijft er een restje over van de pasta pesto? Gooi het niet weg, maar bewaar het koud en eet het de volgende dag als lunch.
Zo'n koude pasta-salade is heel lekker en met wat groene salade erbij heb je een heerlijke (en supermakkelijke) lunch.
Zelf pesto maken
Als je het jezelf makkelijk wilt maken, kun je uiteraard een potje lekkere pesto kopen in de supermarkt.
Maar het zelf maken is ook erg makkelijk en heel lekker! Bekijk hier mijn groene pesto recept.
Recept

Recept pasta pesto met spek en kip
Ingrediënten
- 400 gr (volkoren) penne
- 1 ui
- 2 kipfilets
- 250 gr spekreepjes
- 250 gr cherrytomaatjes
- 50 gr groene pesto
- 1 bosje verse basilicum
- 4 el pijnboompitten
- grana padano of parmezaan
Zo maak je het
- Rooster de pijnboompitten lichtjes in een droge koekenpan onder regelmatig schudden en breng ondertussen de pasta aan de kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de kip in kleine blokjes en doe deze samen met de spekblokjes en de fijngesneden ui in een koekenpan. Bak tot het spek lekker is uitgebakken en de kip gaar is. Halveer ondertussen de tomaatjes.
- Giet de pasta af en roer de pesto erdoor. Roer vervolgens de spek, kip en de tomaatjes door de pasta.
- Scheur vlak voor het serveren de basilicum grof en strooi deze samen met de pijnboompitten over de pasta. Rasp er ten laatste nog wat grana padano of parmezaan over.






Hellen
Weer een heerlijk recept van Sandra! Ik vond het heel smakelijk en het is zo klaar, ook fijn! Volgende keer doe ik denk het hele bakje pesto erin (100 gram). 😄 . Dank Sandra voor dit lekkere en makkelijk recept.
Sandra
Superlief Hellen, dankjewel!!