Menu
vegetarisch / Hoofdgerechten / quiches

Quiche met pompoen en blauwe kaas

Quiche met pompoen - pompoenquiche

Pompoenquiche! Herfstiger wordt het niet, toch? Ik kan geen genoeg krijgen van quiches. Vooral omdat je ze makkelijk van te voren kunt voorbereiden, en er altijd wel wat restjes mee op kunt maken. Ook blijft er soms een stukje over, wat de volgende dag dan weer heel lekker is als lunch.

Quiche met pompoen

Dus yes, ik hou van quiche! Jij ook? Maak dan zeker deze pompoenquiche een keer. Pompoen is van zichzelf wat flauw van smaak, maar door het te combineren met blauwe kaas en tijm, wordt deze quiche met pompoen alsnog heel smaakvol.

Pompoenquiche als diner of lunch

Wil je deze quiche met pompoen als avondeten serveren? Lekker! Als avondeten is deze quiche voldoende voor ongeveer 3-4 personen, ik zou er dan wel een groene salade of lekker volkoren stokbrood met kruidenboter bij serveren.

Als je enkel de quiche serveert zonder bijgerecht, dan is dit recept voldoende voor 2-3 personen. Serveer je de pompoenquiche als lunch? Dan kun je er met 4 personen van eten.

Voor mijn quiche recepten gebruik ik een quichevorm met een diameter van 24 centimeter met gaatjes in de bodem. 

Meer quiche recepten

Ook zo gek op vegetarische quiches? Probeer dan ook eens deze quiche met spinazie en blauwe kaas. Of deze quiche met rode biet en geitenkaas.

Quiche met pompoen - pompoenquiche

Quiche met pompoen en blauwe kaas

Deze vegetarische quiche met pompoen, blauwe kaas en walnoten is lekker winters. Met een salade bij is dit een lekker hoofdgerecht.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 1 uur 14 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 5 vellen deeg voor hartige taart – of
  • 200 gr pompoen (vers of diepvries)
  • 100 gr blauwe kaas (bv gorgonzola of cambozola)
  • 3 takjes tijm
  • 3 eieren
  • 100 ml slagroom
  • 25 gr walnoten

Zo maak je het

  • Snijd de pompoen in blokjes. Verdeel de pompoenblokjes over een ovenplaat en bak ze 20 minuten op 200 graden. Schep halverwege om.
  • Laat ondertussen het hartige taartdeeg wat ontdooien. Vet een quichevorm in en bekleed de vorm met het deeg. Prik het deeg een paar keer in met een vork en zet het deeg in de koelkast tot gebruik.
  • Verdeel de pompoenblokjes en stukjes blauwe kaas over de vorm. Hak de walnoten grof en verdeel over de pompoenquiche.
  • Klop de eieren los met de room, peper, zout en de tijm en giet dit over de pompoen.
  • Hak de walnoten grof en verdeel over de quiche Bak de pompoenquiche in ca 35 minuten gaar op 200 graden.

Notities

u003cliu003eTip: je kunt de quiche al prima een dag van tevoren maken. Doe het eimengsel dan nog niet in de quichevorm, anders wordt het zompig. Je kunt de quiche ook helemaal afbakken en daarna invriezen voor later gebruik. u003c/liu003e

Voedingswaarden

Calories: 383kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
Recept pompoenquiche

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter

    Beoordeling recept