Pompoensoep is heerlijk om lekker mee op te warmen, echt comfort food vind ik het! Maak de soep 's ochtends klaar en ga daarna lekker wandelen, dan kun je als je terugkomt lekker opwarmen met een kom pompoensoep als lunch. Goed idee toch?

Pompoensoep met komijnekaas
Normaal gesproken vind ik pompoensoep vaak een beetje flauw, je moet hem echt flink op smaak brengen. In dit geval gebruik je de komijn en pijnboompitten, daardoor krijgt deze soep een lekkere bite.
Vooral de toevoeging van de komijnenkaas maakt deze soep echt lekker en bijzonder.
Leftovers als lunch
Het recept is voldoende voor 4 kommen, eet een restje soep lekker de volgende dag als lunch! Als je de soep als hoofdgerecht wilt eten, zou ik er wel nog iets bij serveren.
Een stuk uienkruier smaakt er heerlijk bij, maar een goede tosti is ook een perfect bijgerecht. Mijn favoriet: deze tosti met spek en cheddar.
Recept
Pompoensoep met komijnekaas en pijnboompitten
Handig om te hebben
Ingrediënten
- 50 gr pijnboompitten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 450 gr pompoen (vers, of gebruik een pakje diepvries pompoenblokjes)
- 150 gr kikkererwten (blik)
- 2 tl komijnpoeder
- 1 tl ras el hanout
- 1 liter groentenbouillon
- 75 gr geraspte komijnekaas
Zo maak je het
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze afkoelen.
- Snipper de ui fijn. Hak de knoflook en rode peper fijn (als je niet zo van pittig houdt, verwijder dan de zaadlijsten volledig). Snijd de pompoen in stukjes.
- Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui, knoflook en de rode peper 2 minuten op een zacht vuurtje. Voeg de pompoen, kikkererwten, komijnpoeder en ras el hanout toe en verwarm nog een minuut mee. Voeg de bouillon toe. Dek de pan af en laat 15 minuten doorkoken.
- Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
- Doe de soep in kommen en verdeel de komijnenkaas en pijnboompitten erover.
Atie
Lekker recept, vooral de pijnboompitten geven een lekkere smaak en bite.
Sandra
Vind ik ook, dankjewel voor de beoordeling!
andreas van beek
Inderdaad kun je alles bakken in extra virgin olijfolie en gebruiken voor de huid!. In de echte kun je makkelijk bakken en koken en kun je eigenlijk zo op je huid smeren. Vaak zie je dat extra virgin verkocht wordt als puur, maar let op dat er ook veel gemengde olijfolien op de markt zijn. Je herkend echte extra virgin olijfolie aan de "vlokkerigheid"als de olie onder 8 graden komt. Dan gaan de bestanddelen wat "klonteren". Dit betekent dat je de echte en pure extra virgin olijfolie hebt. Als deze helder blijft dan is deze absoluut vermengd en is niet aan te raden om in te bakken of in salades te gebruiken. Meestal zitten er dan teveel residuen (andere stoffen, vervuiling) in, die het vlokken tegengaan. Dus de tip van de vakman, vraag als je olijfolie koopt bij welke temperatuur deze gaat vlokken. Als er geen antwoord komt of dat gebeurt niet , dan weet je dat je niet de echte extra virgin olijfolie koopt!
Andreas Van Beek
Olijfolie Manolakis