Gevulde puntpaprika’s met bloemkoolcurry – een bijzonder en vegetarisch hoofdgerecht dat heel makkelijk niét vegetarisch te maken is door de topping van feta te vervangen door kipreepjes. Vind ik zelf altijd wel handig, want ik wil vaker vegetarisch eten dan manlief, dus zo zijn we allebei blij!
Curry van bloemkool
Dit recept ontstond toen ik een bestaand recept pakte, en besloot iets aan te passen. Toen paste ik nog iets aan, en nog iets… Tot er uiteindelijk iets uitkwam wat totaal niet meer leek op het oorspronkelijke recept, maar wél superlekker was!
De curry madras geeft een heerlijke twist aan de bloemkool, en de kokos maakt het lekker tropisch. Nog een fijne crunch door de pinda’s erbij… I love it! Sowieso vind ik gevulde puntpaprika altijd een heel fijn gerecht (gevulde courgette trouwens ook). Zo’n makkelijke manier om lekker veel extra groenten te eten!
Koolhydraatarm recept
Deze puntpaprika met bloemkoolcurry zijn koolhydraatarm. Fijn als je daar graag rekening mee wilt houden. Je kunt een hele bloemkool gebruiken voor dit recept en die vervolgens fijnmalen met behulp van de keukenmachine, maar je kunt ook kant en klare bloemkoolrijst gebruiken. Dan ben je nog sneller klaar!
Als je graag nog wat meer koolhydraatarme recepten wilt maken, kies dan ook eens voor deze zeewolf uit de oven, deze overheerlijke aubergine torentjes met mozzarella, of deze gegrilde courgette met pesto en kip.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties