Volg culi-sandra.nl op:
Quiche met pompoen - pompoenquiche

Quiche met pompoen en blauwe kaas

Pompoenquiche! Herfstiger wordt het niet, toch? Ik kan geen genoeg krijgen van quiches. Vooral omdat je ze makkelijk van te voren kunt voorbereiden, en er altijd wel wat restjes mee op kunt maken. Ook blijft er soms een stukje over, wat de volgende dag dan weer heel lekker is als lunch. Dus yes, ik hou van quiche! Jij ook? Maak dan zeker deze pompoenquiche een keer. Pompoen is van zichzelf wat flauw van smaak, maar door het te combineren met blauwe kaas en tijm, wordt deze quiche met pompoen alsnog een heel smaakvolle quiche.

Tip: serveer de pompoenquiche met een groene salade of lekker volkoren stokbrood met kruidenboter.

Recept quiche met pompoen en blauwe kaas

(voor 4 personen)

  • 5 vellen deeg voor hartige taart
  • 200 gr pompoen (vers)
  • 100 gr blauwe kaas (gorgonzola, cambozola…)
  • 3 takjes tijm
  • 2 eieren
  • 100 ml slagroom
  • 25 gr walnoten
  • peper & zout

Zo maak je de pompoenquiche

  • Snijd de pompoen in blokjes. Verdeel de pompoenblokjes over een ovenplaat en bak ze 20 minuten op 200 graden. Schep halverwege om.
  • Laat ondertussen het hartige taartdeeg wat ontdooien. Vet ondertussen een quichevorm in en bekleed de vorm met het deeg. Prik het deeg een paar keer in met een vork en zet het deeg in de koelkast tot gebruik.
  • Verdeel de pompoenblokjes en stukjes blauwe kaas over de vorm. Hak de walnoten grof en verdeel over de pompoenquiche.
  • Klop de eieren los met de room, peper, zout en de tijm en giet dit over de pompoen.
  • Hak de walnoten grof en verdeel over de quiche Bak de pompoenquiche in ca 35 minuten gaar op 200 graden.

Klik hier voor mijn andere quiche recepten.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Bericht delen
Leave a comment
Vorig artikel Volgend artikel

Ook leuk voor jou...

Geen reacties

Laat een reactie achter