• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Pompoen ontbijtbars met havermout

    Bijgewerkt: okt 2023 · Geplaatst: nov 2021 door Sandra

    Ik hoop dat je een beetje van pompoen houdt, want deze maand komen er maar liefst drie nieuwe recepten met pompoen online! Van die drie zijn deze pompoen ontbijtbars met havermout denk ik wel mijn favoriet.

    Naar recept
    Pompoen ontbijtbars op een klein bordje. De havermoutrepen met pompoen zijn gegarneerd met een schep yoghurt en kaneel.

    Ik maakte ze vorige winter voor het eerst naar aanleiding van een recept van Savoury Nothing, en sindsdien heb ik het recept al meerdere keren gemaakt en er mijn eigen draai aan gegeven.

    Want hoe fijn is dit: je zet één keer de oven aan, en daarna kun je wel 6x genieten van een lekker ontbijtje! (als je de pompoen ontbijtbars voor jezelf houdt, delen kan natuurlijk ook maar hoeft niet)!

    Pompoen ontbijt recept met havermout

    Een recept waarbij je bij het ontbijt al een klein deel van je dagelijkse portie groenten binnenkrijgt, dat klinkt top toch? En ik beloof je, je zal echt niet het gevoel hebben een ontbijt met groente naar binnen te werken, want dit is me een partij lekker!

    De pompoen ontbijtbars zijn het lekkerste als ze een beetje warm zijn, dus piep ze voor het serveren eventjes op in de magnetron. Dit hoeft niet lang, een beetje lauwwarm is perfect. Ik serveer deze havermoutrepen met pompoen graag met een schepje yoghurt en een extra snufje speculaaskruiden.

    Ontbijtrecept met groenten

    Ik vind verstopte groenten in een recept zoals deze pompoen havermoutrepen, trouwens echt ideaal om onze kinderen wat meer groenten te laten eten. De oudste eet hier nog nét niet zijn vingers bij op, en per portie krijg je toch bijna 50 gram pompoen binnen met dit recept! Zin in meer voedzame ontbijtjes? Bekijk dan hier mijn andere havermout ontbijt recepten.

    Recept

    Pompoen ontbijtbars op een klein bordje. De havermoutrepen met pompoen zijn gegarneerd met een schep yoghurt en kaneel.

    Pompoen ontbijtbars met havermout

    Een heerlijk warm en voedzaam ontbijt voor de wintermaanden. Ontbijtbars met pompoen, specerijen en havermout.
    5 van 6 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 30 minuten minuten
    Totale tijd: 40 minuten minuten
    Servings: 6 stukken
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koksmes
    • mengkom
    • bakvorm 30x20 cm

    Ingrediënten

    • 200 gr havermout
    • 75 gr rozijnen
    • 75 gr cashewnoten
    • 3 tl speculaaskruiden
    • 1 tl bakpoeder
    • 1 snuf zout
    • 275 gr pompoenpuree
    • 250 ml plantaardige melk
    • 2 eieren
    • 75 ml agavesiroop
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Hak de cashewnoten grof en doe deze samen met de havermout, rozijnen, speculaaskruiden, bakpoeder en zout in een kom. Meng goed door elkaar.
    • Meng in een andere kom de pompoenpuree, melk, eieren en siroop door elkaar, en roer dit door de droge ingrediënten.
    • Giet het mengsel voor de onbijtbars in een licht ingevette ovenschaal van 20x30 cm. Zet het mengsel nu het liefste een nachtje in de koelkast voor je het gaat afbakken, maar dit is geen must.
    • Bak de volgende ochtend de schaal 30-35 minuten af op 175 graden. Snijd de pompoen ontbijt bars in 6 stukken en serveer met een schepje yoghurt en een extra snufje speculaaskruiden.

    Notities

    De pompoen ontbijtbars kun je in de koelkast wel 5 dagen bewaren.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 308kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwitten: 10g | Vetten: 10g | Zout: 168mg | Vezels: 5g | Suiker: 10g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More ontbijt

    • Een potje zelfgemaakte bramenjam, met enkele verse bramen ernaast.
      Zelf bramenjam maken
    • Zelfgemaakte aardbeienjam in een pot met een gebloemd doekje als deksel. Er omheen liggen verse aardbeien.
      Aardbeienjam maken
    • Zelf jam maken: een potje zelfgemaakte kersenjam. Er zit een handgemaakt label op de pot en er liggen verse kersen omheen.
      Kersenjam maken
    • Pruimenjam recept, de jam zit in een glazen potje en is omringd met steranijs, de smaakmaker in dit recept.
      Pruimenjam maken

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Manon Veldman

      oktober 16, 2024 at 1:19 pm

      5 sterren
      Wat een lekker voedzaam ontbijtje. Hoeft tevens niet alleen voor het ontbijt, de kinderen hebben er net tijdens de lunch ook lekker van gesmuld.
      Plantaardige melk had ik niet in huis, maar met “normale” melk was het resultaat ook heerlijk.

      Beantwoorden
      • Sandra

        oktober 16, 2024 at 4:36 pm

        5 sterren
        Dankjewel voor je mooie review Manon! Toevallig stonden ze vanochtend ook bij ons op het ontbijtmenu, ben elke keer weer verrast hoe lekker dit is!

        Beantwoorden
        • mar

          september 20, 2025 at 2:14 pm

          5 sterren
          Jummie! K heb de stroop vervangen door 1 tl honing en een paar druppels zoetstof, maar smaakt echt prima!

          Beantwoorden
          • Sandra

            september 23, 2025 at 7:45 pm

            Dat is een prima vervanging! Ik heb dit ontbijtje toevallig zelf de afgelopen twee dagen ook weer gegeten, blijft heerlijk!

            Beantwoorden
    5 from 6 votes (3 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.