Pompoenquiche! Herfstiger wordt het niet, toch? Ik kan geen genoeg krijgen van quiches. Vooral omdat je ze makkelijk van te voren kunt voorbereiden, en er altijd wel wat restjes mee op kunt maken. Ook blijft er soms een stukje over, wat de volgende dag dan weer heel lekker is als lunch.
Quiche met pompoen
Dus yes, ik hou van quiche! Jij ook? Maak dan zeker deze pompoenquiche een keer. Pompoen is van zichzelf wat flauw van smaak, maar door het te combineren met blauwe kaas en tijm, wordt deze quiche met pompoen alsnog heel smaakvol.
Pompoenquiche als diner of lunch
Wil je deze quiche met pompoen als avondeten serveren? Lekker! Als avondeten is deze quiche voldoende voor ongeveer 3-4 personen, ik zou er dan wel een groene salade of lekker volkoren stokbrood met kruidenboter bij serveren.
Als je enkel de quiche serveert zonder bijgerecht, dan is dit recept voldoende voor 2-3 personen. Serveer je de pompoenquiche als lunch? Dan kun je er met 4 personen van eten.
Voor mijn quiche recepten gebruik ik een quichevorm met een diameter van 24 centimeter met gaatjes in de bodem.
Meer quiche recepten
Ook zo gek op vegetarische quiches? Probeer dan ook eens deze quiche met spinazie en blauwe kaas. Of deze quiche met rode biet en geitenkaas.

Quiche met pompoen en blauwe kaas
Ingrediƫnten
- 5 vellen deeg voor hartige taart – of
- 200 gr pompoen (vers of diepvries)
- 100 gr blauwe kaas (bv gorgonzola of cambozola)
- 3 takjes tijm
- 3 eieren
- 100 ml slagroom
- 25 gr walnoten
Zo maak je het
- Snijd de pompoen in blokjes. Verdeel de pompoenblokjes over een ovenplaat en bak ze 20 minuten op 200 graden. Schep halverwege om.
- Laat ondertussen het hartige taartdeeg wat ontdooien. Vet een quichevorm in en bekleed de vorm met het deeg. Prik het deeg een paar keer in met een vork en zet het deeg in de koelkast tot gebruik.
- Verdeel de pompoenblokjes en stukjes blauwe kaas over de vorm. Hak de walnoten grof en verdeel over de pompoenquiche.
- Klop de eieren los met de room, peper, zout en de tijm en giet dit over de pompoen.
- Hak de walnoten grof en verdeel over de quiche Bak de pompoenquiche in ca 35 minuten gaar op 200 graden.
Notities
Voedingswaarden

Nog geen reacties