• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Perzik cobbler

    Bijgewerkt: jun 2024 · Geplaatst: aug 2023 door Sandra

    Perzik cobbler is echt een heerlijk toetje, en het is niet moeilijk te maken.

    Naar recept Naar video
    perzik cobbler recept

    Perzik cobbler maak je door partjes verse perzik (of nectarine) in een ovenschaal te doen, met wat suiker en gember.

    Daarop doe je een 'cobbler-deeg' en vervolgens bak je het toetje af in de oven. Kind kan de was doen!

    Ingrediënten perzik cobbler recept

    Voor dit heerlijke toetje met perzik uit de oven, heb je nodig:

    Perzik - ik gebruikte verse, maar je kunt ook die partjes uit de diepvries gebruiken. Wel eerst even laten ontdooien en goed droogdeppen voor gebruik. Je kunt natuurlijk ook nectarine gebruiken voor dit cobbler recept!

    Gember - ik gebruik een beetje gembersiroop en gemberpoeder om de perzik cobbler een kleine extra smaak-kick mee te geven. Je kunt dit ook weglaten, of vervang de gembersiroop voor een neutrale siroop (zoals agavesiroop) voor een extra zoetje.

    Verse tijm - misschien een beetje gek, verse kruiden in een zoet toetje! Maar het is echt lekker, perzik en tijm zijn een geweldige combinatie. Natuurlijk kun je dit ook weglaten.

    Boter - gebruik roomboter. Deze moet lekker koud zijn voor het beste resultaat.

    Uit de voorraadkast - zelfrijzend bakmeel, suiker (bruine basterdsuiker en kristalsuiker) zout.

    Cobbler of crumble?

    Een cobbler en een crumble lijken veel op elkaar. Het zijn allebei toetjes uit de oven, bestaande uit een laag warm fruit en als topping een deeg.

    perzik crumble

    Het verschil is dat een crumble-deeg wat meer lijkt op een koekje, met een krokant buitenlaagje en een zachtere binnenkant. Je schept het in grote hoopjes op het fruit.

    Een crumble (de naam zegt het al) is meer een losse kruimellaag die je over het fruit strooit.

    Vast staat in ieder geval dat het beiden heerlijke toetjes zijn, probeer ook zeker deze appel-peren crumble, rabarbercrumble en aardbeiencrumble op een ander moment!

    Perzik cobbler

    Maar vandaag maken we dus een cobbler met perzik. Perziken zijn momenteel volop in het seizoen en dus goed te verkrijgen.

    (als je héél goed kijkt kun je trouwens zien dat ik nectarines heb gebruikt voor dit recept, in plaats van perzik. Dat kan uiteraard net zo goed).

    Buiten het seizoen kun je dit toetje ook maken, want in het diepvriesvak van de supermarkt vind je vaak partjes diepgevroren perzik. Die kun je ook prima gebruiken voor dit toetje! Laat ze dan wel van tevoren even ontdooien en uitlekken.

    Maak de cobbler extra lekker!

    toetje met perzik uit de oven

    Dit toetje met perzik uit de oven is op zichzelf al geweldig lekker, maar maak het extra bijzonder met:

    • Een beetje poedersuiker
    • Wat lobbig geklopte slagroom
    • Een bolletje vanille-ijs (dat smelt dan over het warme toetje, heerlijk!)
    • Een scheutje warme vanillesaus

    Recept

    Perzik cobbler recept met tijm: een stuk van de cobbler ligt op een gebaksbordje. De rest van het toetje zit nog in de ovenschaal.

    Perzik cobbler

    Een heerlijk toetje uit de oven! Verse stukjes perzik met gember met een heerlijk deeg erop.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
    Oventijd: 19 minuten minuten
    Totale tijd: 35 minuten minuten
    Servings: 4
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • mengkom
    • ovenschaal

    Ingrediënten

    • 4 perziken
    • 2 el bruine suiker
    • 2 el gembersiroop
    • 1 tl verse tijm (optioneel)

    Voor de topping

    • 100 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1 tl gemberpoeder
    • 50 gr suiker
    • 100 gr boter (koud)
    • 1 snuf zout
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Verwarm de oven voor op 185 graden.
    • Snijd de perziken in partjes (je hoeft ze niet te schillen) en doe deze in de ovenschaal. Meng met de bruine suiker en de gembersiroop. Roer ook de verse tijm erdoor als je die gebruikt.
    • Doe het zelfrijzend bakmeel, gemberpoeder, suiker en zout in een kom en meng door elkaar.
    • Snijd de koude boter in kleine stukjes en wrijf deze door het deeg. Voeg ongeveer een halve tot een hele eetlepel water toe en kneed tot een samenhangend deeg.
    • Schep met een lepel flinke bollen van het deeg op de perziken.
    • Bak de perzik cobbler in ongeveer 40-50 minuten gaar. Je kunt eventueel eventjes de grill van de oven aanzetten als de bovenkant niet mooi kleur.

    Video

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 417kcal | Koolhydraten: 55g | Eiwitten: 4g | Vetten: 21g | Zout: 274mg | Vezels: 2g | Suiker: 34g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More Toetjes

    • Een ouderwetse griesmeelpudding op een grijs bord. De pudding is gegarneerd met aardbeiensaus en verse aardbeien.
      Griesmeelpudding - Ouderwets toetje
    • Een fles zelfgemaakte aardbeienvla, met verse aardbeien ernaast ter decoratie.
      Aardbeienvla
    • Stroopwafelpudding op een bord, met stukjes stroopwafel en karamelsaus als topping.
      Stroopwafelpudding
    • Bovenaanzicht van een stoofpeer galette, gegarneerd met mascarpone.
      Stoofperen toetje met mascarpone

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.