Perzik cobbler is echt een heerlijk toetje, en het is niet moeilijk te maken.

Perzik cobbler maak je door partjes verse perzik (of nectarine) in een ovenschaal te doen, met wat suiker en gember.
Daarop doe je een 'cobbler-deeg' en vervolgens bak je het toetje af in de oven. Kind kan de was doen!
Ingrediënten perzik cobbler recept
Voor dit heerlijke toetje met perzik uit de oven, heb je nodig:
Perzik - ik gebruikte verse, maar je kunt ook die partjes uit de diepvries gebruiken. Wel eerst even laten ontdooien en goed droogdeppen voor gebruik. Je kunt natuurlijk ook nectarine gebruiken voor dit cobbler recept!
Gember - ik gebruik een beetje gembersiroop en gemberpoeder om de perzik cobbler een kleine extra smaak-kick mee te geven. Je kunt dit ook weglaten, of vervang de gembersiroop voor een neutrale siroop (zoals agavesiroop) voor een extra zoetje.
Verse tijm - misschien een beetje gek, verse kruiden in een zoet toetje! Maar het is echt lekker, perzik en tijm zijn een geweldige combinatie. Natuurlijk kun je dit ook weglaten.
Boter - gebruik roomboter. Deze moet lekker koud zijn voor het beste resultaat.
Uit de voorraadkast - zelfrijzend bakmeel, suiker (bruine basterdsuiker en kristalsuiker) zout.
Cobbler of crumble?
Een cobbler en een crumble lijken veel op elkaar. Het zijn allebei toetjes uit de oven, bestaande uit een laag warm fruit en als topping een deeg.

Het verschil is dat een crumble-deeg wat meer lijkt op een koekje, met een krokant buitenlaagje en een zachtere binnenkant. Je schept het in grote hoopjes op het fruit.
Een crumble (de naam zegt het al) is meer een losse kruimellaag die je over het fruit strooit.
Vast staat in ieder geval dat het beiden heerlijke toetjes zijn, probeer ook zeker deze appel-peren crumble, rabarbercrumble en aardbeiencrumble op een ander moment!
Perzik cobbler
Maar vandaag maken we dus een cobbler met perzik. Perziken zijn momenteel volop in het seizoen en dus goed te verkrijgen.
(als je héél goed kijkt kun je trouwens zien dat ik nectarines heb gebruikt voor dit recept, in plaats van perzik. Dat kan uiteraard net zo goed).
Buiten het seizoen kun je dit toetje ook maken, want in het diepvriesvak van de supermarkt vind je vaak partjes diepgevroren perzik. Die kun je ook prima gebruiken voor dit toetje! Laat ze dan wel van tevoren even ontdooien en uitlekken.
Maak de cobbler extra lekker!

Dit toetje met perzik uit de oven is op zichzelf al geweldig lekker, maar maak het extra bijzonder met:
- Een beetje poedersuiker
- Wat lobbig geklopte slagroom
- Een bolletje vanille-ijs (dat smelt dan over het warme toetje, heerlijk!)
- Een scheutje warme vanillesaus
Recept

Perzik cobbler
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 4 perziken
- 2 el bruine suiker
- 2 el gembersiroop
- 1 tl verse tijm (optioneel)
Voor de topping
- 100 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 tl gemberpoeder
- 50 gr suiker
- 100 gr boter (koud)
- 1 snuf zout
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 185 graden.
- Snijd de perziken in partjes (je hoeft ze niet te schillen) en doe deze in de ovenschaal. Meng met de bruine suiker en de gembersiroop. Roer ook de verse tijm erdoor als je die gebruikt.
- Doe het zelfrijzend bakmeel, gemberpoeder, suiker en zout in een kom en meng door elkaar.
- Snijd de koude boter in kleine stukjes en wrijf deze door het deeg. Voeg ongeveer een halve tot een hele eetlepel water toe en kneed tot een samenhangend deeg.
- Schep met een lepel flinke bollen van het deeg op de perziken.
- Bak de perzik cobbler in ongeveer 40-50 minuten gaar. Je kunt eventueel eventjes de grill van de oven aanzetten als de bovenkant niet mooi kleur.






Laat een reactie achter