quiches vegetarisch

Quiche met pompoen en blauwe kaas

Quiche met pompoen - pompoenquiche

Pompoenquiche! Herfstiger wordt het niet, toch? Ik kan geen genoeg krijgen van quiches. Vooral omdat je ze makkelijk van te voren kunt voorbereiden, en er altijd wel wat restjes mee op kunt maken. Ook blijft er soms een stukje over, wat de volgende dag dan weer heel lekker is als lunch. Dus yes, ik hou van quiche! Jij ook? Maak dan zeker deze pompoenquiche een keer. Pompoen is van zichzelf wat flauw van smaak, maar door het te combineren met blauwe kaas en tijm, wordt deze quiche met pompoen alsnog een heel smaakvolle quiche.

Pompoenquiche als diner of lunch

Wil je deze quiche met pompoen als avondeten serveren? Lekker! Als avondeten is deze quiche voldoende voor ongeveer 3-4 personen, ik zou er dan wel een groene salade of lekker volkoren stokbrood met kruidenboter bij serveren. Als je enkel de quiche serveert dan is dit voldoende voor 2-3 personen. Serveer je de pompoenquiche als lunch? Dan kun je er met 4 personen van eten.

Klik hier voor mijn andere quiche recepten.

Quiche met pompoen en blauwe kaas

0 from 0 votes
Course: DinerCuisine: QuicheDifficulty: Gemiddeld
Voor

4

personen
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

54

minutes
Calorieën

383

kcal

Deze vegetarische quiche met pompoen, blauwe kaas en walnoten is lekker winters. Met een salade bij is dit een lekker hoofdgerecht.

Ingrediënten

  • 5 vellen deeg voor hartige taart – of maak het deeg zelf

  • 200 gr pompoen (vers of diepvries)

  • 100 gr blauwe kaas (bv gorgonzola of cambozola)

  • 3 takjes tijm

  • 100 ml slagroom

  • 25 gr walnoten

Bereiding pompoenquiche

  • Snijd de pompoen in blokjes. Verdeel de pompoenblokjes over een ovenplaat en bak ze 20 minuten op 200 graden. Schep halverwege om.
  • Laat ondertussen het hartige taartdeeg wat ontdooien. Vet een quichevorm in en bekleed de vorm met het deeg. Prik het deeg een paar keer in met een vork en zet het deeg in de koelkast tot gebruik.
  • Verdeel de pompoenblokjes en stukjes blauwe kaas over de vorm. Hak de walnoten grof en verdeel over de pompoenquiche.
  • Klop de eieren los met de room, peper, zout en de tijm en giet dit over de pompoen.
  • Hak de walnoten grof en verdeel over de quiche Bak de pompoenquiche in ca 35 minuten gaar op 200 graden.

Opmerkingen

  • Tip: je kunt de quiche al prima een dag van tevoren maken. Doe het eimengsel dan nog niet in de quichevorm, anders wordt het zompig. Je kunt de quiche ook helemaal afbakken en daarna invriezen voor later gebruik.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten