• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Culi Sandra
menu icon
go to homepage
  • RECEPTEN
  • WEEKMENU'S
  • OVER MIJ
    • CONTACT
  • MAKKELIJK AVONDETEN
  • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • RECEPTEN
    • WEEKMENU'S
    • OVER MIJ
      • CONTACT
    • MAKKELIJK AVONDETEN
    • KOKEN MET RESTJES
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • Twitter
    • YouTube
  • ×
    Home

    Rabarberlikeur met frambozen

    Bijgewerkt: jul 2023 · Geplaatst: mei 2023 door Sandra

    Zelf rabarberlikeur maken is heel makkelijk! Sinds ik vorig jaar voor het eerst probeerde zelf likeur te maken ga ik lekker los met het experimenteren met zelfgemaakte drankjes. Zo maakte ik zelf Baileys en deze cranberrylikeur was erg lekker met Kerst!

    Naar recept
    rabarberlikeur maken

    Seizoensgroente rabarber

    Inmiddels zijn we een paar maanden verder en is het volop voorjaar. En voorjaar, dat staat voor mij gelijk aan rabarber.

    Deze heerlijke groente (rabarber is groente, geen fruit!) is weer volop verkrijgbaar en ik maakte er al eerder een heerlijke custardtaart mee.

    rabarber likeur

    Met de rabarber die ik overhield, besloot ik likeur te maken. Ik had ook nog een half doosje diepvries frambozen liggen, en die besloot ik er ook bij te doen.

    Want rabarber en frambozen zijn een  heerlijke combinatie!

    Moederdag recept

    Dat vond mijn schoonmoeder gelukkig ook, voor wie ik een flesje maakte voor Moederdag. Perfecte timing, want al ruim voor Moederdag is rabarber alweer volop te verkrijgen.

    Maar ook daarna smaakt deze frambozen-rabarberlikeur natuurlijk nog heel lekker. 

    Rabarberlikeur - zo zoet als je zelf wilt

    rabarberdrank maken

    De rabarberlikeur is overigens niet heel zoet, want ik deed er niet heel veel suiker bij. Houd jij wel van een zoetere likeur? Voeg dan gerust wat meer suiker toe.

    Je kunt ook na een weekje even proeven en dan suiker toevoegen als je de likeur niet zoet genoeg vindt.

    Wederom een dagje laten staan en even opnieuw proeven tot je hem zoet genoeg vindt.

    Cocktail met rabarber

    rabarber cocktail

    Je kunt deze likeur puur drinken, maar je kunt hem ook gebruiken in een cocktail of aanlengen met spuitwater of prosecco.

    Tip: begin op tijd met dit recept, want de likeur moet minimaal een week trekken om op smaak te komen!

    Zorg dat de weckpot en fles die je gebruikt voor dit recept, steriel schoon (dit kan je zo doen)

    Recept

    Rabarberlikeur maken met verse rabarber en frambozen, met als resultaat een roze drankje in een glazen weckfles.

    Rabarberlikeur met frambozen

    Zelf likeur maken is heel makkelijk, probeer het eens met dit recept voor rabarberlikeur met frambozen.
    5 van 3 stemmen
    Print Pinterest
    Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
    Bereidingstijd: 5 minuten minuten
    Totale tijd: 15 minuten minuten
    Servings: 10 porties
    Author: Sandra

    Handig om te hebben

    • weckpot
    • koksmes

    Ingrediënten

    • 500 ml jenever (je kunt ook wodka of brandewijn gebruiken)
    • 125 gr rabarber
    • 150 gr frambozen (vers of diepvries)
    • 50 gr suiker
    • 3 kardemompeulen
    (houdt het scherm aan tijdens het koken)

    Zo maak je het

    • Maak de stengels rabarber schoon door ze te wassen en snijd de kop en kont van de stelen af. Snijd de rabarber in stukjes van ca een centimeter breed en doe ze samen met de frambozen en de suiker in een schone weckpot. Giet de jenever erbij.
    • Plet de kardemompeulen in een vijzel en doe deze ook in de pot. Zet de pot een week lang weg en schud iedere dag eventjes door. Langer laten staan mag ook, proef even tot je tevreden bent met de intensiteit van de smaak.
    • Giet de likeur door een zeef over in de steriele fles en bewaar de rabarberlikeur in de koelkast.

    Notities

    In de koelkast kun je de likeur ontzettend lang bewaren, mits de fles maar goed steriel is.

    Voedingswaarden per persoon (indicatie)

    Calorieën: 149kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwitten: 0.4g | Vetten: 0.2g | Zout: 1mg | Vezels: 1g | Suiker: 6g
    Deel dit recept met WhatsApp
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.

    More drankjes

    • Een kan citroenlimonade met ernaast enkele citroenen.
      Citroensiroop maken
    • Een glas aardbeien drinkyoghurt met verse aardbeien ernaast.
      Aardbeienmelk - zelf drinkyoghurt maken
    • Perziklimonade in een Mason Jar met ervoor diverse vruchten zoals perzik, limoen en citroen.
      Perziklimonade
    • Lavendel cocktail in drie verschillende cocktailglazen, die gevuld zijn met veel crushed ice. Er liggen takjes tijm en een gehalveerde citroen voor.
      Lavendel cocktail (+mocktail optie)

    About Sandra

    Hi! Ik ben Sandra en woon in het mooie Noord-Holland. Al meer dan 10 jaar deel ik op dit blog mijn favoriete recepten met jullie. Ik kook graag met restjes en verse producten, bij voorkeur uit het seizoen. Vragen over een recept? Stuur me een berichtje via Instagram, dan help ik je snel verder!

    Reader Interactions

    5 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Laat een reactie achter Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeling recept




    Primary Sidebar

    Culi Sandra

    Hoi, ik ben Sandra! Wat leuk dat je er bent, op mijn blog vind je honderden heerlijke recepten. Allemaal van mijn hand.

    Meer over mij →

    Populaire recepten

    • Nachos met gehakt en zure room in een ovenschaal. De nacho schotel is voorzien van een dikke laag geraspte cheddar en bestrooid met jalapenos, rode ui, guacemole en zure room.
      Recept nachos met gehakt en zure room
    • Spitskool ovenschotel waar met een lepel een schep uit is genomen, zodat de gehakt-vulling zichtbaar wordt.
      Spitskool ovenschotel met gehakt
    • Wraps met ei, chorizo en groenten. De wraps zijn doormidden gesneden en half op elkaar gestapeld, zodat je de binnenkant goed kunt zien.
      40+ Recepten met weinig ingrediënten
    • platbrood pizza caprese
      40x Snelle recepten - binnen 20 minuten op tafel

    Footer

    ↑ terug naar boven

    Recepten per gang

    • Alle recepten
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Voorgerechten
    • Toetjes
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Tussendoortjes
    • Taart en koekjes
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Smoothies

    Recepten per type

    • Vlees recepten
    • Vis recepten
    • Vegetarische recepten
    • Kip recepten
    • Ovenschotels
    • Pasta recepten
    • Quiche recepten
    • Soep recepten
    • Snel klaar
    • Weinig ingrediënten

    Contact

    • Contact
    • Samenwerken
    • Privacy policy
    • Disclaimer

    Copyright culi-sandra.nl 2013 - 2025

    Culi-Sandra staat ingeschreven bij de KVK onder nummer 82533431

    Waardeer dit recept

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.