• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Pompoensoep met komijnekaas en pijnboompitten

    Bijgewerkt: jun 2023 · Geplaatst: feb 2017 door Sandra

    Pompoensoep is heerlijk om lekker mee op te warmen, echt comfort food vind ik het! Maak de soep 's ochtends klaar en ga daarna lekker wandelen, dan kun je als je terugkomt lekker opwarmen met een kom pompoensoep als lunch. Goed idee toch?

    Naar recept
    Pompoensoep komijn
    Pompoensoep

    Pompoensoep met komijnekaas

    Normaal gesproken vind ik pompoensoep vaak een beetje flauw, je moet hem echt flink op smaak brengen. In dit geval gebruik je de komijn en pijnboompitten, daardoor krijgt deze soep een lekkere bite.

    Vooral de toevoeging van de komijnenkaas maakt deze soep echt lekker en bijzonder.

    Leftovers als lunch

    Het recept is voldoende voor 4 kommen, eet een restje soep lekker de volgende dag als lunch! Als je de soep als hoofdgerecht wilt eten, zou ik er wel nog iets bij serveren.

    Een stuk uienkruier smaakt er heerlijk bij, maar een goede tosti is ook een perfect bijgerecht. Mijn favoriet: deze tosti met spek en cheddar.

    Recept

    Pompoensoep met komijn, het bord soep is rijkelijk gegarneerd met komijnekaas en pijnboompitjes.

    Pompoensoep met komijnekaas en pijnboompitten

    Een heerlijke vegetarische soep: deze pompoensoep breng je lekker op smaak met komijn, komijnekaas en pijnboompitten.
    5 van 2 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten minuten
    Totale tijd: 35 minuten minuten
    Servings: 4 personen
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • koekenpan
    • soeppan
    • koksmes
    • staafmixer

    Ingrediënten

    • 50 gr pijnboompitten
    • 1 ui
    • 2 tenen knoflook
    • 1 rode peper
    • 450 gr pompoen (vers, of gebruik een pakje diepvries pompoenblokjes)
    • 150 gr kikkererwten (blik)
    • 2 tl komijnpoeder
    • 1 tl ras el hanout
    • 1 liter groentenbouillon
    • 75 gr geraspte komijnekaas
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze afkoelen.
    • Snipper de ui fijn. Hak de knoflook en rode peper fijn (als je niet zo van pittig houdt, verwijder dan de zaadlijsten volledig). Snijd de pompoen in stukjes.
    • Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui, knoflook en de rode peper 2 minuten op een zacht vuurtje. Voeg de pompoen, kikkererwten, komijnpoeder en ras el hanout toe en verwarm nog een minuut mee. Voeg de bouillon toe. Dek de pan af en laat 15 minuten doorkoken.
    • Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
    • Doe de soep in kommen en verdeel de komijnenkaas en pijnboompitten erover.

    Notities

    Soep over? Die is de volgende dag nog lekker als lunch, of vries in voor later. De pompoensoep blijft in de koelkast ongeveer drie dagen goed.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 298kcal | Koolhydraten: 31g | Eiwitten: 12g | Vetten: 16g | Zout: 1129mg | Vezels: 5g | Suiker: 12g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More soep

    • Zelfgemaakte soepballetjes in een kom groentensoep.
      Soepballetjes maken: zó doe je dat!
    • Een glazen pot met zelfgemaakte groentenbouillon. Er omheen liggen enkele ingrediënten van de bouillon.
      Groentebouillon maken: zo doe je dat!
    • Brandnetelsoep recept met citroen en feta, in een ouderwets diep bord dat op een groene doek staat.
      Brandnetelsoep maken
    • Zelf groentesoep maken met sjalot, prei, jeneverbessen, selderij en laurier.
      Zelf groentesoep maken

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    Comments

    1. Atie

      september 17, 2022 at 6:19 pm

      5 sterren
      Lekker recept, vooral de pijnboompitten geven een lekkere smaak en bite.

      Beantwoorden
      • Sandra

        september 17, 2022 at 9:25 pm

        Vind ik ook, dankjewel voor de beoordeling!

        Beantwoorden
    2. andreas van beek

      april 23, 2015 at 1:46 pm

      Inderdaad kun je alles bakken in extra virgin olijfolie en gebruiken voor de huid!. In de echte kun je makkelijk bakken en koken en kun je eigenlijk zo op je huid smeren. Vaak zie je dat extra virgin verkocht wordt als puur, maar let op dat er ook veel gemengde olijfolien op de markt zijn. Je herkend echte extra virgin olijfolie aan de "vlokkerigheid"als de olie onder 8 graden komt. Dan gaan de bestanddelen wat "klonteren". Dit betekent dat je de echte en pure extra virgin olijfolie hebt. Als deze helder blijft dan is deze absoluut vermengd en is niet aan te raden om in te bakken of in salades te gebruiken. Meestal zitten er dan teveel residuen (andere stoffen, vervuiling) in, die het vlokken tegengaan. Dus de tip van de vakman, vraag als je olijfolie koopt bij welke temperatuur deze gaat vlokken. Als er geen antwoord komt of dat gebeurt niet , dan weet je dat je niet de echte extra virgin olijfolie koopt!

      Andreas Van Beek
      Olijfolie Manolakis

      Beantwoorden
    5 from 2 votes (1 rating without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.