Zoet, fris en dorstlessend: dat is deze lekkere perziklimonade. Gemaakt met verse perziken, citrusfruit en een simpele suikersiroop. Zó gemaakt en erg lekker!

Zelf limonade maken
Op een warme dag is een glas limonade erg lekker. Dat smaakt toch het beste op een zomerse dag, vind je niet?
Je kunt natuurlijk een bus limonadesiroop kopen, maar als je eenmaal zelf limonade hebt geproefd, wil je niet meer anders!
Zelf limonade maken is ontzettend makkelijk, je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig: vers fruit uit het seizoen, suiker en water. Nou, makkelijk kan haast niet, toch?
Deze keer maken we perziksiroop, maar ook erg lekker zijn deze kersenlimonade, vlierbloesemlimonade, frambozenlimonade, citroenlimonade en sinaasappellimonade.
Verse perziklimonade
Met deze perziklimonade of perziksiroop is dat niet anders. Gebruik de lekkerste, verse perziken die je kunt vinden, en kook ze met wat water en suiker.
Even pureren en op smaak brengen met citrussap, en je hebt een heerlijke perziksiroop gemaakt.
Tip: heb je nog perziken over? Gebruik ze dan voor dit geweldige toetje: perzik cobbler.

De siroop is natuurlijk de perfecte basis voor een glas limonade, maar kan ook als basis dienen voor een cocktail, zoals de klassieke Bellini.
Perziksiroop verdunnen en bewaren
Hoeveel je de siroop verdunt is natuurlijk persoonlijk. Zelf vind ik het wel lekker als je de perzik goed proeft, dus ik verdun hem niet al teveel.
1 deel siroop op 4 delen water. Maar als je hem meer of juist minder wilt verdunnen, kan dat natuurlijk ook.
Bewaar de perziksiroop in een goed afsluitbare en brandschone fles, dan blijft de siroop lang goed. Bewaar in de koelkast.
Recept

Perziklimonade
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 400 gr perziken (ca 3 stuks)
 - 100 gr suiker
 - 300 ml water
 - 2 citroenen
 - 1 limoen
 
Zo maak je het
- Doe het water en de suiker in een steelpan.
 - Snijd de perziken in grove stukken (schillen hoeft niet) en verwijder de pitten. Doe de stukjes perzik ook in de pan.
 - Breng het water aan de kook en laat het mengsel vijf minuten doorkoken, zodat de perzik zacht wordt.
 - Pureer het perzikmengsel met een staafmixer of in de blender zo glad mogelijk, en roer het sap van de citrusvruchten erdoor.
 - Zeef de perziksiroop - eventueel twee keer - en laat de siroop afkoelen.
 






Laat een reactie achter